Robotter kan hjælpe virksomheder ud af krisen

Robotter kan hjælpe virksomheder ud af krisen

Mange danske produktionsvirksomheder kører på nedsat kraft på grund af coronapandemien. I projektet GenstartNU tilbyder vil Teknologisk Institut og robotrådgivningsvirksomheden Gain & Co nu rådgivning inden for automation, robotteknologi og produktionsoptimering dem

Tilbuddet, som er støttet af Industriens Fond, retter sig mod virksomheder og iværksættere, der er blevet ramt af krisen og derfor søger nye veje til at komme videre.

Rådgivningen er uvildig og kommer udelukkende til at tage udgangspunkt i, hvad den enkelte virksomheds behov og udfordringer er, så virksomheden kan komme bedst muligt gennem corona-krisen.

- Vi ser frem til at sætte vores viden og ekspertise i spil til at hjælpe danske virksomheder med at udnytte det store potentiale, der er i implementering af robotter og automation. Det er helt afgørende, at virksomheder har det bedst mulige beslutningsgrundlag for at sikre, at de indfører den mest værdigivende robotteknologi og automation - så de kommer styrket gennem krisen, siger Kurt Nielsen, som er centerchef hos Teknologisk Institut.

Projektet er støttet af Industriens Fond under programmet GenstartNU, men Teknologisk Institut og Gain & Co er også selv med til at finansiere en del af rådgivningen.

- Små og mellemstore virksomheder og iværksættere har mere brug for hjælp end nogensinde før, og derfor har vi igangsat et program til 150 millioner kroner til at hjælpe dem til at komme hurtigt igennem krisen og komme styrket ud på den anden side, fortæller Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør for Industriens Fond.

Lokal automation er vejen frem
En stor del af de danske fremstillingsvirksomheder kører i øjeblikket på reduceret kraft, fordi de står overfor nye udfordringer.

Flere af dem har ikke menneskelige ressourcer tilgængelige, eller også venter de på at modtage delkomponenter til deres produkter fra områder rundt omkring i verden, der muligvis er lukket ned på grund af corona.

- For at komme styrket ud på den anden side skal de danske SMV'er blive bedre til at producere konkurrencedygtigt lokalt i Danmark ved hjælp af øget automatisering, siger Søren Peters, der er CEO i Gain & Co og fortsætter:

- Vi glæder os til at hjælpe de mange danske virksomheder, der har brug for rådgivning og ser frem til at se følgeeffekterne af rådgivningen.

Med udgangspunkt i den enkelte virksomhed
For især SMV'erne og iværksætterne kan det at starte og gennemføre store forandringer af forretningen være en kompleks og ressourcekrævende opgave.

Derfor vil Teknologisk Institut i partnerskab med Gain & Co yde rådgivning baseret på virksomhedernes aktuelle behov. Rådgivningen er relevant for både dem, der allerede er godt i gang med automatiseringen, og for dem, der endnu ikke har taget det teknologiske spring.

Gennem individuelle forløb, hvor virksomhederne tilknyttes erfarne konsulenter, vil der blive fokus på uvildig rådgivning og sparring. Det understøtter, at flere virksomheder investerer i automation, og at de valgte løsninger matcher virksomhedens behov bedst muligt.

Teknologisk Institut og Gain & Co vil gennemføre omkring 100 forløb.

-lipe

 

23/8 2020
  • igus lancerer kompakt energikæde til skuffer og racks

    igus lancerer kompakt energikæde til skuffer og racks

    maskiner ›Producenten af motion plastics har til kabelføring i applikationer med en lav grad af bevægelse udviklet draw-e-chain. Med sin reducerede og mere velproportionerede størrelse kan energikæden spare brugerne 30 procent af omkostningerne
  • Odense Robotics StartUp fund kåret som en af de bedste

    Odense Robotics StartUp fund kåret som en af de bedste

    maskiner ›Fondens og dens inkubator ved Teknologisk Institut er på den britiske avis Financial Times' liste over Europas bedste startup hubs og accelerator programmer. Tilmed er den danske StartUp Fund den eneste, som udelukkende er dedikeret til robotteknologi
  • Ny løsning til overvågning af produktion og emballering i realtid

    Ny løsning til overvågning af produktion og emballering i realtid

    maskiner ›Virksomheden GEA lancerer på Anuga FoodTec messen en ny cloud-baseret webapplikation til fødevareforarbejdnings- og emballeringslinjer. Løsningen skal optimere produktion og ressourcer i fødevareindustrien
  • SOCO System leverer total pakkeløsning for genanvendt plastfilm

    SOCO System leverer total pakkeløsning for genanvendt plastfilm

    maskiner ›Den danske virksomhed har for tyske POLICYCLE bygget et fuldautomatisk pakke- og palleteringsanlæg til f.eks. plastiksække af genanvendt forbrugerplast. Se video:
  • Styr på kakaomassen

    Styr på kakaomassen

    maskiner ›Q-Interline har fået sin første ordre til måling af kakao, og dermed bevæger virksomheden sig ind i et nyt fødevaresegment indenfor konfekture
  • Absalon søger om at åbne robotuddannelse i Kalundborg

    Absalon søger om at åbne robotuddannelse i Kalundborg

    maskiner ›Professionshøjskolen har ansøgt om at åbne ny diplomingeniøruddannelse i robotteknologi og automation. Uddannelsen skal være med til at imødekomme industriens behov både i Kalundborg og i resten af landet
  • SICK lancerer den første touchscreen-betjente fotocelle

    SICK lancerer den første touchscreen-betjente fotocelle

    maskiner ›Sensor-specialisten lancerer den nye W10 i fire varianter, der egner sig særligt godt til fødevare- og farmaindustrien. De kan alle indstilles til enten forgrunds- eller baggrundsafblænding. Desuden kan brugeren vælge om sensoren skal havde fokus på hastighed eller præcision
  • Udvidelse giver plads til vækst indenfor specialmaskiner

    Udvidelse giver plads til vækst indenfor specialmaskiner

    maskiner ›Automations- og ingeniørvirksomheden Unimec, som bl.a. leverer specialmaskiner til pharma- og medicoindustrien er vokset ud af lokalerne. Derfor har virksomheden taget første spadestik til en ny montagehal, der udvider pladsen med en tredjedel