
Mængden af reddet overskudsmad stiger
97 tons fødevarer - alene fra Dagrofa Foodservice - er i år uddelt af organisationen Stop Spild Lokalt til økonomisk pressede personer i hele landet. Det er 10 tons mere end sidste år
Mandag 29. september er det Danmarks Nationale Madspildsdag.
I den anledning har samarbejdspartnerne Dagrofa Foodservice og Stop Spild Lokalt foretaget en aktuel optælling, som fortæller, at Dagrofa Foodservice i perioden januar–august 2025 har doneret 97 tons fødevarer til Stop Spild Lokalt.
Det er ca. 10 tons mere end samme periode sidste år.
Donationen sker i praksis fra Dagrofa Foodservices lokale Cash & Carry-butikker, som sætter overskudsvarer til side. Dernæst bliver de afhentet i butikkerne af frivillige fra Stop Spild Lokalt, der har specialiseret sig i at gøre fødevarer fra erhvervslivet tilgængelige for økonomisk trængte personer og familier.
Spild er svært at komme til livs
2025-opgørelsen over donerede varer viser, at det især er frugt & grønt, mejeri/æg, kød, brød og snacks, der undgår madspildscontaineren og i stedet ender på spisebordet.
Kenneth Linde fortsætter:
-Vi arbejder naturligvis benhårdt i vores Cash & Carry-butikker for at reducere mængden af madspild, men det er i sagens natur svært helt at komme til livs. Derfor fungerer det rigtig godt for vores butikker i hverdagen med den tætte kontakt de lokale Madoaser, som Stop Spild Lokalt står bag.
Stop Spild Lokalt blev dannet i 2016 af den dengang 17-årige Rasmus Erichsen, og organisationen er siden da vokset hastigt. I dag er der ca. 300.000 medlemmer i lokale Stop Spild Lokalt Facebookgrupper, og der er etableret lokale Madoaser over hele landet.
-lipe