Mængden af reddet overskudsmad stigerStifter af Stop Spild Lokalt, Rasmus Erichsen (i midten) og Michael Christensen, adm. direktør i Dagrofa Foodservice (th) på besøg i Madoasen i Glostrup

Mængden af reddet overskudsmad stiger

97 tons fødevarer - alene fra Dagrofa Foodservice - er i år uddelt af organisationen Stop Spild Lokalt til økonomisk pressede personer i hele landet. Det er 10 tons mere end sidste år

Mandag 29. september er det Danmarks Nationale Madspildsdag.

I den anledning har samarbejdspartnerne Dagrofa Foodservice og Stop Spild Lokalt foretaget en aktuel optælling, som fortæller, at Dagrofa Foodservice i perioden januar–august 2025 har doneret 97 tons fødevarer til Stop Spild Lokalt.

Det er ca. 10 tons mere end samme periode sidste år.

Donationen sker i praksis fra Dagrofa Foodservices lokale Cash & Carry-butikker, som sætter overskudsvarer til side. Dernæst bliver de afhentet i butikkerne af frivillige fra Stop Spild Lokalt, der har specialiseret sig i at gøre fødevarer fra erhvervslivet tilgængelige for økonomisk trængte personer og familier.

Spild er svært at komme til livs
2025-opgørelsen over donerede varer viser, at det især er frugt & grønt, mejeri/æg, kød, brød og snacks, der undgår madspildscontaineren og i stedet ender på spisebordet.

Kenneth Linde fortsætter:

-Vi arbejder naturligvis benhårdt i vores Cash & Carry-butikker for at reducere mængden af madspild, men det er i sagens natur svært helt at komme til livs. Derfor fungerer det rigtig godt for vores butikker i hverdagen med den tætte kontakt de lokale Madoaser, som Stop Spild Lokalt står bag.

Stop Spild Lokalt blev dannet i 2016 af den dengang 17-årige Rasmus Erichsen, og organisationen er siden da vokset hastigt. I dag er der ca. 300.000 medlemmer i lokale Stop Spild Lokalt Facebookgrupper, og der er etableret lokale Madoaser over hele landet.

-lipe

 

25/9 2025
  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer

    Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer

    maskiner ›Leverandøren af udstyr til fødevareindustrien, Nemco lancerer nu en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked
  • Når kopien overgår originalen

    Når kopien overgår originalen

    maskiner ›Tetra Pak tager digitale tvillinger og AI i brug i ny produktionsløsning til producenter i fødevareindustrien
  • Dansk milepæl i Taiwan

    Dansk milepæl i Taiwan

    maskiner ›Nilpeter anser det som en milepæl, at man har solgt sin første trykmaskine i Taiwan. FA-17 10-farve er installeret hos Wan Long Printing, der producerer etiketter og emballage
  • Fremtidssikret ordreafvikling med AI-drevet plukteknologi

    Fremtidssikret ordreafvikling med AI-drevet plukteknologi

    maskiner ›Tøjmærket Hummel har suppleret sit i forvejen højt automatiserede AutoStore-lager i Padborg med RightPick-robotter og øget såvel hastighed som pålidelighed i driften
  • Millionsatsning på ny robotviden

    Millionsatsning på ny robotviden

    maskiner ›Automatiseret håndtering af fødevarer med hidtil uset præcision er en ambitionerne med Teknologisk Institut resultatkontrakt "Robotics & AI", som forventes at få betydning for over 500 danske virksomheder
  • Insektfabrik er gået konkurs

    Insektfabrik er gået konkurs

    maskiner ›Den knap to år gamle, midtjyske ENORM Biofactory, som bl.a. samarbejdede med Sealing System under BILA Group, er erklæret konkurs
  • Scan og spis

    Scan og spis

    maskiner ›I Bilkavarehuset i Tilst kan kunderne nu scanne avokadoer, før de bliver lagt i i kurven. Den hollandske teknologi skal forhindre fejlkøb og ødelagte frugter, og testen skal vise, om den skal udbredes til de øvrige kæder
  •  Geekplus lancerer fuldt automatiseret plukkeløsning

    Geekplus lancerer fuldt automatiseret plukkeløsning

    maskiner ›Den nye Robot Arm Picking Station markerer ifølge specialisten inden for lagerrobotter en milepæl i arbejdet mod at opnå helt ubemandet lagerlogistik