Danske virksomheder skal tilbage i robotførerfeltet

Danske virksomheder skal tilbage i robotførerfeltet

Efter et par år, hvor andre lande er begyndt at kravle over de rød-hvide på robotranglisterne, inviterer Teknologisk Institut og DIRA derfor danske virksomheder til at besøge ROBOTBRAG den 3. og 4. maj 2023. Her kan de blive inspireret til igen at være frontløbere, som skubber til grænsen for, hvad der kan automatiseres

Fortællingen om, at danske virksomheder er blandt verdens førende, når det kommer til at benytte sig af robotter, trues i disse år. Lande, vi normalt sammenligner os med, automatiserer i højere hast end i Danmark, og i år røg Danmark ifølge statistikken ud af top ti-listen for antallet afrobotter pr. medarbejder på verdensplan.

Teknologisk Institut og Dansk Robot Netværk (DIRA) understreger, at det skal der rettes op på for at Danmark kan forblive konkurrencedygtige, fastholde arbejdspladser og skabe værdi for samfundet.

Et af midlerne for danske virksomheder er et inspirerende kig på både fremtidens og nutidens produktions- og robotteknologi. Det kan man få til det årlige ROBOTBRAG 2023 i Forskerparken i Odense den 3.-4. maj.

Se her i videoen, hvad programmet bl.a. byder på:


- Danske virksomheder er nødt til at gå op i gear, hvis vi også i fremtiden skal kunne konkurrere med udlandet – og ikke mindst løse de komplekse udfordringer, vores samfund står overfor. Det kræver nysgerrighed og en vilje til at skubbe til grænserne for, hvad der kan automatiseres, fortæller centerchef ved Teknologisk Institut Jacob Kortbek og tilføjer:

- Heldigvis er vi i Danmark selv med til at udvikle fremtidens robotteknologi, og det er en kæmpe fordel for de danske virksomheder, som derfor har ekstra gode forudsætninger for at finde eller skabe robot- og automationsløsninger, som passer til lige netop deres behov.

Et lille indspark
Det kan for mange virksomheder være svært at knække koden til, hvor, hvornår og hvordan virksomhedens robotrejse skal starte. Og det er der rig mulighed for at blive klogere på til ROBOTBRAG 2023.

Man vil blandt andet kunne møde Teknologisk Instituts uvildige specialister og rådgivere inden for industriel automation, mobile robotter, droneteknologi, cobot-teknologi, vision og sensorer, kunstig intelligens, robotsikkerhed og meget mere. Faktisk kan deltagerne i år – i forbindelse med tilmeldingen - på forhånd booke en tid til 30 minutters uforpligtende rådgivning i løbet af dagen om en konkret robot- eller automationsudfordring.

Deltagerne vil i vanlig stil også kunne gå på opdagelse blandt både fremtidens og nutidens robotteknologi. I den forbindelse står omkring 75 DIRA-medlemmer klar i DIRA Business-området, der fungerer som robotindustriens udstillingsvindue.

Der bliver altså god plads til både botter og besøgende, når der åbnes for Teknologisk Instituts tre robotinnovationshaller, DIRA Business' røde cirkustelt og et udendørsområde for mobile robotter og droner.

En førende fremtid
ROBOTBRAG og DIRA Business 2023 er ikke kun for industrien. Torsdag den 4. maj 2023 – altså andendagen til ROBOTBRAG - er nemlig en dedikeret læringsdag udelukkende for elever fra ungdomsuddannelser, studerende fra akademier og universiteter samt deres undervisere fra hele landet.

Her kan fremtidens arbejdsstyrke komme ind og snuse til den teknologi, som vil komme til at præge deres arbejdsliv, og møde de virksomheder, der efterspørger deres arbejdskraft. Dagen vil samtidig give ny viden og inspiration til de undervisere, der skal udruste de unge til fremtiden.

- Der er et meget stort potentiale for fremtidens arbejdskraft og den innovation inden for robotteknologi, som den kan bidrage med. Men skal vi indfri det, kommer det ikke af sig selv. Der er brug for mod fra kommende generationer og en fælles indsats, fortæller Brian Duus, der er bestyrelsesmedlem i DIRA.

Om ROBOTBRAG
Arrangementet bliver i år afholdt for sjette gang. Det er skabt, så alle interesserede virksomheder og andre relevante aktører kan komme ind og få et kig på de nye, innovative teknologier, der står og venter rundt om hjørnet.

I 2022 tiltrak robotfesten over 2.700 deltagere og 77 udstillere.

ROBOTBRAG, herunder DIRA Business, afholdes hos Teknologisk Institut i Forskerparken i Odense. TeknologiskInstitut har i de seneste 15 år positioneret sig som et af de førende forsknings- og teknologicentre inden for robotteknologi og kunstig intelligens i Europa.

DIRA står for 'Danish Industrial Robot Association' og er et netværk for danske virksomheder og vidensinstitutioner, der sælger, udvikler, fremstiller og/eller anvender robotteknologi. Netværket har i dag mere end 210 medlemsvirksomheder.

Læs programmet 

-lipe

 

 

2/3 2023
  • Lette arbejdsredskaber til de barske miljøer

    Lette arbejdsredskaber til de barske miljøer

    maskiner ›Håndterminaler, der kombinerer touchskærm med tastatur og pistolgreb og en tablet, der kan betjenes med handsker eller fedtede fingre i alle temperaturer er blandt nyhederne fra Norris Print Tech A/S
  • Sealing System går ind i insektproduktion

    Sealing System går ind i insektproduktion

    maskiner ›XIO -Intelligent Farming er et nyt forretningsområde for leverandøreren af automatiserede end-of-line pakkelinjer i Skandinavien. Løsningerne går fra logistiksystemer og datatracking til produktion af insektprotein
  • Sikre og grønne løsninger til den farmaceutiske industri

    Sikre og grønne løsninger til den farmaceutiske industri

    maskiner ›På messen ACHEMA 2024 præsenterer MULTIVAC en komplet linje til fremstilling af farmaceutiske kombipakker, et transportbånd og til fleksibel og sikker mærkning af farmaceutiske produkter. Desuden er der fokus på mere miljøvenlige emballagekoncepter
  • Ny platform forenkler robotautomatiseringen

    Ny platform forenkler robotautomatiseringen

    maskiner ›Software og automatiseringsvirksomheden Scape Technologies' 3D robot guidance platform, Scape CoCreator kombinerer avanceret 3D Vision-teknologi og AI med intuitiv, kodefri programmering af robotter
  • Nyt værktøj gør det nemt at måle friktion på pakkefolie

    Nyt værktøj gør det nemt at måle friktion på pakkefolie

    maskiner ›Tentoma, der fremstiller RoRo StretchPack® pakkemaskiner, introducer COF indicator ST 1.0 , som kan estimere friktionskoefficienten (COF) på pakkefolier. Dette er nyttigt hvis en pakkemaskine kræver en folie med en specifik friktionskoefficienten for at fungere optimalt
  • 500 danske virksomheder skal sige farvel til affald

    500 danske virksomheder skal sige farvel til affald

    maskiner ›Hvert år bliver der smidt en million tons overskudsmaterialer ud årligt fra industri- og produktionsvirksomheder. Det tal skal nedbringes gennem projekt ZeroWaste, som har fået 24 millioner kroner af Industriens Fond
  • Markante forbedringer inden for checkvejning og inspektion

    Markante forbedringer inden for checkvejning og inspektion

    maskiner ›Scanvaegt Systems introducer ny generation af højeffektive og præcise inspektionsløsninger til pakkelinjen. Programmet omfatter bl.a. en serie af hurtige og præcise checkvejere med hastighed op til 300 pakninger/min og en nøjagtighed helt ned til 0,1 g
  • Fremtidens robotter bliver selvtænkende og gør skrot til genbrug

    Fremtidens robotter bliver selvtænkende og gør skrot til genbrug

    maskiner ›EU-projektet RoboSapiens vil give morgendagens robotter evnen til at tilpasse sig store og uforudsete ændringer i deres miljø – herunder arbejdet tæt med mennesker. Projektet ledes af Aarhus Universitet og med i det er Teknologisk Institut, som bl.a. har fokus på renovering af elektronik