Support-biler i Tour de France rullede på genbrugte plastikflasker

Support-biler i Tour de France rullede på genbrugte plastikflasker

I Tour de France kørte support-bilerne i år på dæk fremstillet af genbrugte flasker af plastik. Cirka 40 plastikflasker får nyt liv i et sæt dæk til en support-bil. Continental har udviklet en ny teknologi, der gør både en mere bæredygtig og effektiv genanvendelse af flaskerne mulig

Plastikflasker, der har været anvendt til f.eks. kildevand, er blevet genbrugt i dæk på support-bilerne i Tour de France.

Dækproducenten Continental har nemlig udviklet teknologien ContiRe.Tex, der gør det muligt helt at erstatte konventionelt fremstillet polyester i dækket med genbrugsflasker.

- Hos Continental har vi i de seneste 150 år arbejdet for at fremme mobilitet. Vores arbejde i de sidste mange år har været centreret om at finde vejen til også at favne bæredygtighedsdagsordenen i vores produkter. Derfor er det ikke kun godt nyt, at vores ContiRe.Tex-teknologi nu er i serieproduktion, men også at vi som stolt hovedsponsor af Tour de France kan sende supportbilerne sikkert fra start – endda på dansk jord - på dæk, der er fremstillet af genbrugte flasker, fortalte administrerende direktør hos Continental Dæk Danmark, Georg Nielsen i forbindelse med afholdelsen af \'Touren\'.

Et hidtil uudnyttet potentiale
En specialudviklet ContiRe.Tex-teknologi anvender polyestergarn, som er fremstillet af genbrugt PET (en form for polyester).

Flaskerne med PET, der bliver genanvendt, kommer udelukkende fra regioner uden et lukket genbrugskredsløb, dvs. det er flasker, som ikke ville blive genbrugt på anden vis.

Faktisk bliver halvdelen af alle plastikflasker i verden i dag ikke genbrugt – men det ændrer ContiRe.Tex-teknologien nu på.

Mindre kemi, mere effektivt
Transformationen fra brugt flaske til nyt dæk sker uden mellemliggende, kemiske trin. Dét gør teknologien meget mere effektiv end andre standardmetoder til forarbejdning af PET-flasker til polyestergarn.

Og polyesteren, der er produceret med denne teknologi, kan fuldt ud erstatte den polyester, man konventionelt har anvendt i dækket.

Et sæt standarddæk til personbiler anvender materialet fra ca. 40 genbrugte PET-flasker; alt afhængig af dækkenes størrelse bliver mellem 9 og 15 PET-flasker genanvendt i ét dæk.

- Med ContiRe.Tex-teknologien har vi fundet måden at genanvende uden unødige kemiske processer, og det er præcis der, vores ambition i vores arbejde med at få mere bæredygtighed ind vores produkter, kommer godt til udtryk. For når vi genanvender, skal det gøres klogt, og ikke skabe andre udfordringer som mere kemi i processen, tilføjer Georg Nielsen.

Mere bæredygtige dæk i hele Europa
I september 2021 præsenterede Continental ContiRe.Tex-teknologien for første gang, og i april 2022 kom den i serieproduktion.

Nu kan Continental-dækkene bestilles af forhandlere og fås i hele Europa. I øjeblikket tilbyder dækproducenten tre modeller i fem dimensioner hver med polyester fremstillet af genbrugte PET-flasker.

De tre modeller, der er skabt med den bæredygtige ContiRe.Tex-teknologi, er: PremiumContact 6, EcoContact 6 og helårsdækket AllSeasonContact.

-hawin

 

FAKTABOKS:
Continental-koncernen Continental udvikler fremtidens teknologi og serviceydelser til en mere bæredygtig og forbundet mobilitet af mennesker og gods. Teknologikoncernen blev grundlagt i 1871 og tilbyder sikre, effektive, intelligente løsninger til køretøjer, maskiner, trafik og transport. I 2021 genererede Continental et foreløbigt salg på €33,8 milliarder og beskæftiger i øjeblikket mere end 190.000 mennesker i 58 lande og markeder. Den 8. oktober 2021 fejrede virksomheden sit 150-års jubilæum.

Læs mere om transport & distribution

2/8 2022
  • Pap- og papiraftalerne er på plads

    Pap- og papiraftalerne er på plads

    emballage ›Vana har indgået aftaler om genanvendelse på alle emballageaffaldsfraktioner og på transport af emballageaffaldet. Dermed er Vana helt klar til at håndtere producentansvaret for emballage for medlemsvirksomhederne
  • Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    emballage ›Messe Düsseldorf debuterer med genanvendelige og genbrugelige kopper, fremstillet af ReOil, kemisk genanvendt råmateriale fra OMV, på K 2025-messen
  • Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    emballage ›Arla-mejeriet i Holstebro skal udvides med godt 6.500 kvadratmeter, to nye produktionslinjer og 50 nye fuldtidsmedarbejdere. I alt løber investeringen op i godt 440 millioner kroner
  • Coop relancerer sine kaffebrands

    Coop relancerer sine kaffebrands

    emballage ›Cirkel- og Irma-kaffe samt Coop- og Änglamark-kaffe relanceres alle med ny og forbedret kvalitet i et nyt design
  • Cocio i ny indpakning

    Cocio i ny indpakning

    emballage ›Fodboldtrøjen er for længst driblet ud af stadion og ind i gadebilledet som et stilsikkert symbol på både nostalgi, attitude og livsstil. Nu slår Cocio og hummel pjalterne sammen i et samarbejde, der byder på noget til både ganen og garderoben 
  • Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    emballage ›Tecsys’ cloudbaserede lagerstyringssystem, Elite, bliver rullet ud i diagnostikvirksomheden Roches internationale laboratorienetværk i mere end 50 lande. Systemet sikrer effektiv og sikker varehåndtering af in vitro-diagnostik-produkter
  • Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    emballage ›I efteråret træder det udvidede producentansvar, EPR, i kraft. I den anledning flytter ansvaret, økonomisk såvel som i praksis fra kommunerne til virksomheder, der sætter emballage på markedet i Danmark. Jo mere genanvendelige eller genbrugelige emballagematerialerne er jo lavere bliver taksten. Teknologisk Institut har styr retningslinjerne og opsummerer dem i følgende tekst i sit nyhedsbrev nr. 2 2025 fra maj måned:
  • Sikker pakning i pap

    Sikker pakning i pap

    emballage ›Den italienske producent af højteknologiske tappe- og emballeringslinjer til blandt andet føde- og drikkevareindustrien, ACMI har fået hjælp af komponent-, system- og automatiseringsspecialisten, Pilz til at skabe sikre pakkelinjer til papemballage