Superfos fortsætter sin rejse mod mere cirkulær økonomi
Corona-pandemien har enorme negative konsekvenser, men den ansporer også til positive overvejelser om ressourceforbrug. Superfos arbejder hårdt for mere cirkulær økonomi
I denne tid med masser af globale udfordringer er Superfos fast besluttet på at fortsætte rejsen mod mere cirkulær økonomi. Plast er en ressource, der skal genanvendes i endnu højere grad, end det er tilfældet i dag, og det arbejder virksomheden henimod. Kunderne kan med andre ord regne med at emballageproducenen på alle måder styrker indsatsen til at være en dedikeret løsningsleverandør – også når det gælder bæredygtighed.
Søren Marcussen, Nordisk Direktør hos Superfos, siger:
- Vi holder os opdateret med den nyeste udvikling og bestræber os på at bidrage til en mere bæredygtig fremtid. I Superfos skaber vi håndgribelige resultater ved at samarbejde med en række forskellige underleverandører, partnere i plastbranchen og kunder i vores arbejde for at indføre de principper, der er centrale i cirkulær økonomi.
Lav vægt er et plus for miljøet
Superfos har i årtier har arbejdet med at nedsætte vægten på sine emballage. Des mindre materiale, man benytter til at fremstille emballage af høj kvalitet, des mere ressourceeffektive er virksomheden, og des mindre brændstof bliver der brugt til transport. For en 1,2 liters spand til fx yoghurt er lykkedes at reducere plastforbruget med omtrent 2.500 tons samlet over 10 år.
Genanvendt plast (PCR) og lovgivning
Genanvendt plast (PCR) er uden tvivl en værdifuld ressource i cirkulær økonomi, og der er mange fordele ved at bruge denne type plast. Den reducerer forbruget af de fossile brændsler, som ellers ville være gået til at fremstille råplast.
Superfos tilbyder som standard mindst 30% PCR i de fleste af vores non-food emballager, hvilket er på linje med en ny afgift, der bliver indført i Storbritannien. Den gælder for plastemballage, som ikke indeholder mindst 30% genanvendt plast. Faktisk kan man i mange tilfælde tilbyde en langt højere andel af PCR afhængig af, hvad emballagen skal bruges til.
Superfoss holder også et vågent øje med produktudvikling og innovation samt med nationale og internationale bestemmelser på området. Desuden er man også meget optagede af muligheder og udvikling indenfor anvendelse af genanvendt polypropylen, der egner sig som emballage til fødevarer.
Non-carbon black er det nye sort
Et eksempel på et konkret tiltag til genanvendelse er en sort masterbatch i en meget høj kvalitet, som virksomheden nu kan tilbyde. Den indeholder særlige pigmenter, der gør det nemmere at detektere og sortere plasten ved hjælp af NIR-anlæg.
Når man vælger en sort plastemballage uden carbon black, bidrager man til at reducere mængden af plast i affaldsstrømmen, som ikke kan genanvendes.
-hawin