Store Enso bygger pilotanlæg til biobaseret skummateriale

Store Enso bygger pilotanlæg til biobaseret skummateriale

Den svenske koncern har udviklet produktet Cellufoam, som er et bæredygtigt alternativ til de plastprodukter, der oftest bruges til beskyttelse og stødabsorbering i emballage

Om godt et år venter Stora Enso at have et færdigtbygget pilotanlæg på emballage- og skovbrugskoncernens domicil Fors Mølle i Sverige.

Her skal der produceres og videreudvikles på Stora Ensos opfindelse, Cellufoam, som er et let, fiberbaseret skummateriale til beskyttende emballagemateriale og stødabsorbering.
Det biobaserede skum er bæredygtigt og genanvendeligt, og kan for eksempel bruges i emballage til at erstatte oliebaseret polymerskum, som er meget udbredt i dag.

I første omgang vil Cellufoam blive brugt til skrøbelige produkter som forbrugerelektronik. Men materialet har også potentiale til at erstatte polymerskum på forskellige markeder og anvendelser, hvor efterspørgslen efter bæredygtige materialer stiger, såsom sportsudstyr, varmeisoleret transport og som en næringsopløsning til dyrkning uden jord.

- Interessen for bæredygtige emballageløsninger er allerede stor og vokser konstant. Virksomhederne kigger efter biobaserede materialer for at leve op til deres egne miljømål om genanvendelse, mindre plastaffald og flere fossilfrie materialer mens de samtidig kan tilbyde emballeringsløsninger af høj kvalitet, siger Markus Mannström, leder af Stora Ensos afdeling for biomaterialer.

-lipe

 

31/8 2020
  • Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    emballage ›Messe Düsseldorf debuterer med genanvendelige og genbrugelige kopper, fremstillet af ReOil, kemisk genanvendt råmateriale fra OMV, på K-2025-messen
  • Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    emballage ›Arla-mejeriet i Holstebro skal udvides med godt 6.500 kvadratmeter, to nye produktionslinjer og 50 nye fuldtidsmedarbejdere. I alt løber investeringen op i godt 440 millioner kroner
  • Coop relancerer sine kaffebrands

    Coop relancerer sine kaffebrands

    emballage ›Cirkel- og Irma-kaffe samt Coop- og Änglamark-kaffe relanceres alle med ny og forbedret kvalitet i et nyt design
  • Cocio i ny indpakning

    Cocio i ny indpakning

    emballage ›Fodboldtrøjen er for længst driblet ud af stadion og ind i gadebilledet som et stilsikkert symbol på både nostalgi, attitude og livsstil. Nu slår Cocio og hummel pjalterne sammen i et samarbejde, der byder på noget til både ganen og garderoben 
  • Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    emballage ›Tecsys’ cloudbaserede lagerstyringssystem, Elite, bliver rullet ud i diagnostikvirksomheden Roches internationale laboratorienetværk i mere end 50 lande. Systemet sikrer effektiv og sikker varehåndtering af in vitro-diagnostik-produkter
  • Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    emballage ›I efteråret træder det udvidede producentansvar, EPR, i kraft. I den anledning flytter ansvaret, økonomisk såvel som i praksis fra kommunerne til virksomheder, der sætter emballage på markedet i Danmark. Jo mere genanvendelige eller genbrugelige emballagematerialerne er jo lavere bliver taksten. Teknologisk Institut har styr retningslinjerne og opsummerer dem i følgende tekst i sit nyhedsbrev nr. 2 2025 fra maj måned:
  • Sikker pakning i pap

    Sikker pakning i pap

    emballage ›Den italienske producent af højteknologiske tappe- og emballeringslinjer til blandt andet føde- og drikkevareindustrien, ACMI har fået hjælp af komponent-, system- og automatiseringsspecialisten, Pilz til at skabe sikre pakkelinjer til papemballage
  • Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    emballage ›Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære ''2 for 1''-tilbud: De får os nemlig ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud