Rekordår: 1.572 ton overskudsmad og knap 4 mio. måltider for socialt udsatte

Rekordår: 1.572 ton overskudsmad og knap 4 mio. måltider for socialt udsatte

NGO'en FødevareBanken leverer rekordår med ny direktør på posten. I 2021 var rekord for både ton overskudsmad indsamlet, måltider leveret og nye modtagersteder i FødevareBanken. Næsten fire mio. måltider hos 348 modtagersteder svarer til, at der er indsamlet et års madspild fra samtlige borgere i Viborg (37.429 borgere)

FødevareBanken er opstået som svar på to samfundsproblemer: madspild og madfattigdom. Organisationen indsamler overskudsmad fra fødevareindustrien – mad som ikke er for gammel, men af andre grunde ikke kan sælges – og leverer det til sociale organisationer, der hjælper mennesker i svære livssituationer. Og i 2021 gjorde FødevareBanken det exceptionelt godt.

-Indsatsen svarer til, at vores frivillige leverer mere end 10.000 måltider om dagen. Det er mad, der gør en kæmpe forskel for de mennesker, som vi hjælper. Det kommer stadig bag på mange, at madfattigdom er en realitet i Danmark, men vi kan jo desværre se, at der er et øget bud efter den hjælp, vi tilbyder, lyder det fra direktør Lea Gry von Cotta-Schønberg.

De mange ton overskudsmad indsamles fra partnere som Arla, Aarstiderne og Salling Group.

-Inden 2030 har vi i Salling Group et mål om at halvere vores samlede madspild. I den ligning er Fødevarebanken en uundværlig allieret. Vi er enormt stolte af partnerskabet, som både sikrer, at mest mulig mad ender på en tallerken og at maden kommer nogle mennesker til gode, der virkelig har brug den, siger Henrik Vinther Olesen, CSR- og kommunikationsdirektør i Salling Group.

En direktør med en mission: Vi skal samle madspildsindsatsen i Danmark
Fødevarebankens rekordår er lavet samtidig med, at organisationen har budt en ny direktør velkommen i Lea Gry von Cotta-Schønberg. Hendes ambitionen er, at Fødevarebanken skal gå forrest for at samle madspildsindsatsen i Danmark i et netværk med fælles målsætninger.

-Rigtig mange organisationer i Danmark kæmper for at minimere madspild, og det er fantastisk. Men sammen kan vi gøre endnu mere. Det er en af mine vigtigste prioriteter for 2022/23, at samtlige NGO'er, der beskæftiger sig med madspild, kan stå sammen, så de indsatser, mål og politiske udspil, vi har til fælles, vejer tungere, siger Lea Gry von Cotta-Schønberg.

Fakta om Fødevarebankens 2021-resultater
Fødevarebankens 277 frivillige indsamlede i 2021 1.572.294 kg overskudsmad fra fødevareindustrien og leverede det videre til 348 sociale organisationer landet over som Mændenes Hjem, Danner og Reden.

Overskudsmaden blev til 3,93 mio. måltider til socialt udsatte. Eller 10.684 måltider om dagen.

For blot 4 kr. kan Fødevarebanken levere et måltid af overskudsmad, hvor intet er over sidste holdbarhedsdato.
Ifølge en rapport fra Økonomer Uden Grænser fra 2020 svarer hver en krone investeret i Fødevarebanken til, at samfundet får 1,95 kroner igen - alene i sparede madudgifter og sparet CO2 ved ikke at producere nye fødevarer. Dvs. værdi af ernæring og sundhed hos modtagere ikke er medregnet her.

-lipe

8/3 2022
  • Ubro SystemPac og Vangby fusionerer

    Ubro SystemPac og Vangby fusionerer

    emballage ›Ubro SystemPac og Vangby, begge 100% ejet af svenske Opti Group, har besluttet at fusionere deres aktiviteter for at styrke deres position som specialister inden for end-of-line packaging med fokus på pakkemaskiner, emballage og service
  • Toilet- og køkkenruller får en ansigtsløftning

    Toilet- og køkkenruller får en ansigtsløftning

    emballage ›Returpap der forener design, cirkulær produktion og komfort bliver nok sjældent forbundet med toilet- og køkkenruller. Men nu lancerer Fritz Schur Consum sit Svanepapir, som er en iøjnefaldende produktnyhed til løsninger for netop disse produkter
  •  Papirbaseret pallet wrap giver glasproducent store miljøfordele

    Papirbaseret pallet wrap giver glasproducent store miljøfordele

    emballage ›Smurfit Westrocks genanvendelige alternativ til traditionel strækfilm er en banebrydende løsning til virksomheder indenfor for glasproduktion og fyldning, siger en af Storbritanniens største glasproducenter, Encirc
  • Emballageløsninger og intralogistik er klar til LogiMAT

    Emballageløsninger og intralogistik er klar til LogiMAT

    emballage ›LogiMAT 2025 indtager igen alle 10 udstillingshaller og fylder over 120.000 kvadratmeter i Messe Stuttgarts kongrescenter. Globale aktører, smv'er og nystartede virksomheder udstiller deres nyeste produkter, innovationer og løsninger til nutidens og fremtidens logistikudfordringer
  • Dysten om årets mest vildledende fødevareprodukt er i gang

    Dysten om årets mest vildledende fødevareprodukt er i gang

    emballage ›Traditionen tro kårer den svenske forbrugerorganisation 'Äkta vara' en fødevare, som får den tvivlsomme ære af at kunne kalde sig Årets Madbluf
  • RUC-studerende har udviklet låg, der kan stoppe drugging-forbrydelser

    RUC-studerende har udviklet låg, der kan stoppe drugging-forbrydelser

    emballage ›Marcus Nørmann Christensen har på baggrund af sin egen, skræmmende oplevelse etableret virksomheden, Komfid og designet et låg, der placeres i drinksglas på barer mv. for at forhindre andre i at tilsætte piller eller pulver
  • Schuberts fuldendte visioner

    Schuberts fuldendte visioner

    emballage ›Gerhard Schuberts teknologiske innovationer inden for billedbehandling har haft stor betydning for emballageindustrien. Fire årtier efter de første løsninger blev lanceret, fortsætter Schubert med at udvide den omfattende vision-portefølje. I fremtiden vil 2D- og 3D-scannere få følgeskab af en endnu mere kompakt løsning, der kombinerer begge teknologier
  • Genanvendeligt blisterkoncept høster priser på stribe

    Genanvendeligt blisterkoncept høster priser på stribe

    emballage ›Virksomheden Südpack Medica har modtaget sin fjerde pris for den polypropylen (PP)-baserede blisteremballage, PharmaGuard der i denne uge bliver præsenteret for kunder på messen Pharmapack i Paris