Nyt kursus styrker kompetencer til at genanvende plast

Nyt kursus styrker kompetencer til at genanvende plast

Et nyudviklet AMU-kursus ’Genanvendelse af plast i praksis’ øger danske plastvirksomheders og deres medarbejderes mulighed for at arbejde med genanvendt plast i produktionen.

Produkter af genanvendt plast er i høj kurs både blandt forbrugere og virksomheder. Men genanvendelse af plastmateriale til nye produkter stiller også krav om ny viden og kompetencer i plastbranchen.

Et nyudviklet AMU-kursus ’Genanvendelse af plast i praksis’ øger danske plastvirksomheders og deres medarbejderes mulighed for at arbejde med genanvendt plast i produktionen.

- Der er mange virksomheder, som lige nu undersøger, hvordan de i højere grad kan bruge genanvendt plastmateriale i deres produkter. Det ser vi både hos emballagevirksomheder, men også hos producenter af fx legetøj og møbler. Det nye kursus er meget praksisorienteret og giver medarbejderne konkret kendskab til, hvordan man håndterer genanvendt plast i produktionen, fortæller Jo Dietrich, uddannelseskonsulent i Plastindustrien og medlem af Udviklingsudvalg for plast og montage.

Stiller nye krav til viden og kompetencer

Når en virksomhed bruger genanvendt plastmateriale, er der forskellige forhold, som det er vigtigt at være opmærksom på.

Det kan bl.a. handle om materialernes påvirkning af maskinerne, blandingsforhold med virgin (dvs. ikke genanvendt) plast, eller de additiver, som giver plasten forskellige egenskaber som fx ekstra hårdhed eller modstandsdygtighed mod lys og luftpåvirkninger.

Når plast genanvendes til nye produkter, er det nødvendigt, at virksomhedernes medarbejdere kan håndtere de forskellige forhold.

- Ser vi frem i tiden, er der ingen tvivl om, at genanvendelse af plast kommer til at fylde meget mere. Derfor er det vigtigt, at medarbejderne i plastindustrien styrker deres kompetencer inden for området.

Det vil også give dem en stærkere position på jobmarkedet. Desuden er det vigtigt, at vi som branche viser, at vi er klar til at tage ansvar for at øge brugen af genanvendt plast, siger Michael Skouw, 3F-tillidsrepræsentant på Trio Plast og medlem af Udviklingsudvalg for plast og montage.

Til arbejdet med termoplast

AMU-kurset ’Genanvendelse af plast i praksis’ er udviklet til arbejdet med termoplast. Det henvender sig til udlærte plastmagere og erfarne ufaglærte operatører fra plastindustrien og varer i alt tre dage.

Det vil blive udbudt af Den Jydske Håndværkerskole i Hadsten.

-hawin

 

_________

Læs også den nordiske udgave af PackMarkedet her

 

15/12 2020
  • Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    emballage ›Arla-mejeriet i Holstebro skal udvides med godt 6.500 kvadratmeter, to nye produktionslinjer og 50 nye fuldtidsmedarbejdere. I alt løber investeringen op i godt 440 millioner kroner
  • Coop relancerer sine kaffebrands

    Coop relancerer sine kaffebrands

    emballage ›Cirkel- og Irma-kaffe samt Coop- og Änglamark-kaffe relanceres alle med ny og forbedret kvalitet i et nyt design
  • Cocio i ny indpakning

    Cocio i ny indpakning

    emballage ›Fodboldtrøjen er for længst driblet ud af stadion og ind i gadebilledet som et stilsikkert symbol på både nostalgi, attitude og livsstil. Nu slår Cocio og hummel pjalterne sammen i et samarbejde, der byder på noget til både ganen og garderoben 
  • Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    emballage ›Tecsys’ cloudbaserede lagerstyringssystem, Elite, bliver rullet ud i diagnostikvirksomheden Roches internationale laboratorienetværk i mere end 50 lande. Systemet sikrer effektiv og sikker varehåndtering af in vitro-diagnostik-produkter
  • Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    emballage ›I efteråret træder det udvidede producentansvar, EPR, i kraft. I den anledning flytter ansvaret, økonomisk såvel som i praksis fra kommunerne til virksomheder, der sætter emballage på markedet i Danmark. Jo mere genanvendelige eller genbrugelige emballagematerialerne er jo lavere bliver taksten. Teknologisk Institut har styr retningslinjerne og opsummerer dem i følgende tekst i sit nyhedsbrev nr. 2 2025 fra maj måned:
  • Sikker pakning i pap

    Sikker pakning i pap

    emballage ›Den italienske producent af højteknologiske tappe- og emballeringslinjer til blandt andet føde- og drikkevareindustrien, ACMI har fået hjælp af komponent-, system- og automatiseringsspecialisten, Pilz til at skabe sikre pakkelinjer til papemballage
  • Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    emballage ›Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære ''2 for 1''-tilbud: De får os nemlig ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud
  • Det handler om emballagen

    Det handler om emballagen

    emballage ›Ændrede indkøbsvaner, krav om mere bæredygtig emballage og digitaliseringen og automatiseringens indflydelse på emballagetryk. Det var alt sammen temaer, som eksperter fra emballagevirksomheder, brancheforeninger og den kommercielle og teknologiske sektor diskuterede, da Heidelberger Druckmaschinen fejrede sit 175 års jubilæum