Ny hjemmeside skal være samlingspunkt for viden om EPS

Ny hjemmeside skal være samlingspunkt for viden om EPS

EPS-branchen - en del af Plastindustrien lancerer ny hjemmeside med masser af faktuelle og praktiske oplysninger om ekspanderet polystyren - også kendt som EPS

Det lette skumplastmateriale, som de fleste kender fra hverdagen under navnet 'Flamingo', anvendes blandt andet til stød- og temperatursikre emballager og cykelhjelme, men også som isoleringsmateriale.

Igennem årene har EPS-branchen haft to hjemmesider; EPSbyg.dk og EPS-Airpop.dk. De samles nu, så al viden og fakta om EPS kan findes ét sted på: www.EPS-Airpop.dk.

Den nye hjemmeside er ikke kun en sammenlægning af de to tidligere hjemmesider. En række interne nyhedsbreve er bearbejdet, så den viden som tidligere er delt internt i branchen, nu deles med alle, som har interesse for EPS. Derudover er en masse fakta tilføjet, så hjemmesiden er blevet en omfattende EPS-vidensbank.

- Vi har tidligere haft to hjemmesider. En meget overordnet side, og en kun om EPS som facadeisolering. Dem samler vi til en side - og samtidig har vi sikret, at der er langt mere viden at finde på den nye hjemmeside, fortæller Chresten Heide-Anderson, der er projektchef i EPS-branchen - en sektion under Plastindustrien.

- Vi er på den nye side gået i dybden på alle områder, hvor EPS kan anvendes - og ikke kun facadeisolering, uddyber Chresten Heide-Anderson.

Projektchefen forventer, at der løbende vil komme artikler på hjemmesiden om brugen af EPS i forskellige sammenhænge. Artikler som kan inspirere til løsninger inden for brug og genanvendelse af materialet.

- Det er ikke tale om et nyhedssite, men om en vidensbank, som løbende bliver opdateret og vedligeholdt. Vi vil naturligvis fortælle de mange interessante historier, der er om EPS fra Danmark og udlandet. Derfor lancerer vi også EPSbloggen, hvor vi bl.a. vil omtale sjove og inspirerende EPS-nyheder fra udlandet, uddyber Chresten Heide-Anderson og fortsætter:

- Men netop fordi det ikke er et nyhedssite, så har vi også lanceret et nyhedsbrev, så man kan blive informeret, når der har været flere interessante nyheder på hjemmesiden.

Øget fokus på miljøgevinster og genanvendelse
Der er en række positive miljømæssige effekter ved produktion og anvendelse af EPS, som også i højere grad bliver belyst på den nye hjemmeside. Det gælder hele turen fra vugge til grav - blandt andet det minimale råstofforbrug, produktionsprocessens forholdsvist skånsomme miljøaftryk, og reduktion i antallet af transportskader på varer, som beskyttes af EPS.

- Som emballage er EPS en af de mest bæredygtige løsninger, da det er både isolerende og stødabsorberende. Det forebygger, at det som transporteres i EPS-emballage går i stykker, og fordi EPS er 98% luft, skal der bruges meget lidt energi på at producere og transportere det. Det giver nogle miljø- og klimafordele ift. andre emballagetyper til samme formål, det har flere forskellige miljøvurderinger dokumenteret, fortæller Chresten Heide-Anderson og fortsætter:

- Miljø- og Fødevareministeriet har også vurderet, at der for en række anvendelser ikke findes miljømæssigt bedre løsninger end EPS.

Eftersom brugt EPS er 100% genanvendeligt, skal hjemmesiden også bidrage med viden om genanvendelse af EPS. Blandt andet gør hjemmesiden det nemmere for alle virksomheder, som har brugt EPS til overs at komme i dialog med branchens genanvendelsesvirksomheder. Dermed håber EPS-branchen, at hjemmesiden kan understøtte, at EPS bliver endnu mere integreret i den cirkulære økonomi.

- Vi ved, at EPS er 100% genanvendeligt. Derfor er målet naturligvis også, at det bliver genanvendt 100%, siger Chresten Heide-Anderson.

Flere muligheder i byggeriet
Det nye bygningsreglement fra 2018 har betydet flere muligheder for at anvende EPS som isoleringsmateriale.

- Der er sket et skifte fra fokus på byggematerialernes tekniske aspekter til selve konstruktionens funktion. Det giver bedre muligheder for at tænke nyt og udnytte, at EPS er et tyndt, let og effektivt isoleringsmateriale, der kan anvendes i hele klimaskærmen, siger Chresten Heide-Anderson.

EPS anvendes høj grad som isolering af terrændækket, og man har tidligere haft fokus på at få byggeriet til at se fordelene ved EPS som facadeisolering og i flade tagkonstruktioner.

- Med den opdaterede hjemmeside fortæller vi også om EPS som funderinger, hvordan EPS kan hjælpe med at forebygge radon, om EPS-byggesystemer og mange andre anvendelsesmuligheder for EPS i byggeriet, fortæller Chresten Heide-Anderson.

-lipe

 

26/8 2019
  • Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    emballage ›Messe Düsseldorf debuterer med genanvendelige og genbrugelige kopper, fremstillet af ReOil, kemisk genanvendt råmateriale fra OMV, på K-2025-messen
  • Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    emballage ›Arla-mejeriet i Holstebro skal udvides med godt 6.500 kvadratmeter, to nye produktionslinjer og 50 nye fuldtidsmedarbejdere. I alt løber investeringen op i godt 440 millioner kroner
  • Coop relancerer sine kaffebrands

    Coop relancerer sine kaffebrands

    emballage ›Cirkel- og Irma-kaffe samt Coop- og Änglamark-kaffe relanceres alle med ny og forbedret kvalitet i et nyt design
  • Cocio i ny indpakning

    Cocio i ny indpakning

    emballage ›Fodboldtrøjen er for længst driblet ud af stadion og ind i gadebilledet som et stilsikkert symbol på både nostalgi, attitude og livsstil. Nu slår Cocio og hummel pjalterne sammen i et samarbejde, der byder på noget til både ganen og garderoben 
  • Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    emballage ›Tecsys’ cloudbaserede lagerstyringssystem, Elite, bliver rullet ud i diagnostikvirksomheden Roches internationale laboratorienetværk i mere end 50 lande. Systemet sikrer effektiv og sikker varehåndtering af in vitro-diagnostik-produkter
  • Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    emballage ›I efteråret træder det udvidede producentansvar, EPR, i kraft. I den anledning flytter ansvaret, økonomisk såvel som i praksis fra kommunerne til virksomheder, der sætter emballage på markedet i Danmark. Jo mere genanvendelige eller genbrugelige emballagematerialerne er jo lavere bliver taksten. Teknologisk Institut har styr retningslinjerne og opsummerer dem i følgende tekst i sit nyhedsbrev nr. 2 2025 fra maj måned:
  • Sikker pakning i pap

    Sikker pakning i pap

    emballage ›Den italienske producent af højteknologiske tappe- og emballeringslinjer til blandt andet føde- og drikkevareindustrien, ACMI har fået hjælp af komponent-, system- og automatiseringsspecialisten, Pilz til at skabe sikre pakkelinjer til papemballage
  • Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    emballage ›Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære ''2 for 1''-tilbud: De får os nemlig ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud