Norsk firma automatiserer svejsning af tanke til fødevareproduktion

Norsk firma automatiserer svejsning af tanke til fødevareproduktion

En dansk svejserobot er favoritten, når der skal svejses kæmpe tanke til den norske fødevareindustri. Trondheim-firmaet Skala fabrikk, der er specialist i rustfrit stål, har nu valgt WeldingDroid til at automatisere svejsning af tanke. Teknologiens brugervenlighed, fleksibilitet og arbejdsmiljøgevinster gjorde udslaget

Nu begynder den norske industri for alvor at automatisere svejseopgaver i stedet for at sende opgaverne til manuel svejsning i udlandet. Baggrunden er, at det sparer både tid og penge og styrker konkurrenceevnen hos norske virksomheder:

- Totalt set er det dyrere og langsommere at udlicitere svejseopgaver til lande med lavere løn, fordi der som regel skal udbedres fejl og mangler, når de svejsede emner kommer tilbage til Norge. Med WeldingDroids maskiner kan virksomheder, som svejser især tyndvæggede, rustfrie og syrefaste rør eller tanke spare meget tid. Og det er det, som koster penge i Norge, det er arbejdstiden, konstaterer Tore Endsjø, CEO i Lascentrum Norge AS.

Som lokal forhandler har Lascentrum Norge AS solgt WeldingDroids teknologi til Skala fabrikk, der i 122 år har produceret tanke, udstyr og teknologi til landbrug, mejerier, fiskeproduktion, fødevareindustri og den maritime sektor.

Netop nu bygger WeldingDroid Skala fabrikks nye svejserobot. Den 10 meter lange udgave af selskabets skalerbare robotløsning er den største maskine, som den syddanske vækstvirksomhed nogensinde har produceret.

Den kan automatisere svejsning af tanke med en diameter på op til 3000 millimeter.

Enklere og mere rentabel produktion
Millionordren til WeldingDroid indeholder udover selve svejserobotterne også en moderne løsning til gastilførsel, der gør det muligt for én svejser at arbejde for to.

Med PurgeMaster kan én svejser både svejse og holde baggas, når han svejser store tanke og beholdere.

PurgeMaster doserer gassen så nøjagtigt, at det reducerer baggasforbruget ved rørsvejsning med op til 90%.

Skala fabrikk i Norge har i 122 år produceret tanke, udstyr og teknologi til landbrug, mejerier, fiskeproduktion, fødevareindustri og den maritime sektor.

- Vi har hidtil svejset som en orbital plasmaproces på indersiden af vores tanke, men det er komplekst udstyr med mange bevægelige dele. Det, vi godt kan lide ved WeldingdDroids løsning, er, at den er nem at betjene og vedligeholde. Derudover er udstyret nemt at justere til forskellige tankstørrelser.

- Især baggas-udstyret er så revolutionerende for os, fordi det i høj grad vil forenkle vores tankproduktion. Det er så vigtigt, at vi effektiviserer produktionen i Norge for gøre os mere konkurrencedygtige. Vores beregninger viser, at vi med WeldingDroid kan reducere vores omkostninger, samtidig med at vi kan øge både kvalitet og omsætning samt reducere statisk arbejde betragteligt, påpeger Julian Sagøy, svejsekoordinator hos Skala fabrikk.

Robotter tiltrækker unge
Han ser også robotteknologien som et vigtigt middel til at tiltrække unge mennesker til en karriere inden for svejsning og industri.

- Automatisering og robotteknologier vil gøre det mere attraktivt for unge at vælge industrifagene. Det handler om at vise vores kommende kolleger, at svejsning ikke længere er ensformigt og manuelt job i et gammelt, mørkt, koldt og støvet værksted, fastslår Julian Sagøy.

Kontakten mellem WeldingDroid og den norske industri blev oprindeligt skabt via et opslag på LinkedIn, hvor WeldingDroids opfinder og stifter Kevin Christensen beskrev sin teknologi.

Netop nu bygger WeldingDroid Skala fabrikks nye svejserobot. Den 10 meter lange udgave af selskabets skalerbare robotløsning er den største maskine, som den syddanske vækstvirksomhed nogensinde har produceret.

Opslaget inspirerede Lascentrum Norge, som blev forhandler og inviterede Kevin Christensen med som oplægsholder på messen Smart Industri og svejsekonference Norsk Sveiseteknisk Forbund.

Her opdagede Skala fabrikks svejsekoordinator Julian Sagøy mulighederne i produktet WeldingDroid X1 med fugefølger kamera.

Med kamera vil maskinen konstant justere svejsebrænderen, så den optimale svejseposition opnåes. Og derved kan rør og tanke svejses uden opsyn og helt automatisk.

- Det har været utroligt inspirerende at møde den norske svejsebranche og fremstillingsindustri. Med stigende lønninger, råvarepriser og fragtpriser samt udbredt mangel på faglærte svejsere har mange fremstillingsvirksomheder alle steder i verden et påtrængende behov for at øge deres effektivitet og rentabilitet.

- Her gør det en stor forskel, at arbejdspladsens faglærte svejsere kan automatisere lavprofil-operationerne og fokusere deres tid på at udføre mere rentable arbejdsopgaver, siger CTO og stifter af WeldingDroid, Kevin Christensen.

-hawin

 

FAKTA om WeldingDroid

  • Totalt har WeldingDroids kunder nu udført 3802 svejsninger med robotteknologien.
  • 2617 meter svejsning er automatiseret, og det har taget 337 timer og 35 minutter at udføre.
  • For hver 5 meter svejset, planter WeldingDroid 1 træ. 524 træer er blevet plantet.

WeldingDroids produkter sælges i hele verden.

9/8 2022
  • Toilet- og køkkenruller får en ansigtsløftning

    Toilet- og køkkenruller får en ansigtsløftning

    emballage ›Returpap der forener design, cirkulær produktion og komfort bliver nok sjældent forbundet med toilet- og køkkenruller. Men nu lancerer Fritz Schur Consum sit Svanepapir, som er en iøjnefaldende produktnyhed til løsninger for netop disse produkter
  •  Papirbaseret pallet wrap giver glasproducent store miljøfordele

    Papirbaseret pallet wrap giver glasproducent store miljøfordele

    emballage ›Smurfit Westrocks genanvendelige alternativ til traditionel strækfilm er en banebrydende løsning til virksomheder indenfor for glasproduktion og fyldning, siger en af Storbritanniens største glasproducenter, Encirc
  • Emballageløsninger og intralogistik er klar til LogiMAT

    Emballageløsninger og intralogistik er klar til LogiMAT

    emballage ›LogiMAT 2025 indtager igen alle 10 udstillingshaller og fylder over 120.000 kvadratmeter i Messe Stuttgarts kongrescenter. Globale aktører, smv'er og nystartede virksomheder udstiller deres nyeste produkter, innovationer og løsninger til nutidens og fremtidens logistikudfordringer
  • Dysten om årets mest vildledende fødevareprodukt er i gang

    Dysten om årets mest vildledende fødevareprodukt er i gang

    emballage ›Traditionen tro kårer den svenske forbrugerorganisation 'Äkta vara' en fødevare, som får den tvivlsomme ære af at kunne kalde sig Årets Madbluf
  • RUC-studerende har udviklet låg, der kan stoppe drugging-forbrydelser

    RUC-studerende har udviklet låg, der kan stoppe drugging-forbrydelser

    emballage ›Marcus Nørmann Christensen har på baggrund af sin egen, skræmmende oplevelse etableret virksomheden, Komfid og designet et låg, der placeres i drinksglas på barer mv. for at forhindre andre i at tilsætte piller eller pulver
  • Schuberts fuldendte visioner

    Schuberts fuldendte visioner

    emballage ›Gerhard Schuberts teknologiske innovationer inden for billedbehandling har haft stor betydning for emballageindustrien. Fire årtier efter de første løsninger blev lanceret, fortsætter Schubert med at udvide den omfattende vision-portefølje. I fremtiden vil 2D- og 3D-scannere få følgeskab af en endnu mere kompakt løsning, der kombinerer begge teknologier
  • Genanvendeligt blisterkoncept høster priser på stribe

    Genanvendeligt blisterkoncept høster priser på stribe

    emballage ›Virksomheden Südpack Medica har modtaget sin fjerde pris for den polypropylen (PP)-baserede blisteremballage, PharmaGuard der i denne uge bliver præsenteret for kunder på messen Pharmapack i Paris
  • Svenskerne hæver panten på drikkevareemballage

    Svenskerne hæver panten på drikkevareemballage

    emballage ›I Sverige stiger panten på drikkevarebeholdere af PET og aluminium her i 2025, hvilket gør det endnu mere attraktivt for forbrugerne at sortere materialerne korrekt til gavn for klimaet og miljøet