Netto og Too Good To Go vil redde 840 ton mad

Netto og Too Good To Go vil redde 840 ton mad

Danmarks største dagligvarekæde har indgået landsdækkende samarbejde med Danmarks største madspildsaktør. Hele 519 Netto-butikker tilbyder nu lykkeposer med overskudsvarer i det hidtil mest omfattende i Too Good To Go-regi i Danmark

Netto har de seneste uger afprøvet konceptet i udvalgte forretninger på Østerbro i København. Det er gået så godt, at forbrugere over hele landet nu får adgang til fem forskellige typer lykkeposer med overskudsvarer:

En 'frugt og grønt'-pose, en 'mejeri, kød og køl'-pose, en 'grab 'n' go'-pose og en pose med spotvarer inden for fødevarekategorien. Derudover vil der i Netto-butikker med friskt brød blive udbudt en brødpose.

Mål: 840.000 solgte lykkeposer årligt og en halvering af madspildet i 2030

Halvering af madspild inden for 10 år
Netto forventer at udbyde i gennemsnit 4,5 lykkepose om dagen pr. butik. Alt i alt løber det op i lidt over 840.000 lykkeposer om året, hvilket rundt regnet svarer til, at ca. 840 ton mad vil blive reddet fra skraldespanden. Tiltaget forventes dermed at bidrage betydeligt til at indfri Nettos mål om, at kædens samlede madspild skal halveres inden for de næste 10 år.

- I Netto har vi i en årrække arbejdet målrettet på at reducere madspild. Helt konkret vil vi halvere vores madspild inden 2030, og her bliver det nye samarbejde med Too Good To Go et vigtigt initiativ. Igennem hele testperioden har kunderne haft en stor interesse for samarbejdet og tydeligt vist, at det her var en løsning, hvor vi sammen kan arbejde på at løse et fælles problem. Derfor har vi også valgt at lancere konceptet i samtlige 519 butikker på én gang, så hele Danmark kan være med, siger Michael Løve, CEO for Netto.

Hos Too Good To Go er CEO Mette Lykke begejstret over, at Too Good To Go, Netto og forbrugerne nu i samlet flok kan afhjælpe madspildsproblemet betydeligt.

88 procent af danskerne vil gøre mere
- Over 700.000 ton mad går hvert år til spilde i Danmark alene. Hvis vi skal rette op på det, kræver det indsatser på den helt store klinge i detailhandelen. Derfor er vi naturligvis virkelig glade for, at Netto har valgt at gå så helhjertede ind i samarbejdet med os. Inden corona ramte, gennemførte Epinion en undersøgelse for Too Good To Go, som viste, at 88 procent af danskerne gerne vil gøre mere for at bekæmpe madspild.
Motivationen er der, og den er bestemt ikke blevet mindre under krisen. Vi glæder os derfor meget til at give endnu flere danskere mulighed for at tage del i kampen mod madspild, siger Mette Lykke, CEO for Too Good To Go.

Udover Too Good To Go samarbejder Netto i forvejen med FødevareBanken om reduktion af madspild fra kædens centrale lagre i Danmark. Alt overskudsmad herfra ender hos socialt udsatte mennesker i hele landet.

-lipe

24/6 2020
  • Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    emballage ›Arla-mejeriet i Holstebro skal udvides med godt 6.500 kvadratmeter, to nye produktionslinjer og 50 nye fuldtidsmedarbejdere. I alt løber investeringen op i godt 440 millioner kroner
  • Coop relancerer sine kaffebrands

    Coop relancerer sine kaffebrands

    emballage ›Cirkel- og Irma-kaffe samt Coop- og Änglamark-kaffe relanceres alle med ny og forbedret kvalitet i et nyt design
  • Cocio i ny indpakning

    Cocio i ny indpakning

    emballage ›Fodboldtrøjen er for længst driblet ud af stadion og ind i gadebilledet som et stilsikkert symbol på både nostalgi, attitude og livsstil. Nu slår Cocio og hummel pjalterne sammen i et samarbejde, der byder på noget til både ganen og garderoben 
  • Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    emballage ›Tecsys’ cloudbaserede lagerstyringssystem, Elite, bliver rullet ud i diagnostikvirksomheden Roches internationale laboratorienetværk i mere end 50 lande. Systemet sikrer effektiv og sikker varehåndtering af in vitro-diagnostik-produkter
  • Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    emballage ›I efteråret træder det udvidede producentansvar, EPR, i kraft. I den anledning flytter ansvaret, økonomisk såvel som i praksis fra kommunerne til virksomheder, der sætter emballage på markedet i Danmark. Jo mere genanvendelige eller genbrugelige emballagematerialerne er jo lavere bliver taksten. Teknologisk Institut har styr retningslinjerne og opsummerer dem i følgende tekst i sit nyhedsbrev nr. 2 2025 fra maj måned:
  • Sikker pakning i pap

    Sikker pakning i pap

    emballage ›Den italienske producent af højteknologiske tappe- og emballeringslinjer til blandt andet føde- og drikkevareindustrien, ACMI har fået hjælp af komponent-, system- og automatiseringsspecialisten, Pilz til at skabe sikre pakkelinjer til papemballage
  • Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    emballage ›Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære ''2 for 1''-tilbud: De får os nemlig ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud
  • Det handler om emballagen

    Det handler om emballagen

    emballage ›Ændrede indkøbsvaner, krav om mere bæredygtig emballage og digitaliseringen og automatiseringens indflydelse på emballagetryk. Det var alt sammen temaer, som eksperter fra emballagevirksomheder, brancheforeninger og den kommercielle og teknologiske sektor diskuterede, da Heidelberger Druckmaschinen fejrede sit 175 års jubilæum