Netto og Too Good To Go vil redde 840 ton mad
Danmarks største dagligvarekæde har indgået landsdækkende samarbejde med Danmarks største madspildsaktør. Hele 519 Netto-butikker tilbyder nu lykkeposer med overskudsvarer i det hidtil mest omfattende i Too Good To Go-regi i Danmark
Netto har de seneste uger afprøvet konceptet i udvalgte forretninger på Østerbro i København. Det er gået så godt, at forbrugere over hele landet nu får adgang til fem forskellige typer lykkeposer med overskudsvarer:
En 'frugt og grønt'-pose, en 'mejeri, kød og køl'-pose, en 'grab 'n' go'-pose og en pose med spotvarer inden for fødevarekategorien. Derudover vil der i Netto-butikker med friskt brød blive udbudt en brødpose.
Mål: 840.000 solgte lykkeposer årligt og en halvering af madspildet i 2030
Halvering af madspild inden for 10 år
Netto forventer at udbyde i gennemsnit 4,5 lykkepose om dagen pr. butik. Alt i alt løber det op i lidt over 840.000 lykkeposer om året, hvilket rundt regnet svarer til, at ca. 840 ton mad vil blive reddet fra skraldespanden. Tiltaget forventes dermed at bidrage betydeligt til at indfri Nettos mål om, at kædens samlede madspild skal halveres inden for de næste 10 år.
- I Netto har vi i en årrække arbejdet målrettet på at reducere madspild. Helt konkret vil vi halvere vores madspild inden 2030, og her bliver det nye samarbejde med Too Good To Go et vigtigt initiativ. Igennem hele testperioden har kunderne haft en stor interesse for samarbejdet og tydeligt vist, at det her var en løsning, hvor vi sammen kan arbejde på at løse et fælles problem. Derfor har vi også valgt at lancere konceptet i samtlige 519 butikker på én gang, så hele Danmark kan være med, siger Michael Løve, CEO for Netto.
Hos Too Good To Go er CEO Mette Lykke begejstret over, at Too Good To Go, Netto og forbrugerne nu i samlet flok kan afhjælpe madspildsproblemet betydeligt.
88 procent af danskerne vil gøre mere
- Over 700.000 ton mad går hvert år til spilde i Danmark alene. Hvis vi skal rette op på det, kræver det indsatser på den helt store klinge i detailhandelen. Derfor er vi naturligvis virkelig glade for, at Netto har valgt at gå så helhjertede ind i samarbejdet med os. Inden corona ramte, gennemførte Epinion en undersøgelse for Too Good To Go, som viste, at 88 procent af danskerne gerne vil gøre mere for at bekæmpe madspild.
Motivationen er der, og den er bestemt ikke blevet mindre under krisen. Vi glæder os derfor meget til at give endnu flere danskere mulighed for at tage del i kampen mod madspild, siger Mette Lykke, CEO for Too Good To Go.
Udover Too Good To Go samarbejder Netto i forvejen med FødevareBanken om reduktion af madspild fra kædens centrale lagre i Danmark. Alt overskudsmad herfra ender hos socialt udsatte mennesker i hele landet.
-lipe