Nestlé opretter institut for plastforskning
Nestlés nye institut for emballagevidenskab, som er en del af Nestlés globale forskningsorganisation, vil blive placeret i Lausanne, Schweiz. Det vil beskæftige omkring 50 mennesker og inkludere et to

Nestlé opretter institut for plastforskning

Verdens største fødevarevirksomhed, Nestlé vil forske yderligere i brugbare, sikre og miljøvenlige emballageløsninger på det kommende Nestlé Institute of Packaging Sciences i Schweiz

Etableringen af instituttet er et yderligere skridt for at nå virksomhedens egen forpligtelse til at gøre al Nestlés emballage genanvendelig inden 2025.

Nestlé topchef, Mark Schneider, har sat emballage og plast højt på Nestlés bæredygtighedsagenda, og han peger på, at Nestlé med dette initiativ ønsker at sætte en vigtig dagsorden:

- Vi ønsker at være førende inden for udvikling af de mest bæredygtige emballageløsninger til vores mad- og drikkevarer. For at opnå det forbedrer vi vores forskningskapacitet til at udvikle nye emballeringsmaterialer og løsninger for at imødegå det voksende affaldsproblem, især plastik. Vi sigter mod at minimere vores indvirkning på det naturlige miljø – og samtidig levere endnu bedre produkter.

Nestlés nye institut for emballagevidenskab, som er en del af Nestlés globale forskningsorganisation, vil være placeret i Lausanne, Schweiz. Det vil beskæftige omkring 50 mennesker og inkludere et topmoderne laboratoriekompleks samt faciliteter til hurtig prototyping.

Nestlé er i forvejen den virksomhed, der forsker mest i ernæring og fødevarer – Nestlé beskæftiger 5.000 forskere og bruger hvert år ca. 11 mia. kr. på ernærings-, fødevare- og sundhedsforskning.

I tæt samarbejde med Nestlés globale forskning- og udviklingsnetværk, akademiske partnere, leverandører og iværksættere vil instituttet evaluere sikkerheden og funktionaliteten af forskellige bæredygtige emballagematerialer. Forskningsfokusområder vil omfatte genanvendelige, biologisk nedbrydelige eller kompostbare, polymere materialer, funktionelt papir samt nye emballagekoncepter og teknologier for at øge genbruget af plastemballage. De nye løsninger bliver testet i forskellige produktkategorier, før de rulles ud i Nestlés globale portefølje af produkter, der spænder lige fra kaffe og chokolade til veganske produkter og avanceret hospitalsernæring.

Fra After Eight til Oscarfond
Også i Danmark og de øvrige nordiske landearbejder Nestlé på højtryk på at reducere miljøpåvirkningen i sin produktion – Nestlé har fond- og saucevirksomheden OSCAR på Sjælland. Den producerer bl.a. økologiske saucer og fonder til danske kvalitetsrestauranter og detailhandel.

- Vi opgør nu al emballage fra vores produktportefølje på alle nordiske produktionsenheder, herunder OSCAR, for at kunne handle præcist og effektivt på udfordringen. Emballageudfordringen er en alvorlig og vigtig miljøproblematik, som vi adresserer på alle vores fabrikker i Nestlé. Vi har som mål, at 100 procent af vores emballage er genanvendelig inden 2025, og vi vil også markant øge brugen af genbrugt materiale i vores emballager, siger Cathrine Suter Ossborn, Nordic Head of Communications.

Nestlé er verdens største fødevarevirksomhed og er også den virksomhed, der investerer mest i fødevareforskning, nemlig ca. 11 mia. kr. om året. Nestlé er til stede i 189 lande i verden og har 328.000 medarbejdere, hvoraf 5.000 arbejder med forskning og udvikling. Nestlé omsætter årligt for ca. 580 mia. kr. Virksomhedens formål er at øge livskvaliteten og bidrage til en sundere fremtid. Nestlé tilbyder en bred vifte af produkter og serviceydelser til mennesker og kæledyr gennem hele deres liv.

Nestlés mere end 2.000 mærker spænder fra globale brands som Nescafé, Nespresso, Nesquik, After Eight, Purina Petfood, NAN, Cheerios og Kit Kat til lokale favoritter som fx OSCAR. Nestlé bygger sin strategi på ernæring, sundhed og velvære. Nestlé har hovedkontor i den schweiziske by Vevey, hvor den blev grundlagt for mere end 150 år siden.

-lipe

10/12 2018
  • Pap- og papiraftalerne er på plads

    Pap- og papiraftalerne er på plads

    emballage ›Vana har indgået aftaler om genanvendelse på alle emballageaffaldsfraktioner og på transport af emballageaffaldet. Dermed er Vana helt klar til at håndtere producentansvaret for emballage for medlemsvirksomhederne
  • Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    emballage ›Messe Düsseldorf debuterer med genanvendelige og genbrugelige kopper, fremstillet af ReOil, kemisk genanvendt råmateriale fra OMV, på K 2025-messen
  • Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    emballage ›Arla-mejeriet i Holstebro skal udvides med godt 6.500 kvadratmeter, to nye produktionslinjer og 50 nye fuldtidsmedarbejdere. I alt løber investeringen op i godt 440 millioner kroner
  • Coop relancerer sine kaffebrands

    Coop relancerer sine kaffebrands

    emballage ›Cirkel- og Irma-kaffe samt Coop- og Änglamark-kaffe relanceres alle med ny og forbedret kvalitet i et nyt design
  • Cocio i ny indpakning

    Cocio i ny indpakning

    emballage ›Fodboldtrøjen er for længst driblet ud af stadion og ind i gadebilledet som et stilsikkert symbol på både nostalgi, attitude og livsstil. Nu slår Cocio og hummel pjalterne sammen i et samarbejde, der byder på noget til både ganen og garderoben 
  • Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    emballage ›Tecsys’ cloudbaserede lagerstyringssystem, Elite, bliver rullet ud i diagnostikvirksomheden Roches internationale laboratorienetværk i mere end 50 lande. Systemet sikrer effektiv og sikker varehåndtering af in vitro-diagnostik-produkter
  • Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    emballage ›I efteråret træder det udvidede producentansvar, EPR, i kraft. I den anledning flytter ansvaret, økonomisk såvel som i praksis fra kommunerne til virksomheder, der sætter emballage på markedet i Danmark. Jo mere genanvendelige eller genbrugelige emballagematerialerne er jo lavere bliver taksten. Teknologisk Institut har styr retningslinjerne og opsummerer dem i følgende tekst i sit nyhedsbrev nr. 2 2025 fra maj måned:
  • Sikker pakning i pap

    Sikker pakning i pap

    emballage ›Den italienske producent af højteknologiske tappe- og emballeringslinjer til blandt andet føde- og drikkevareindustrien, ACMI har fået hjælp af komponent-, system- og automatiseringsspecialisten, Pilz til at skabe sikre pakkelinjer til papemballage