Nestlé fremskynder klimaindsats

Nestlé fremskynder klimaindsats

Verdens største fødevarevirksomhed vil fjerne al udledning af drivhusgasser fra virksomheden inden 2050

Der skal ikke være drivhusgas-udledning fra Nestlé i 2050 (netto). Overhovedet. 

Det annoncerede verdens største fødevarevirksomhed den 12. september, hvor virksomheden redegjorde for sin ambition.
Dermed forpligter Nestlé sig til det mest ambitiøse mål i Parisaftalen: at begrænse den globale temperaturstigning til 1,5 °C. Nestlé vil underskrive 'Business Ambition for 1.5°C´ inden FNs klimatopmøde 23. september.

Dermed fremskynder virksomheden sin indsats for klimaændringer, bygget på 10 års arbejde med at reducere udledningen af drivhusgasser.

I de sidste fire år har Nestlé tilpasset sine mål med videnskabsbaserede mål for at holde temperaturstigningen under 2 °C.
I løbet af de næste to år vil virksomheden fastlægge en tidsbunden plan, der inkluderer de foreløbige mål, der er i overensstemmelse med 1,5 °C-vejen.

Nestlé vil hvert år gennemgå sine fremskridt for at sikre, at man er på rette spor.
- Klimaforandringer er en af de største trusler, som vi står over for som samfund. Det er også en af de største risici for vores forretnings fremtid, siger Mark Schneider, administrerende direktør for Nestlé.
Han uddyber:

- Vi løber tør for tid i kampen for at undgå de værste effekter af den globale opvarmning. Derfor sætter vi en dristigere ambition om at nå frem til en fremtid, hvor vi netto ikke udleder drivhusgasser - det, vi kalder 'netto nul'. Når vi udnytter Nestlés globale ressourcer og branchekendskab ved vi, at vi kan gøre en forskel i betydelig skala. Vores rejse til netto nul er allerede begyndt. Nu fremskynder vi vores indsats.

Fra emballage til opskrifter
For at nå målet vil Nestlé frem til 2050 blandt andet:

Fremskynde ændringen/transformationen af produkterne i overensstemmelse med forbrugertendenser og forbrugervalg.
Lancere flere produkter, der har et bedre miljøaftryk og bidrager til balanceret kost. Det betyder f.eks. flere plantebaserede mad- og drikkevarer.
Gå over til alternative emballagematerialer
Ændre opskrifter til sine produkter ved hjælp af mere klimavenlige ingredienser.
Bruge 100 procent vedvarende elektricitet i sine fabrikker, lagre, kontorer og logistikcentre.

Nestlé er verdens største fødevarevirksomhed med en årlig omsætning på ca. 603 mia. kroner, og er også den virksomhed, der investerer mest i fødevareforskning, nemlig ca. 11 mia. kr. om året.

Virksomheden er til stede i 189 lande i verden og har 308.000 medarbejdere, hvoraf 5.000 arbejder med forskning og udvikling.

Nestlé tilbyder en bred vifte af produkter og serviceydelser til mennesker og kæledyr , og de mere end 2.000 mærker spænder fra globale brands som Nescafé, Nespresso, Nesquik, After Eight, Purina Petfood, NAN, Cheerios og Kit Kat til lokale favoritter som f.eks. OSCAR.
Nestlé har hovedkontor i den schweiziske by Vevey, hvor den blev grundlagt for mere end 150 år siden.

-lipe

16/9 2019
  • Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    emballage ›Messe Düsseldorf debuterer med genanvendelige og genbrugelige kopper, fremstillet af ReOil, kemisk genanvendt råmateriale fra OMV, på K-2025-messen
  • Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    emballage ›Arla-mejeriet i Holstebro skal udvides med godt 6.500 kvadratmeter, to nye produktionslinjer og 50 nye fuldtidsmedarbejdere. I alt løber investeringen op i godt 440 millioner kroner
  • Coop relancerer sine kaffebrands

    Coop relancerer sine kaffebrands

    emballage ›Cirkel- og Irma-kaffe samt Coop- og Änglamark-kaffe relanceres alle med ny og forbedret kvalitet i et nyt design
  • Cocio i ny indpakning

    Cocio i ny indpakning

    emballage ›Fodboldtrøjen er for længst driblet ud af stadion og ind i gadebilledet som et stilsikkert symbol på både nostalgi, attitude og livsstil. Nu slår Cocio og hummel pjalterne sammen i et samarbejde, der byder på noget til både ganen og garderoben 
  • Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    emballage ›Tecsys’ cloudbaserede lagerstyringssystem, Elite, bliver rullet ud i diagnostikvirksomheden Roches internationale laboratorienetværk i mere end 50 lande. Systemet sikrer effektiv og sikker varehåndtering af in vitro-diagnostik-produkter
  • Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    emballage ›I efteråret træder det udvidede producentansvar, EPR, i kraft. I den anledning flytter ansvaret, økonomisk såvel som i praksis fra kommunerne til virksomheder, der sætter emballage på markedet i Danmark. Jo mere genanvendelige eller genbrugelige emballagematerialerne er jo lavere bliver taksten. Teknologisk Institut har styr retningslinjerne og opsummerer dem i følgende tekst i sit nyhedsbrev nr. 2 2025 fra maj måned:
  • Sikker pakning i pap

    Sikker pakning i pap

    emballage ›Den italienske producent af højteknologiske tappe- og emballeringslinjer til blandt andet føde- og drikkevareindustrien, ACMI har fået hjælp af komponent-, system- og automatiseringsspecialisten, Pilz til at skabe sikre pakkelinjer til papemballage
  • Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    emballage ›Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære ''2 for 1''-tilbud: De får os nemlig ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud