Mere miljøvenlige taphaner til vinboksene
Smurfit Kappa har fjernet pigmentet Carbon Black fra sin fremstilling af taphaner, som med dermed bliver meget nemmere at genbruge. Vitop Naturel bliver nu brugt på virksomhedens to største, europæiske Bag-in-Box-fabrikker i Frankrig og Spanien
Af Lisbeth Petersen
Smurfit Kappa kalder selv ændringen i produktionen for 'enkel men vidtrækkende'.
Carbon Black bliver fremstillet af olie-produkter som f.eks. tjære, og bruges bl.a. i tryksværte og som pigment og forstærkning i gummi- og plastik. Stoffet er klassificeret som sundhedsskadeligt for mennesker, som arbejder med det i fremstillingsindustrien.
Da pigmentet ikke altid kan identificeres af de optisk sorterende nær-infrarøde (NIR) scannere, der bruges i mange genbrugsanlæg, kan det klassificeres som en uønsket komponent og kan også give genbrugsplast en uattraktiv grå farve.
Derfor begyndte emballagekoncernen Smurfit Kappe for to år siden at introducere den gennemsigtige Vitop Naturel-taphane som et mere miljøvenligt alternativ.
Produktionsprocessen optimeret med færre batchordrer
-Vi sigter efter at designe vores emballage på en sådan måde, at den er nem at indsamle, sortere og genbruge, og det er vigtigt for os at fremme de mål i større skala. Smurfit Kappa tager anbefalingerne fra plastemballageressourceforvaltningen, som vi samarbejder med, til efterretning, siger Didier Pontcharraud, administrerende direktør for Vitop.
Dominique Gessat, som er General Manager for Smurfit Kappa Bag-in-Box Frankrig tilføjer:
- Ved at ændre alle vores bokse fra kulsort Vitop til Vitop® Natural forbedrer vi vores interne bæredygtighedsmål. Og ved at begrænse antallet af batchordrer har vi optimeret vores produktionsproces betydeligt, hvilket har resulteret i en lavere spildrate.
Vitop® Natural, som også kan fremstilles af biobaserede materialer på forespørgsel, er blevet rigtig godt modtaget siden lanceringen. Den fås også i en kompakt udgave med reduceret plastvægt.
Vitop er den førende leverandør af Bag-in-Box lukkeløsninger med over 5 milliarder taphaner solgt over hele verden.