Heinz og Tesco lancerer genanvendelsesprojekt

Heinz og Tesco lancerer genanvendelsesprojekt

Berry Superfos er en del af et nyskabende pilotprojekt lanceret af Heinz og Tesco for at genanvende mere blød plast i Storbritannien

Heinz og Tesco er gået sammen med emballageproducenten Berry Superfos samt Plastic Energy og Sabic, der er eksperter i genanvendelsesteknologier, om at lancere et banebrydende forsøg inden for genanvendelse.

Virksomhederne håber, at projektet vil inspirere den bredere industri til at tage mere initiativ for at tackle den manglende genanvendelse af blødt plastikaffald i Storbritannien og andre lande i Europa.

Projektet handler om Heinz Beanz Snap Pots, der er en særlig emballage til Heinz bønner i en rig tomatsauce, som er et meget populært tilbehør til måltider i Storbritannien.

Heinz og virksomhedens partnere har nu udviklet nye Heinz Beanz Snap Pots, som indeholder 39 % ISCC PLUS-certificeret genanvendt blød plast, opgjort efter massebalance princippet. Materialet er indsamlet af kunder i Tescos butikker.

Team af førende eksperter
De nye Snap Pots er produceret til Heinz af Berry Superfos, mens den bløde plast returneres af forbrugerne til Tesco-butikker, indsamles og skilles derefter fysisk ad, for at Plastic Energy kan omdanne det til en optimal olieråvare.

Denne kombineres med jomfrueligt materiale fra Sabic, der producerer et alternativt råmateriale, som indgår i nye jomfruelige plastik pellets, godkendt til kontakt med fødevarer.

Derefter sendes de nye pellets til et ISCC-certificeret (International Sustainability & Carbon Certification) Berry Superfos produktionssted, hvor de nye Heinz Beanz Snap Pots fremstilles.

Jojo de Noronha, præsident i Nordeuropa hos Heinz, siger:

- Vi er stolte over at have slået os sammen med førende eksperter for at bringe denne vigtige innovation til vores kunder. Vores håb er, at det giver anledning til et brancheomspændende kig på, hvad der kan gøres yderligere for at imødegå den manglende genanvendelse af blød plast i Storbritannien. Vi kan som et kollektiv blive bedre til at udvikle nye emballageløsninger, der er gode for både forbrugere og for planeten.

Demonstrerer en cirkulær tilgang til blød plast
Hidtil har blød plastemballage været notorisk vanskeligt at genanvende – indtil 2020 blev kun 6% af blød plast genanvendt i Storbritannien.

Det nye projekt demonstrerer en cirkulær tilgang, der hjælper med at opfange og genanvende plast, som i øjeblikket ikke genanvendes. Det er vigtigt, at det holder materialer i brug og derfor ude af lossepladser.

Héloïse Carlier, International Packaging Development Lead hos Heinz, siger:

- Vi ønsker, at vores Snap Pots skal være mere bæredygtige, samtidig med at de bevarer de funktioner, der gør dem så populære blandt forbrugerne: deres bekvemmelighed, praktiske snap-format, egnethed til mikrobølgeovn og evne til at sikre, at produktet forbliver friskt. Med dette pilotprojekt og vores introduktion af de nye Heinz Beanz Snap Pots, vil 22 tons blød plast blive genanvendt.

Et langvarigt forhold med nyt fokus på cirkularitet
Om hvorfor Berry Superfos blev inviteret til at være en del af projektet, forklarer Héloïse Carlier:

- Berry Superfos er vores mangeårige leverandør, så naturligvis henvendte vi os til dem. De viste stor interesse for at øge emballagens cirkularitet, og vi besluttede derfor at bringe dem om bord fra start. Derudover har Berry Superfos den påkrævede tredjeparts ISCC-certificering, der garanterer sporbarheden i hele forsyningskæden.

- Berry Superfos deltog under den fulde udvikling, samarbejdede aktivt med alle partnere og stillede deres knowhow og udviklingskapacitet til rådighed for at lancere projektet på markedet til vores fulde tilfredshed, siger Héloïse Carlier.

De 39 % plastik, der er genanvendt i de nye snappots, bliver valideret ved hjælp af "massebalancetilgangen" godkendt af ISCC.

Det gør det muligt at spore mængden og de bæredygtige egenskaber for materialer, der anvendes i produktionen. Heinz lancerede de nye Heinz Beanz Snap Pots i juli 2022.

-hawin

 

25/10 2022
  • Pap- og papiraftalerne er på plads

    Pap- og papiraftalerne er på plads

    emballage ›Vana har indgået aftaler om genanvendelse på alle emballageaffaldsfraktioner og på transport af emballageaffaldet. Dermed er Vana helt klar til at håndtere producentansvaret for emballage for medlemsvirksomhederne
  • Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    emballage ›Messe Düsseldorf debuterer med genanvendelige og genbrugelige kopper, fremstillet af ReOil, kemisk genanvendt råmateriale fra OMV, på K 2025-messen
  • Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    emballage ›Arla-mejeriet i Holstebro skal udvides med godt 6.500 kvadratmeter, to nye produktionslinjer og 50 nye fuldtidsmedarbejdere. I alt løber investeringen op i godt 440 millioner kroner
  • Coop relancerer sine kaffebrands

    Coop relancerer sine kaffebrands

    emballage ›Cirkel- og Irma-kaffe samt Coop- og Änglamark-kaffe relanceres alle med ny og forbedret kvalitet i et nyt design
  • Cocio i ny indpakning

    Cocio i ny indpakning

    emballage ›Fodboldtrøjen er for længst driblet ud af stadion og ind i gadebilledet som et stilsikkert symbol på både nostalgi, attitude og livsstil. Nu slår Cocio og hummel pjalterne sammen i et samarbejde, der byder på noget til både ganen og garderoben 
  • Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    emballage ›Tecsys’ cloudbaserede lagerstyringssystem, Elite, bliver rullet ud i diagnostikvirksomheden Roches internationale laboratorienetværk i mere end 50 lande. Systemet sikrer effektiv og sikker varehåndtering af in vitro-diagnostik-produkter
  • Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    emballage ›I efteråret træder det udvidede producentansvar, EPR, i kraft. I den anledning flytter ansvaret, økonomisk såvel som i praksis fra kommunerne til virksomheder, der sætter emballage på markedet i Danmark. Jo mere genanvendelige eller genbrugelige emballagematerialerne er jo lavere bliver taksten. Teknologisk Institut har styr retningslinjerne og opsummerer dem i følgende tekst i sit nyhedsbrev nr. 2 2025 fra maj måned:
  • Sikker pakning i pap

    Sikker pakning i pap

    emballage ›Den italienske producent af højteknologiske tappe- og emballeringslinjer til blandt andet føde- og drikkevareindustrien, ACMI har fået hjælp af komponent-, system- og automatiseringsspecialisten, Pilz til at skabe sikre pakkelinjer til papemballage