Fødevarekonference skal vise dansk vej til klimaneutral fødevareproduktion

Fødevarekonference skal vise dansk vej til klimaneutral fødevareproduktion

Alt fra udvikling af smage til fremtidens emballage og pantsystemer bliver taget op, når Teknologisk Institut inviterer til fødevarekonference den 4. november. Her kommer der bredt fokus på klimaneutral omstilling hvor teknologiske løsninger skal bane vejen for optimering og effektivisering af den fødevarebranche, vi kender i dag

Fødevare- og landbrugsminister Rasmus Prehn er blandt talerne den 4. november og vil tale ud fra emnet Danmark er et fødevareland - også i fremtiden. På programmet er der også indlæg om de nyeste trends og teknologiske muligheder, som kan gøre en forskel i omstillingen til en mere bæredygtig fødevareproduktion. Desuden får gæsterne mulighed for at besøge Teknologisk Instituts test- og demonstrationsfaciliteter, hvor der vil være demonstration af udstyr, smagsprøver og et smugkig på morgendagens teknologiske nye løsninger.

- Hvis vi skal nå de ambitiøse mål om reduktion af klimabelastning og samtidig bibeholde fødevareproduktionen på vores nuværende niveau som Danmarks største eksporterhverv, er det nødvendigt at finde klimagevinsterne i hele fødevareproduktionens værdikæde. Den grønne omstilling skal findes i løsninger i både de eksisterende og nye værdikæder, siger direktør Lars Hinrichsen, Teknologisk Institut.

Grønne løsninger i praksis
På konferencen vil der være indlæg om nye råvarer til fremstilling af grønne produkter, metoder til optimering af smag og tekstur af nye grønne fødevarer, så de stadig falder i forbrugernes smag, samt indlæg om fremtidens grønne emballager og cirkulær økonomi i fødevareproduktionen.

Konferencen afholdes i hybridformat på Teams med fysisk deltagelse hos Teknologisk Institut i Taastrup. Deltagerne i Taastrup vil på konferencens anden del få en rundtur på Teknologisk Institut under temaerne pakkeri, emballage og nye retursystemer, digitalisering og processtyring med bl.a. demonstration af robotteknologi og virtual reality og om nye råvarer til grønne produkter – med bl.a. bioraffinering af sidestrømme samt alternative proteinkilder som insekter, mikoalger og krill.

Konferencens indlæg er:

  • Teknologiske løsninger - fra nye råvarer til grønne produkter v/ centerchef Anne Louise Dannesboe Nielsen, Fødevareteknologi, Teknologisk Institut
  • Danmark er et fødevareland – også i fremtiden! v/ minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn
    Teksturering af nye råvarer med Power Heater-teknologi v/ Global Senior Customer Application Specialist Rikke Miklos, Source Technology
  • Mad skal smage godt – smagsudvikling af nye råvarer vha. fermentering v/ Principal Research Scientist Vera Kuzina Poulsen, Chr. Hansen
  • Fremtidens emballage og pantsystemer v/ seniorprojektleder i Bæredygtighed og Digitalisering Rikke Hjorth Hansen, Teknologisk Institut & Founder and CEO Gitte Saaby Kjær, New Loop
  • Klimabelastning ved fødevarefremstilling - hvad betyder noget, og hvor ligger potentialet? v/ professor Thomas Fruergaard Astrup, Institut for Vand- og Miljøteknologi, DTU-Miljø
  • Fra den første til sidste del af den cirkulære økonomi v/ Director Thomas Bak Thellesen, Sustainability, Faerch A/S

Se mere om det fulde program og tilmelding her

-lipe

24/9 2021
  • Arla investerer 300 millioner kroner i Videbæk

    Arla investerer 300 millioner kroner i Videbæk

    emballage ›En ombygning af et tørretårn skal være med til at øge kapaciteten og reducere klimabelastningen for Arlas Arinco-mejeri i Videbæk
  • Løft til den cirkulære omstilling

    Løft til den cirkulære omstilling

    emballage ›Med op mod 49,5 mio. kr. til Closing Loops 2.0 fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse får virksomheder i fødevare- og bioressourceklyngen et markant løft i arbejdet med at skalere den cirkulære omstilling.
  • Skruer låget af – og plastforbruget ned

    Skruer låget af – og plastforbruget ned

    emballage ›Fremover bliver creme fraiche fra Coops egen serie produceret med en tynd film som låg i stedet for det traditionelle af plast. Det giver en årlig reduktion på 15 ton plast
  • Dao lancerer nye brevløsninger

    Dao lancerer nye brevløsninger

    emballage ›Fra januar 2026 er der ikke så mange andre end dao, der leverer breve. Nu lancerer distributøren en ny app og købsportal med nye løsninger og en online guide, der gør det endnu lettere at sende brevene
  • Sealed Air skal sælges for 10,3 mia. dollar

    Sealed Air skal sælges for 10,3 mia. dollar

    emballage ›Den amerikanske emballagevirksomhed der især er kendt for at have opfundet bobleplast har indgået aftale om at blive opkøbt af investeringsselskabet CD&R
  • Bringer flere medarbejdere i spil

    Bringer flere medarbejdere i spil

    emballage ›Øgede pakkemængder og en stejlt stigende vækstkurve var resultatet af sidste års julehandel for Bring Denmark. Derfor fordobler pakkeleverandøren medarbejderstaben under årets julehandel
  • Nyt barrierepapir til store forsendelser

    Nyt barrierepapir til store forsendelser

    emballage ›Ecotec udvidet porteføljen med et både genanvendeligt og biologisk nedbrydeligt beskyttelsesprodukt, der bl.a. kan bruges til træ- og papkasser
  • Store transportbesparelser med plastpaller

    Store transportbesparelser med plastpaller

    emballage ›Ved at skifte de traditionelle europaller af træ ud med lettere plastpaller kan Danmarks transporterhverv forvente årlige besparelser for over 40 millioner kroner, viser nye beregninger, som Smart Retur har gransket nøje