Emballagen afgørende for succes i e-handel

Emballagen afgørende for succes i e-handel

Rejsen for produkter købt online er lang og hård, og ofte er forsendelsen den første fysiske oplevelse, slutkunden får med produktet og brandet. Det stiller store krav til emballagen. DS Smith viser løsningerne, der klarer strabadserne, på Scanpack

Produktet og emballagen skal kunne tale for sig selv, når det sendes til slutkunden med posten. Anderledes ser det ud, hvis det bliver solgt i butikkerne, hvor omgivelserne og en smilende ekspedient er med til at give slutkunden en god oplevelse. Dette er selvsagt ikke en mulighed inden for e-handel.

Produktet skal ud på en lang og hård rejse og samtidig have et visuelt udtryk, som matcher produktet indeni og opretholder brandimage. Ifølge DS Smith stiller dette store krav til både emballagens visuelle design og robusthed.

Butik vs. e-handel

Virksomhedens analyser af e-handelen viser, at et produkt og dets emballage på vej igennem vareforsyningskæden i gennemsnit bliver håndteret op til 50 gange, hvis man regner returforsendelser med.

Disse håndteringer kan være på en fabrik, et distributionscenter, hos en fragtmand, og til sidst hos slutkunden selv. Det vil sige, at produktet og emballagen skal kunne tåle at blive løftet, flyttet, rystet, trykket og måske også bøjet op til 50 gange, inden produktet lander hos slutkunden.

Den traditionelle detailhandelsforsyningskæde er mindre kompleks og har langt færre håndteringer. Særligt den sidste del af forsyningskæden, som er leveringen fra butikken eller lageret til slutkunden, stiller markant større krav til emballagens robusthed, konstruktion og funktion, end hvis produkterne sælges i butikkerne.

Vi har kun set begyndelsen

Hos DS Smith forbereder man sig på en fremtid, hvor e-handel bliver den altdominerende faktor i detailhandlen. Det stiller krav til nye tiltag og et konstant fokus på, hvad der rører sig i omverdenen. Undersøgelser foretaget for DS Smith viser, at 25 % af det, virksomhederne fragter, er spildplads, og at 55 % af en gennemsnitlig e-handelsemballage er luft.

Problemet med luft i emballagerne er stort, og det koster for e-handelsvirksomhederne, for miljøet og giver et negativt aftryk hos slutkunden, som i værste konsekvens ikke bestiller hos e-handelsvirksomheden igen.

I emballagevirksomheden arbejder man konstant med at være med helt fremme i udviklingen, og på verdensplan har DS Smith gang i flere større udviklingsprojekter inden for e-handel. Det er alt fra software, som kan udregne den optimale emballagestørrelse til test og certificeringer af emballager.

Et eksempel er det såkaldte DISCS testsystem, som er et laboratorium, der tester de fem mest kritiske områder i forsyningskæden for at nedbringe ødelæggelser, reklamationer og overemballering.

Et andet eksempel er Made2Fit konceptet, som er en pakkemaskine, der løbende fra produkt til produkt skræddersyr emballagestørrelsen til produktets størrelse, både ved enkeltstående produkter og sampak af flere produkter. Maskinen kan skræddersy emballagen i 10 millioner forskellige størrelser.

Specialister er nødvendige

For at sikre den bedste vejledning over for e-handelsvirksomhederne har DS Smith oprettet en organisation i Norden under navnet ePack, som består af et team af designere og konsulenter, som er specialiseret i løsninger til e-handel. Ifølge DS Smith er det nødvendigt med specialister, da forsyningskæden og emballagekravene inden for e-handel adskiller sig markant fra den traditionelle detailhandel.

- Med vores ePack organisation kan vi tilbyde et stærkt samarbejde mellem os og e-handelsvirksomhederne. Uanset om det er små e-handelsvirksomheder, der blot har behov for standardløsninger, som kan hjælpe dem her og nu, eller om det er større e-handelsvirksomheder, som har mere brug for rådgivning og vejledning i forhold til at optimere deres maskinpark, logistikprocesser og slutkundeoplevelse, siger Nordic Sales Manager i DS Smith ePack organisation, Michael Fisker.

-hawin

 

Besøg DS Smith på stand B02:22

22/10 2018
  • Pap- og papiraftalerne er på plads

    Pap- og papiraftalerne er på plads

    emballage ›Vana har indgået aftaler om genanvendelse på alle emballageaffaldsfraktioner og på transport af emballageaffaldet. Dermed er Vana helt klar til at håndtere producentansvaret for emballage for medlemsvirksomhederne
  • Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    emballage ›Messe Düsseldorf debuterer med genanvendelige og genbrugelige kopper, fremstillet af ReOil, kemisk genanvendt råmateriale fra OMV, på K 2025-messen
  • Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    emballage ›Arla-mejeriet i Holstebro skal udvides med godt 6.500 kvadratmeter, to nye produktionslinjer og 50 nye fuldtidsmedarbejdere. I alt løber investeringen op i godt 440 millioner kroner
  • Coop relancerer sine kaffebrands

    Coop relancerer sine kaffebrands

    emballage ›Cirkel- og Irma-kaffe samt Coop- og Änglamark-kaffe relanceres alle med ny og forbedret kvalitet i et nyt design
  • Cocio i ny indpakning

    Cocio i ny indpakning

    emballage ›Fodboldtrøjen er for længst driblet ud af stadion og ind i gadebilledet som et stilsikkert symbol på både nostalgi, attitude og livsstil. Nu slår Cocio og hummel pjalterne sammen i et samarbejde, der byder på noget til både ganen og garderoben 
  • Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    emballage ›Tecsys’ cloudbaserede lagerstyringssystem, Elite, bliver rullet ud i diagnostikvirksomheden Roches internationale laboratorienetværk i mere end 50 lande. Systemet sikrer effektiv og sikker varehåndtering af in vitro-diagnostik-produkter
  • Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    emballage ›I efteråret træder det udvidede producentansvar, EPR, i kraft. I den anledning flytter ansvaret, økonomisk såvel som i praksis fra kommunerne til virksomheder, der sætter emballage på markedet i Danmark. Jo mere genanvendelige eller genbrugelige emballagematerialerne er jo lavere bliver taksten. Teknologisk Institut har styr retningslinjerne og opsummerer dem i følgende tekst i sit nyhedsbrev nr. 2 2025 fra maj måned:
  • Sikker pakning i pap

    Sikker pakning i pap

    emballage ›Den italienske producent af højteknologiske tappe- og emballeringslinjer til blandt andet føde- og drikkevareindustrien, ACMI har fået hjælp af komponent-, system- og automatiseringsspecialisten, Pilz til at skabe sikre pakkelinjer til papemballage