CO2-neutral og AI-drevet bølgepapproduktion

CO2-neutral og AI-drevet bølgepapproduktion

Virksomheden Petersons kommende produktionsanlæg i Norge viser med et cirkulært energisystem og maskiner, styret med kunstig intelligens vejen til fremtidens emballageproduktion

Peterson, der er en af de førende aktører i den skandinaviske emballageindustri og bl.a. har produktion i Randers, har nu offentliggjort flere detaljer om sit nye produktionsanlæg i Halden i Norge.

Ved at inkorporere Industri 4.0-principper såsom AI-læring, en høj grad af avanceret automatisering og CO2-neutral drift, bliver det en af de mest teknologisk avancerede emballagefabrikker i verden.

Lukket, cirkulært energisystem 
Det nye anlæg i Halden, som overtager de nuværende aktiviteter i det nærliggende Sarpsborg-anlæg, er designet til at være fuldstændigt CO2-neutralt takket være brug af biogas til produktion af damp og opvarmning.

Biogassen skal drive kedlen, der genererer damp til bølgepapmaskinen. Eftersom flere lastbiler sandsynligvis vil køre på biogas i fremtiden; vil de desuden også kunne tanke brændstof på biogasanlægget ved siden af.

Da biogas frembringes ved nedbrydning af organisk affald, er det også en fuldstændig CO2-neutral energikilde. Derudover vil et innovativt varmegenvindingssystem på bølgepapmaskinen medføre endnu større energieffektivitet. Det gør det muligt at opvarme bygningen med eventuel restvarme. Brugen af organisk affald til produktion af strøm samt varmegenvinding er et fremragende eksempel på, hvordan et lukket, cirkulært system forbedrer energiudnyttelsen og mindsker miljøpåvirkningen.

- Hele fabrikkens konstruktion stemmer perfekt overens med vores bestræbelser på at sikre fuldt cirkulære emballageløsninger, der produceres med 100 % fornyelige råmaterialer, siger Dan Johannessen, Petersons administrerende direktør.

Verdens første installation af AI-drevet bølgepapmaskine
Ud over fabrikkens høje energieffektivitetsniveau vil anlægget også være udstyret med nyt, avanceret maskinel.

Det bliver den første produktionsenhed i verden med Mitsubishi Heavy Industries' bølgepapmaskine af 'næste generation', der er udstyret med banebrydende kunstig intelligens.

Bølgepapmaskinen bruger maskinlæring til at analysere sensordata. Dermed implementeres en model til hurtig og præcis registrering af maskinens indstillinger for at forbedre kvaliteten og bølgepapmaskinens produktivitet, hvilket betyder mindre arbejde for operatørerne. Desuden kan der opdages tegn på maskinsvigt forud for faktiske nedbrud, hvilket medvirker til at reducere nedetid på fabrikken.

- Hos MHI har vi arbejdet med at udvikle brugen af kunstig intelligens (AI) i vores japanske laboratorium for at sikre, at vores bølgepapmaskiner kan levere høj produktivitet og kvalitet. Vi mener, at denne bølgepapmaskine sammen med brugen af kunstig intelligens kan være den første af en ny generation bølgepapmaskiner, der muliggør en ny måde at producere bølgepap på, siger Giovanni Bettini, salgschef hos Mitsubishi Heavy Industries Europe.

Konverteringen af pappet sker også i henhold til de nyeste teknologier. En særligt imponerende og nyttig funktion er forvarmning af pappet før trykning. Dermed kan farven bedre trænge ind, hvilket vil medføre forbedret trykkvalitet samt lavere energiforbrug.

- Halden-produktionsanlægget vil være uden sidestykke i Norden og resten af verden. Alt er topmoderne og konstrueret med de mest up to date teknologier. Placeringen - ved E6 - er helt perfekt og giver os mulighed for at forblive i Østfold tæt på det nuværende Peterson-anlæg. Vi er meget begejstrede for dette nye og spændende kapitel i Petersons lange historie, fortæller Dan Johannessen.

Yderligere ansættelser og uddannelse
Som følge af den omfattende automatisering får den nye fabrik ca. 130 ansatte i alt. Det var heldigvis muligt at undgå en stor afskedigelsesrunde, blandt andet fordi en del af Sarpsborgs nuværende ansatte har valgt at gå på pension. Det forventes dog, at der vil være behov for ansættelse af personer med specifikke profiler.

Peterson har også investeret betydeligt i uddannelse. For at forberede de ansatte på de nye, moderne maskiner har de vigtigste operatører været på kurser i VPK-virksomhederne i Holland, Sverige og England for at erhverve sig den nødvendige praktiske viden.

Planen er, at de første kasser ruller ud til kunderne fra Halden i januar 2020. Den officielle indvielse af anlægget er planlagt til maj 2020.

Om Peterson
Peterson er en uafhængig skandinavisk virksomhed, der ejes af VPK Packaging Group og Klingele Group - to familieejede emballageproducenter, som både deler en langsigtet forretningsvision og mange års erfaring med produktion af bæredygtig emballage. Peterson har over 600 ansatte i Skandinavien og en samlet omsætning på 160 mio. euro. Virksomheden har produktionsanlæg i Sarpsborg og Sykkylven i Norge, Norrköping og Bäckefors i Sverige og Randers i Danmark. Petersons produkter omfatter emballage af bølgepap samt displayløsninger og emballeringsmaskiner. De vigtigste markeder er forbrugsvarer, føde- og drikkevarer, industri og e-handel.

-lipe

 

18/11 2019
  • Plastic Change kommer på finansloven

    Plastic Change kommer på finansloven

    emballage ›Miljøorganisationen får 2 millioner kroner til sit arbejde for at forhindre plastikforurening. Derudover går 90 millioner kroner til at fremme et mere bæredygtigt forbrug i Danmark - bl.a. med genbrugelig takeaway-emballage
  • Ny økonomidirektør i Dagrofa Foodservice

    Ny økonomidirektør i Dagrofa Foodservice

    emballage ›Mikkel Korsholm er ny økonomidirektør hos Dagrofa Foodservice, der er en af landets største totalleverandører til foodservicesektoren i Danmark. Virksomheden er bl.a. fødevaregrossist for hoteller, kantiner og lokale restauranter
  • Amcor og Berry fusionerer

    Amcor og Berry fusionerer

    emballage ›Amcor og Berry Global har netop indgået en endelig fusionsaftale, i form af en ren aktietransaktion som betyder at aktionærerne i Amcor og Berry ejer henholdsvis ca. 63% og 37% af det kombinerede selskab
  • Bryggeri- og drikkevareindustrien rykker til Nürnberg

    Bryggeri- og drikkevareindustrien rykker til Nürnberg

    emballage ›BrauBeviale finder sted fra den 26. til den 28. november 2024 i Nürnberg og samler igen alle de nøglekomponenter, der er nødvendige for en vellykket produktion, emballering og markedsføring af øl og drikkevarer
  • Phoenix Contact går over til emballage uden tryk

    Phoenix Contact går over til emballage uden tryk

    emballage ›Phoenix Contact ændrer sin emballage til fremover at være uden tryk, både nationalt og internationalt. Emballagen kan dermed genbruges, lyder det fra virksomheden
  • Voldsomme forskelle på affaldsgebyrer i kommunerne

    Voldsomme forskelle på affaldsgebyrer i kommunerne

    emballage ›En ny analyse fra Boligselskabernes Landsforening, der repræsenterer de almene boligforeninger, dokumenterer store forskelle i affaldsgebyrer på tværs af landets 98 kommuner
  • Studerende får rekordmange priser ved årets ScanStar-konkurrence

    Studerende får rekordmange priser ved årets ScanStar-konkurrence

    emballage ›En af guld, to af sølv og to af bronze. Det er den samlede medaljehøst i den fællesnordiske konkurrences særlige kategori for emballagedesign, udviklet af studerende
  • Faller Packaging holder webinar om paper pouches

    Faller Packaging holder webinar om paper pouches

    emballage ›Medikamenter og medicinsk udstyr i papirposer er en af Faller Packagings seneste udviklinger. Nu præsenterer virksomheden de nye papirbaserede sekundæremballager på en række webinarer, hvor der også er mulighed for at tale med brugerne