Chep introducerer displaykvartpalle af 100% genbrugsplast

Chep introducerer displaykvartpalle af 100% genbrugsplast

Q+-displaykvartpallen, som nu består af 100% genbrugsplast og er EUCertiPlast-certificeret, er Cheps bud på en palle der fremmer innovation og bæredygtighed i forsyningskæden

Chep, der er leverandør af løsninger til palle-pooling og af forsyningskædeløsninger, har annonceret relanceringen af sin kvartdisplaypalle, Q+ der er mere bæredygtig end de tidligere udgaver af pallen.  

Den nye version er, ifølge Chep, den første palle nogensinde, der udelukkende er fremstillet af genbrugsplast[1], og markerer et væsentligt skridt i retning af regenerative kampagner på salgsstederne.

Ved at udnytte cirkularitetens kraft i produktdesign har Chep skabt et produkt, der ikke kun er innovativt, men også en bæredygtig løsning på de udfordringer, plastaffald stiller.

- Kundeservice, kvalitet og ydeevne er af afgørende betydning for Chep, siger Daniel López, direktør for Product Management og Innovation hos Chep Europe, som tilføjer:

- Omfattende test udført på det anerkendte Fraunhofer Institut i Tyskland og Cheps Innovation Center i Orlando har bevist holdbarheden og konsistensen af den nye Q+ displaykvartpalle. Over to års forskning og udvikling med flere designversioner, har ført til redesignet af dette produkt. Dette er en væsentlig milepæl i vores rejse mod regenerative forsyningskæder, hvor produkter ikke kun minimerer miljøpåvirkningen, men også bidrager til klodens velbefindende.

Omfanget af plastaffaldsproblemet fik Europa-Kommissionen og lovgivningen til at tilskynde virksomheder til at reducere brugen af engangsplast.

For at løse dette problem sigter Chep mod at designe produkter, der inkorporerer bæredygtighed og affaldsreduktion allerede tidligt i processen, og i sidste ende gøre brug af forbrugeraffald, der ellers ville ende på lossepladsen.

Faktisk muliggør upcycling skabelsen af mere værdifulde produkter, der fungerer i en cirkulær økonomi, hvilket reducerer spild og CO2-fodaftryk i hele deres levetid. 

Q+-kvartpallen er designet cirkulært, og inkorporerer derfor de grundlæggende principper for deling og genbrug, som definerer Cheps forretningsmodel. Samtidig består Q+-kvartpallen nu af 100 % genbrugsplast[2], mens den er blevet EUCertiPlast-certificeret for genanvendelsesprocessen[3].

Kvartpallen blev skabt for over 30 år siden i Tyskland ud af et markedsbehov for at erstatte engangskvartpaller af træ.

Detailhandlere søgte en løsning til at reducere træaffald og kulstofemissioner og samtidig øge effektiviteten inden for pakning, transport og i butikker.

Chep, der er kendt for sin ekspertise inden for lukkede kredsløb med paller og containere, samarbejdede med detailhandlere, FMCG-varemærker og branChepartnere om at udvikle den første genanvendelige plastdisplaypalle.

Siden sin første lancering i Tyskland i 1992 har kvartpallen vundet indpas i store EU-lande, Storbritannien og af alle andre større europæiske detailhandlere.

Denne regenererende filosofi er kernen i Cheps 2025 Sustainability-program, som har til formål at opnå mere end nul (nul emissioner, nul affald, nul skovrydning) og udvide sin cirkulære model og samarbejdet til flere partnere i alle regioner.

Redesignet af Q+ displaypallen hjælper Chep med at nå sit 2025-mål om at inkorporere 30 % upcyclet indhold i nye produkter, hvilket baner vejen for endnu mere ambitiøse mål.

Ud over bæredygtigheden udmærker Q+ sig ved funktioner som Blue Click, et patenteret papforbindelsessystem, der reducerer tiden i sampakning, giver stabilitet og minimerer produktskader, der kan opstå ved transport af fyldte papudstillinger til deres plads i butikken.

Ved at følge en strengt kontrolleret forsyningskæde for indkøbt genbrugsplast, sikrer Chep bæredygtigheden af sine materialer. Og til dato har Chep produceret én million Q+ paller og dermed effektivt genvundet og genbrugt 2.250 tons plastaffald.

Relanceringen gør Q+ Wheeled (lanceret tilbage i 2020) og Q+ Static til afgørende elementer i Cheps services til FMCG-virksomheder. Og da de nu begge er sammensat af 100% genanvendt plastaffald, vil de være store bidragsydere i virksomhedens fortsatte indsats for at gøre det muligt for kunderne at føre mere bæredygtige kampagner (fx i butikker).

-hawin

[1] Anvendelse af termen ’genbrugsplast’ som defineret af ISO 15270:2008.
[2] Den nye Q+ Static er lavet af 70% materiale, der stammer fra genbrugt polypropylen, og de resterende 30% stammer fra beskadigede og genbrugte Chep-kvartpaller.
[3] ‘Post-consumer materiale’ stammer normalt fra husholdninger eller erhverv, som anvendes i et lukket kredsløb, hvor det nye produkt designes til at være af højere kvalitet eller med øget funktionalitet end dets sidste brug.

 Faktaboks

  • Q+ har eksisteret i 30 år på markedet, men er blevet relanceret som et 100% cirkulært produkt.
  • Chep har genvundet og genbrugt 1.500 tons plastaffald i forbindelse med fremstillingen af Q+ paller.
  • Q+ består af 100% genbrugsplast; heraf 70% EUCertiPlast-certificeret upcyclet polypropylen i Q+ Static.
  • Q+ designet fremmer Chep’s 2025-mål om 30% upcyclet indhold i nye produkter, generelt.
  • Q+ er blandt de mest foretrukne displaykvartpaller hos større europæiske detailhandlere.
31/7 2023
  • Pap- og papiraftalerne er på plads

    Pap- og papiraftalerne er på plads

    emballage ›Vana har indgået aftaler om genanvendelse på alle emballageaffaldsfraktioner og på transport af emballageaffaldet. Dermed er Vana helt klar til at håndtere producentansvaret for emballage for medlemsvirksomhederne
  • Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    emballage ›Messe Düsseldorf debuterer med genanvendelige og genbrugelige kopper, fremstillet af ReOil, kemisk genanvendt råmateriale fra OMV, på K 2025-messen
  • Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    emballage ›Arla-mejeriet i Holstebro skal udvides med godt 6.500 kvadratmeter, to nye produktionslinjer og 50 nye fuldtidsmedarbejdere. I alt løber investeringen op i godt 440 millioner kroner
  • Coop relancerer sine kaffebrands

    Coop relancerer sine kaffebrands

    emballage ›Cirkel- og Irma-kaffe samt Coop- og Änglamark-kaffe relanceres alle med ny og forbedret kvalitet i et nyt design
  • Cocio i ny indpakning

    Cocio i ny indpakning

    emballage ›Fodboldtrøjen er for længst driblet ud af stadion og ind i gadebilledet som et stilsikkert symbol på både nostalgi, attitude og livsstil. Nu slår Cocio og hummel pjalterne sammen i et samarbejde, der byder på noget til både ganen og garderoben 
  • Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    emballage ›Tecsys’ cloudbaserede lagerstyringssystem, Elite, bliver rullet ud i diagnostikvirksomheden Roches internationale laboratorienetværk i mere end 50 lande. Systemet sikrer effektiv og sikker varehåndtering af in vitro-diagnostik-produkter
  • Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    emballage ›I efteråret træder det udvidede producentansvar, EPR, i kraft. I den anledning flytter ansvaret, økonomisk såvel som i praksis fra kommunerne til virksomheder, der sætter emballage på markedet i Danmark. Jo mere genanvendelige eller genbrugelige emballagematerialerne er jo lavere bliver taksten. Teknologisk Institut har styr retningslinjerne og opsummerer dem i følgende tekst i sit nyhedsbrev nr. 2 2025 fra maj måned:
  • Sikker pakning i pap

    Sikker pakning i pap

    emballage ›Den italienske producent af højteknologiske tappe- og emballeringslinjer til blandt andet føde- og drikkevareindustrien, ACMI har fået hjælp af komponent-, system- og automatiseringsspecialisten, Pilz til at skabe sikre pakkelinjer til papemballage