Bubble Wrap giver vareemballagen tiltrængt åndedræt

Bubble Wrap giver vareemballagen tiltrængt åndedræt

Ultratynd film med øget styrke og produceret af blandt andet genanvendt plast udgør grundstenen i Sealed Airs nye Bubble Wrap løsninger, som dermed hjælper virksomheder med både at nå deres bæredygtighedsmål, og beskytte de varer de sender

Af Hans Windeløv

Emballageproducenten Sealed Air har lanceret tre nye oppustelige film, som benytter 30% eller 50% genanvendt plastaffald. Det hjælper virksomheder med at imødekomme den stigende efterspørgsel på mere miljøansvarlig emballage.

Bubble Wrap mærkerne AirCap LRT og Bubble Wrap IB Recycled Content Films, er begge lavet af mindst 30% genanvendt plast. De barriereforseglede boblefilmløsninger er beskyttende letvægtsemballager med stor styrke og holdbarhed.

Bubble Wrap AirCap LRT leveres i oppustede ruller, mens Bubble Wrap IB Recycled Content Films hurtigt kan pustes op på stedet og efter behov af operatøren. Begge film fås med en række forskellige boblestørrelser for at imødekomme forskellige dæmpnings- og indpakningsbehov.

Emballagefyld af ultratynd film
Ud over de to innovative nye løsninger fremstiller Sealed Air den nye Bubble Wrap, Fill-Air Extreme Efficiency Recycled Content Films, altså emballagefyld, som består af mindst 50% genanvendt plast. Det omfatter 30% tredjepartscertificeret materiale indsamlet fra forbrugeraffald og 20% PIR (Post Industrial Recycled Content).

Emballagefyldet har en ultratynd (12,7 mikron) film for at reducere materialeforbruget, samtidig med at løsningen er optimeret så boblerne holder lufttrykket og dermed giver længerevarende beskyttelse og genanvendelighed.

Filmene bliver pustet op efter behov, og har hver især forskellige boblestørrelser, der gør emballagen anvendelig til helt specifikke opgaver.

De nye oppustelige Bubble Wrap-løsninger er alsidige og kan bruges til at beskytte produkter i så forskellige forsyningskæder som omnichannel, e-handel, detailhandel og fulfilment og til både helse- og parfumeprodukter, forbrugerelektronik og til produkter til bilindustrien. 

Den dobbelte udfordring
Eric Van Der Kallen, EMEA Platform Manager Protective Packaging Solutions Inflatables hos Sealed Air, forklarer, at de oppustelige Bubble Wrap film er blevet udviklet for at hjælpe virksomheder med at forbedre deres bæredygtighed.

- Tyndere, lettere og stærkere film øger produktbeskyttelsen, hvilket reducerer CO2-udledning og affald, som er en afledt effekt i forbindelse med skader, samtidig med at materialeforbruget bliver minimeret.

Han mener, at brugen af genanvendt materiale i filmene er endnu et skridt fremad i forhold til at fremme emballagens bæredygtighed.

- Det giver operatørerne større mulighed for at vælge løsninger til stødabsorbering, indpakning og tomrumsfyldning, der opfylder den dobbelte udfordring med at beskytte produkter og opfylde kravene fra stadig mere ressourcestærke markeder.

Tilpasning til plastpagter
De 30% genanvendt indhold i hver af de tre nye Bubble Wrap-brands af oppustelig film kan hjælpe virksomheder med at tilpasse sig britiske og europæiske plastpagter.

Eksisterende initiativer har til formål at stimulere brugen af 30% genanvendt indhold i plastemballage inden 2025, mens brancheorganisationen Plastics Europe har opfordret til et obligatorisk EU-mål for genanvendt indhold for plastemballage på 30% senest i 2030.

- De nye oppustelige film er designet til at være genbrugsklar de steder, hvor lokale tjenester er tilgængelige. Sammen med brugen af genanvendt indhold reducerer det afhængigheden af jomfruelige ressourcer, og lever op til målsætningerne for cirkulære økonomier og kunders krav om at reducere miljøpåvirkningen, forklarer Eric Van Der Kallen.

 

1/11 2022
  • Toilet- og køkkenruller får en ansigtsløftning

    Toilet- og køkkenruller får en ansigtsløftning

    emballage ›Returpap der forener design, cirkulær produktion og komfort bliver nok sjældent forbundet med toilet- og køkkenruller. Men nu lancerer Fritz Schur Consum sit Svanepapir, som er en iøjnefaldende produktnyhed til løsninger for netop disse produkter
  • Emballageløsninger og intralogistik er klar til LogiMAT

    Emballageløsninger og intralogistik er klar til LogiMAT

    emballage ›LogiMAT 2025 indtager igen alle 10 udstillingshaller og fylder over 120.000 kvadratmeter i Messe Stuttgarts kongrescenter. Globale aktører, smv'er og nystartede virksomheder udstiller deres nyeste produkter, innovationer og løsninger til nutidens og fremtidens logistikudfordringer
  • Dysten om årets mest vildledende fødevareprodukt er i gang

    Dysten om årets mest vildledende fødevareprodukt er i gang

    emballage ›Traditionen tro kårer den svenske forbrugerorganisation 'Äkta vara' en fødevare, som får den tvivlsomme ære af at kunne kalde sig Årets Madbluf
  • RUC-studerende har udviklet låg, der kan stoppe drugging-forbrydelser

    RUC-studerende har udviklet låg, der kan stoppe drugging-forbrydelser

    emballage ›Marcus Nørmann Christensen har på baggrund af sin egen, skræmmende oplevelse etableret virksomheden, Komfid og designet et låg, der placeres i drinksglas på barer mv. for at forhindre andre i at tilsætte piller eller pulver
  • Schuberts fuldendte visioner

    Schuberts fuldendte visioner

    emballage ›Gerhard Schuberts teknologiske innovationer inden for billedbehandling har haft stor betydning for emballageindustrien. Fire årtier efter de første løsninger blev lanceret, fortsætter Schubert med at udvide den omfattende vision-portefølje. I fremtiden vil 2D- og 3D-scannere få følgeskab af en endnu mere kompakt løsning, der kombinerer begge teknologier
  • Genanvendeligt blisterkoncept høster priser på stribe

    Genanvendeligt blisterkoncept høster priser på stribe

    emballage ›Virksomheden Südpack Medica har modtaget sin fjerde pris for den polypropylen (PP)-baserede blisteremballage, PharmaGuard der i denne uge bliver præsenteret for kunder på messen Pharmapack i Paris
  • Svenskerne hæver panten på drikkevareemballage

    Svenskerne hæver panten på drikkevareemballage

    emballage ›I Sverige stiger panten på drikkevarebeholdere af PET og aluminium her i 2025, hvilket gør det endnu mere attraktivt for forbrugerne at sortere materialerne korrekt til gavn for klimaet og miljøet
  • Ny professor bruger bakterier til at udvikle fremtidens sunde mad

    Ny professor bruger bakterier til at udvikle fremtidens sunde mad

    emballage ›Clarissa Schwab er udnævnt til professor ved Aarhus Universitet. Hun bruger mikroorganismer til at designe funktionelle fødevarer og forbedre vores tarmsundhed