August Faller er klar til mere vækst

August Faller er klar til mere vækst

Den tyske emballageproducent øgede i 2018 sin omsætning til nyt rekordniveau, og investerer nu massivt i nye teknologier

August Faller kan se tilbage på et særdeles succesfuldt 2018. Virksomheden, der har sit hovedsæde i Waldkirch ved Freiburg i Tyskland, har således øget sin omsætning til et nyt rekordniveau. Med betydelige investeringer i nye produktionsanlæg og automatisering og digitalisering har Faller desuden rustet sig til yderligere vækst og en stabil fremtid.

August Faller er blandt de førende producenter af emballager til lægemiddelindustrien på det europæiske marked. En position, der blev konsolideret i det forgangne år: Koncernens omsætning steg med mere end syv procent – og nåede et rekordniveau med knap 132 millioner euro.

- Cirka tre fjerdedele af dette beløb har vi opnået i Tyskland, Schweiz og Østrig. Men også i Frankrig, Nordeuropa og på andre internationale markeder klarer vi os bedre og bedre fortæller Daniel Keesman, administrerende direktør i Faller-koncernen.

Internationalisering betaler sig
Det er især de udenlandske datterselskaber hos August Faller, der har bidraget til resultatet. Ud over de tyske produktionsanlæg i Waldkirch, Binzen og Schopfheim har virksomheden slået sig ned i Danmark og Polen med stor succes. I Großbeeren ved Berlin indgik Faller desuden et joint venture med den canadiske emballageproducent Bellwyck i 2018. Firmaet tilbyder serviceydelser inden for emballage til farmaceutiske produkter og logistiske serviceydelser til kliniske studier.

- Vores internationaliseringsstrategi, som vi har forfulgt i nogle år nu, giver bedre og bedre afkast, siger Daniel Keesman, og tilføjer:
- I 2019 forventer vi, at vores omsætning stiger med yderligere syv procent.
For at kunne nå dertil fortsætter August Faller sin udvikling og investerede således i det forgangne regnskabsår 16,9 millioner euro i udbygningen af processer og teknologier – det svarer til en investeringskvote på 12,8 procent.

- Størstedelen er gået til indkøb af en ny trykkemaskine til vores hovedsæde i Waldkirch. Dermed har vi udvidet vores produktionskapacitet og produktportefølje til foldeæskefabrikken i Waldkirch betydeligt, siger Daniel Keesman.

Derudover investerer Faller løbende i automatiseringen og digitaliseringen af arbejdsprocesserne for at ruste sig til den internationale konkurrence i fremtiden.

Nyt datterselskab til de små og mindste serier
En trend inden for emballageindustrien er den stigende efterspørgsel efter stadig mindre oplag og kortere leveringstider – det gælder helt ned til enkeltenheder. For at kunne tilfredsstille kunderne fra lægemiddelindustrien og andre brancher endnu bedre i fremtiden går Faller nye veje:

Virksomheden har således dannet et datterselskab med PackEx GmbH i Worms i den tyske delstat Rheinland-Pfalz – et selskab, der er specialiseret inden for produktion af foldeæsker i mindre og helt små oplag. Det særlige er, at kunderne kan bestille de ønskede produkter når som helst online, leveringstiderne er korte og udgifterne små.

 Emballageproducenten August Fallers to administrerende direktører: til venstre Daniel Keesman, og til højre Michael Faller

- Det er en primært digital forretningsmodel og moderne produktionsteknologier, der har gjort dette muligt, siger Nikolaus Reichenbach, administrerende direktør hos PackEx. Kunderne kan benytte sig af tilbuddet fra PackEx enten direkte eller som hidtil via Faller.
Med alle disse forandringer går emballagespecialisten de kommende år i møde med stor optimisme. Et vigtigt signal, ikke mindst til de mere end 1.300 ansatte i Fallerkoncernen.

- Som mellemstor virksomhed med mange års tradition bag os ligger medarbejderne os selvfølgelig meget på sinde”, siger Michael Faller, der ligeledes er administrerende direktør. Og han uddyber:

-Investeringerne i vores fabrikker har derfor også til formål at sikre arbejdspladser, skabe nye arbejdspladser og gøre arbejdspladserne mere ergonomiske og behagelige.

På hovedsædet i Waldkirch er Faller med mere end 550 ansatte blandt de vigtigste arbejdsgivere.

- For nylig fejrede vi firmajubilæum med adskillige kolleger – nogle af dem har været hos os i mere end 40 år. Med et så fremragende og engageret team er der grund til optimisme, hvad angår virksomhedens fremtid, siger Michael Faller.

-lipe

 

17/3 2019
  • Pap- og papiraftalerne er på plads

    Pap- og papiraftalerne er på plads

    emballage ›Vana har indgået aftaler om genanvendelse på alle emballageaffaldsfraktioner og på transport af emballageaffaldet. Dermed er Vana helt klar til at håndtere producentansvaret for emballage for medlemsvirksomhederne
  • Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    emballage ›Messe Düsseldorf debuterer med genanvendelige og genbrugelige kopper, fremstillet af ReOil, kemisk genanvendt råmateriale fra OMV, på K 2025-messen
  • Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    emballage ›Arla-mejeriet i Holstebro skal udvides med godt 6.500 kvadratmeter, to nye produktionslinjer og 50 nye fuldtidsmedarbejdere. I alt løber investeringen op i godt 440 millioner kroner
  • Coop relancerer sine kaffebrands

    Coop relancerer sine kaffebrands

    emballage ›Cirkel- og Irma-kaffe samt Coop- og Änglamark-kaffe relanceres alle med ny og forbedret kvalitet i et nyt design
  • Cocio i ny indpakning

    Cocio i ny indpakning

    emballage ›Fodboldtrøjen er for længst driblet ud af stadion og ind i gadebilledet som et stilsikkert symbol på både nostalgi, attitude og livsstil. Nu slår Cocio og hummel pjalterne sammen i et samarbejde, der byder på noget til både ganen og garderoben 
  • Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    emballage ›Tecsys’ cloudbaserede lagerstyringssystem, Elite, bliver rullet ud i diagnostikvirksomheden Roches internationale laboratorienetværk i mere end 50 lande. Systemet sikrer effektiv og sikker varehåndtering af in vitro-diagnostik-produkter
  • Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    emballage ›I efteråret træder det udvidede producentansvar, EPR, i kraft. I den anledning flytter ansvaret, økonomisk såvel som i praksis fra kommunerne til virksomheder, der sætter emballage på markedet i Danmark. Jo mere genanvendelige eller genbrugelige emballagematerialerne er jo lavere bliver taksten. Teknologisk Institut har styr retningslinjerne og opsummerer dem i følgende tekst i sit nyhedsbrev nr. 2 2025 fra maj måned:
  • Sikker pakning i pap

    Sikker pakning i pap

    emballage ›Den italienske producent af højteknologiske tappe- og emballeringslinjer til blandt andet føde- og drikkevareindustrien, ACMI har fået hjælp af komponent-, system- og automatiseringsspecialisten, Pilz til at skabe sikre pakkelinjer til papemballage