igus tredobler sin 3D printservice

igus tredobler sin 3D printservice

Efterspørgslen på skræddersyede specialløsninger stiger støt hos motion plastics-specialisten


Stadig flere kunder benytter sig af den hurtige 3D printservice til langtidsholdbare slidbestandige dele fremstillet af højtydende plast. Uanset om det er til anskaffelse af reservedele til kortvarig brug, fremstilling af prototyper eller produktionen af smørefri små partier. For at imødekomme efterspørgslen har plastspecialisten i Köln nu tredoblet sin 3D laserintringsprinterkapacitet. 

Ønsker brugeren at fremstille en slidstærk specialdel eller et lille parti, har igus dene løsning med 3D printerservicen: Hent www.igus.dk/3D-printservice, overfør CAD-data, vælg materiale, og aktivér ordren.

På denne måde kan brugeren – fra hobbyentusiaster til store industrikunder – hurtigt anskaffe igus' slidbestandige specialløsning. De fleste af komponenterne er fremstillet ved brug af laserintringsprocessen. I denne proces placeres hele det slidstærke laserintringsmateriale iglidur I3, som er særligt udviklet af motion plastics-specialisten igus, på hele pladen og sintreres med en laser. Efter hvert trin sænkes pladen, og der påføres et nyt lag.

- På grund af den meget store efterspørgsel efter slidbestandige specialløsninger gennem 3D printservicen har vi nu tredoblet vores kapacitet med nye lasersintringsprintere, forklarer Tom Krause, leder af enheden for additiv produktionsvirksomhed, hos igus.

Hurtigt printede komplekse komponenter
Fordelene ved lasersintringsprocessen er flere: Lasersintringsprinterne kan producere enkle, komplekse typer og mobile løsninger.
- På en installeringsplads på 220x170x300 millimeter kan man fx producere 5000 glidelejer med en indvendig diameter på 10 millimeter pr. sintringssystem inden for 30 timer. Lasersintring sikrer, at vi kan tilbyde komponenterne, ikke kun hurtigt, men også med en højere styrke og mere omkostningseffektivt end FDM-processen, bemærker Tom Krause.

Høje omkostninger, såsom produktionen af sprøjtestøbningsværktøjer, elimineres, og der kan nemt laves

designændringer på computeren, hvorimod man med den gængse sprøjtestøbning er nødt til at ændre komplette moduler. Derudover er der ingen prisforskel på komplekse og enkle former. Hvis kunden ønsker at få fremstillet slidbestandige tandhjul, kan han bruge det slidstærke lasersintringsmateriale iglidur I6, som er særligt udviklet til tandhjul, i 3D printerservicen. Hvis der skal printes en serie med op til 4000 dele, kan der også fremstilles sprøjtestøbningsværktøjer i additiv produktion, som senere bruges i sprøjtestøbningsmaskinen. Fordelen er her, at brugeren frit kan vælge det egnede materiale mellem mere end 50 iglidur-materialer.

-lipe

22/11 2018
 • BrochurerDOWNLOAD
 • RPC Superfos

  RPC Superfos

  SuperLock er plastemballage, der op til tredobler holdbarheden for fødevarer
 • HSA Systems

  HSA Systems

  A Unique Imprint
 • Flexopack

  Flexopack

  BVM Pakkemaskiner
 • Schur

  Schur

  Det kan mærkes overalt
 • Antalis

  Antalis

  Industriemballage, maskiner og løsninger til produktion, transport og opbevaring
 • Eni-Trade International

  Eni-Trade International

  Folieleverandør gennem 50 år
 • Wink

  Wink

  Perfect tools for perfect labels
 • Grakom

  Grakom

  Brancheforeningen for Kommunikation, Design & Medieproduktion