igus tilbyder online-beregning af levetid på 3D-printede glidelejer

igus tilbyder online-beregning af levetid på 3D-printede glidelejer

Gratis onlineværktøj muliggør konkrete udsagn om levetiden på additivt fremstillede lejer

3D-print af smøre- og vedligeholdelsesfrie glidelejer fremstillet af tribo-polymerer, muliggør en stor frihed i konstruktionen, og bevarer samtidig en høj grad af slidbestandighed på de anvendte komponenter. For at opnå dette driver igus forskning og udvikler nye 3D-materialer til anvendelser i bevægelse.

Takket være den omfattende serie af tests udført i branchens største testlaboratorium er igus i stand til, at forudsige levetiden på de additivt fremstillede, skræddersyede glidelejer for brugere online.

At kende levetiden på lejesystemet er en uvurderlig fordel, når det gælder en sikker og pålidelig drift af anvendelser i bevægelse.

Onlineværktøjerne fra igus, specialisten i motion plastics muligør  præcise beregninger af levetiden på igus-produkter, på grundlag af forskningen og testresultaterne i branchens største testlaboratorium. I testlaboratoriet testes alle typer af iglidur-plast blandt andet intensivt for slid og friktion.

I processen leverer 10.000 tests om året databasen for online-levetidsberegneren. I løbet af bare fire trin registrerer iglidur-ekspertsystemet de individuelle krav for derefter at give brugeren en omfattende egnetheds- og levetidsanalyse af alle smøre- og vedligeholdelsesfrie iglidur-materialer online.

Denne præcise levetidsberegning er ikke begrænset til sprøjtestøbte iglidur-glidelejer, men tilbydes også for 3D-printede lejer.

Tribo-filamenter og tribo-SLS-pulver for høj slidbestandighed

Siden det første iglidur tribo-filament blev introduceret af virksomheden med base i Köln på Hannover Messe 2014, er sortimentet af produkter kontinuerligt blevet udvidet. Med det nye tilbud på seks tribo-filamenter til FDM-processen samt to materialer til selektiv lasersintring er det blandt andet muligt at fremstille glidelejer og bruge dem i industrianvendelser med det samme.

Med 3D-printservice kan du lave en produktion i løbet af bare tre enkle trin - fra konfigurering til bestilling, prototyper eller specialdele til små partier - nemt, hurtigt og til en lav pris. Prisbilligt materiale, lavere energiforbrug samt en hurtig og skræddersyet fremstilling åbner for et enormt besparelsespotentiale.

Takket være de omfattende tests i laboratoriet kan levetiden, ligesom på de sprøjtestøbte dele, forudsiges nøjagtigt på de additivt fremstillede dele. Denne unikke levetidsberegning på 3D-printede lejer er integreret i iglidur Expert (www.igus.dk/iglidur-expert) for tribo-filamenterne iglidur I3 og I180. Online-levetidsberegningen vil blive tilbudt for alle seks materialer i forbindelse med  Hannover Messe 2018.

-hawin

13/4 2018