Emballagegruppen ‘shiner’ på Scanpack

Emballagegruppen ‘shiner’ på Scanpack

Med Nordeuropas eneste cold foil anlæg fremstiller emballagevirksomheden i Vejle iøjnefaldende metalliske folie effekter. Nogle af dem kan ses på messen i Gøteborg til oktober

Ifølge forskere, er emballager med metalliske effekter både i stand til at tiltrække sig forbrugernes opmærksomhed hurtigere og fastholde den længere end identiske emballager uden metaleffekter trykt i almindelige farver.

Når Scanpack messen løber af stablen fra den 23. til den 26. oktober vil de besøgende ved selvsyn kunne opleve et bredt udvalg af unikke produkter.

Emballagegruppen A/S har det eneste cold foil anlæg i Nordeuropa, og teknikken giver enestående mulighed erfor at lade sine emballager skille sig ud fra mængden.

Metalliske salgsfremmende effekter
Emballager med folieeffekter adskiller sig fra konkurrenterne. Den skinnende overflade på emballagen fanger og reflekterer lyset, og ædelmetaller har altid været forbundet med eksklusivitet, hvilket smitter af på produktets image. Store mærkevareproducenter har allerede høstet store marketingsucceser ved at introducere skinnende metaleffekter på bl.a. shaver- og tandpastaemballager.

Flere muligheder end hot foil
Cold foil metoden kræver ingen fordyrende klichéomkostninger, da folien påføres i samme trykgang som farven, og metoden er derfor både enkel og hurtig. Cold foil metalfolien påføres i trykmaskinens 2 første trykværker, hvorfor man efterfølgende kan trykke op til 6 farver ovenpå i samme trykgang.

 

Fordi farven påføres oven på metalfolien, giver det uanede farvemuligheder, og metoden tillader også, at man printer med pantonefarver. Det betyder, at en sølvfolie kan blive alle metalliske farver og ædelmetalfarver som eksempelvis bronze og kobber. Metoden giver mulighed for farveforløb, og afslutningsvist kan man give metalfolien en lak, der giver emballagen en eksklusiv mat kontrast.

Besøg Emballagegruppen på ScanPack på stand F00:09

-lipe

5/9 2018