Plastbranchen mangler elever

Plastbranchen mangler elever

Antallet af elever til plastmageruddannelsen er næsten halveret de seneste fire år. Brancheorganisationen opfordrer medlemmerne til at slå flere lærepladser op, og tilbyder også hjælp på flere områder

– Vi mangler ikke praktikpladser på plastmageruddannelsen. Men vi mangler flere virksomheder, der gør en større en indsats for selv at finde deres kommende plastmagerelev. 

Sådan siger Søren Ulstrup, som både er formand for brancheorganisationen Plastindustrien og adm. direktør i Ulstrup Plast A/S.

Baggrunden er trist fald i antallet af elever, der går i gang med uddannelsen til plastmager.
For fire år siden begyndte flere end nogensinde - ialt 105 - på den fireårige uddannelse, men sidste år var tallet kun på 62.

Det viser en samlet opgørelse over optag på plastmageruddannelserne på Den jydske Haandværkerskole og AMU Syd, som Plastindustrien har foretaget.

 

Udviklingen er stærkt bekymrende,  mener Plastindustrien.

– Vores medlemsundersøgelse viser år efter år, at manglen på faglærte udgør en af branchens helt primære bremser for vækst. Plastmageruddannelsen er branchens vigtigste erhvervsuddannelse. Derfor har vi brug for at hæve optaget markant, hvis ikke manglen på dygtige faglærte skal udvikle sig til en helt akut problemstilling for vores virksomheder, siger Søren Ulstrup.

Og han fortsætter:

- De dage er ovre, hvor man bare kunne forvente, at dygtige unge ville komme og banke på døren af sig selv. Vil du have dygtige elever, så kræver det en indsats. Et god sted at starte er ved at slå sine ledige lærepladser op på praktikpladsen.dk og ved at gøre brug af Plastindustriens tilbud om at hjælpe med at sprede opslagene.

Plastindustrien har sammen med AMU Syd og Den jydske Haandværkerskole gennem flere år kørt Bliv plastmager-kampagnen, der har markedsført uddannelsen til målgruppen af potentielle elever. Mange tusinde unge har mødt kampagnen på de sociale medier.

Men det slår ikke til, og derfor har Plastindustrien bl.a. taget initiativ til et nyt netværk for branchens uddannelses- og HR-ansvarlige.

-lipe

25/3 2019
 • BrochurerDOWNLOAD
 • DS Smith

  DS Smith

  Emballageløsninger der optimerer jeres forsyningskæde
 • Schur

  Schur

  Det kan mærkes overalt
 • Flexopack

  Flexopack

  BVM Pakkemaskiner
 • Grakom

  Grakom

  Brancheforeningen for Kommunikation, Design & Medieproduktion
 • RPC Superfos

  RPC Superfos

  SuperLock er plastemballage, der op til tredobler holdbarheden for fødevarer
 • Bong

  Bong

  Læs mere om vores konvolut- og Propac emballagesortiment
 • Grathwol

  Grathwol

  Din emballagepartner
 • RajaPack

  RajaPack

  5.500 emballageprodukter – Leveret indenfor 48/72 timer.