Sprøjtestøbte tandhjul fra igus

Sprøjtestøbte tandhjul fra igus

Tandhjul fremstillet af polymerer sikrer kraftoverførsel i utallige applikationer fra fuldautomatiske kaffemaskiner til aktuatorer. Specifikt til produktion af slidstærke tandhjul i høje styktal og med lang levetid i høje styktal, tilbyder igus nu produktion med slidstærk sprøjtestøbning og mange valgmuligheder for kunderne

Polymere tandhjul er mere og mere populære, da de, sammenlignet med ståltandhjul, ikke kræver en eneste dråbe af smøremiddel, og derfor er vedligeholdelsesfri. Samtidig sikrer polymerer en lydsvag drift og en betydelig vægtbesparelse.

igus har i flere år tilbudt slidstærke tandhjul fremstillet ved 3D print og mekanisk bearbejdede tandhjul fremstillet af iglidur stangmateriale.

Til en økonomisk produktion af høje styktal, har motion plastics-specialisten nu udvidet sortimentet med sprøjtestøbte tandhjul.

-Ved brug af sprøjtestøbning har brugeren nu mulighed for at modtage tandhjulsserier fra vores brede materialeudvalg. Vi tilbyder aktuelt sprøjtestøbte tandhjul direkte fra lager, fremstillet af materialerne xirodur B180 og iglidur F, hver i tre navdesigns; xirodur B180 er en slidstærk maratonløber med vibrationsdæmpende egenskaber. iglidur F har også en lang levetid og er egnet til applikationer ved høje temperaturer. Herudover er den sorte polymer også elektrisk ledende, forklarer Stefan Schack, leder af den nye forretningsenhed for iglidur tandhjul hos igus GmbH.

Tandhjul fremstillet af højtydende polymerer holder 4 gange længere
De igus tandhjul der er udviklet indtil nu på basis af højtydende iglidur polymerer imponere med en markant længere levetid end tandhjul fremstillet af standard plast. På det interne 3.800 kvadratmeter store testlaboratorium, udsætter motion plastics-specialisten sine sprøjtestøbte, printede og bearbejdede tandhjul fremstillet af igus materialer, for en tests.
De har vist, at sprøjtestøbte tandhjul, fremstillet af materialet xirodur B180, har en fire gange længere levetid end tandhjul fremstillet af POM. Afhængig af konfiguration og applikationsscenarie, tilbyder igus produktion ved tre processer:
For hurtig levering af individuelle, slidstærke komponenter på nogle få dage, er 3D printede tandhjul fremstillet af lasersintringsmaterialet iglidur I3 det foretrukne valg.
Mekanisk bearbejdning f.eks. fra iglidur stangmateriale er egnet til produktion af tandhjul i høje styktal. Sprøjtestøbning, derimod, byder på det største udvalg af iglidur materialer og, frem for alt, en økonomisk batchproduktion ved specielle dimensioner.

-lipe

1/6 2021