SICK præsenterer ny generation af high-end-sensoren W4S

SICK præsenterer ny generation af high-end-sensoren W4S

Virksomhedens mest populære fotocelle til intelligent automation er opgraderet yderligere. Den nye W4S NextGen minisensor med optiske teknologier, detekterer skinnende, ujævne, perforerede og gennemsigtige emner mere pålideligt end nogensinde

W4S NextGen baserer sig på platformen, der er den mest gennemgribende fotocelle-nyudvikling siden virksomhedens introduktion af Sensick-P i 1992. Sensoren er udstyret med alt det, der gør anvendelsen lettere og driftssikkerheden mere robust.

Og den praktiske justeringshjælp 'BluePilot' med LED-feedback gør ved idriftsættelsen processen både let og præcis, lige som fotocellernes Smart-teknologi og IO-Link ifølge SICK samlet set gør kommunikationen mere effektiv og viser vejen mod intelligent produktion.

De forskellige generationer af high-end-sensoren W4S har gennem mange år været virksomhedens bedst sælgende, og findes derfor overalt i den danske industri.

W4S NextGen er pakket ind i et robust hus og udstyret med de vores og mest avancerede optiske teknologier. Desuden kommer den med en række smarte funktioner, der gør det let at nå det ønskede resultat, fortæller SICK i en pressemeddelelse, som yderligere forklarer:

-'ApplicationSelect' er en funktion, hvor sensorens følsomhed kan tilpasses. Den anvendes i situationer, hvor der er behov for øget rækkevidde, eller ved applikationer med skråtstillede emner, der ikke returnerer tilstrækkeligt lys. Man kan også anvende denne funktion, når der er brug for højere følsomhed, så selv meget mørke emner detekteres stabilt.

-'Dobbelt LineSpot'-teknologien sikrer en pålidelig detektion ved objekter, som er perforerede eller meget ujævne eller har huller eller meget ru overflader.

-Ved transparente genstande som glasflasker eller gennemsigtige folier sikrer 'ClearSens'-teknologien stabile detektionsresultater. Denne model indeholder fem specialiserede funktionsindstillinger, hvor man kan vælge mellem forskellige typer af emner og forskellige indstillinger, afhængigt af emnets gennemsigtighed.

-Når det kommer til fleksibilitet, er 'MultiMode'-versionen i en klasse for sig, takket være dens
alt-i-en-funktionalitet. Med de i alt syv detektionstilstande vælger man bare den passende funktion i forhold til den udfordring, applikationen giver – det kunne f.eks. være baggrundsafblænding eller forgrundsafblænding.

Stor brugervenlighed og nem idriftsættelse
Ud over dens detektionssikkerhed udmærker den nye generation af W4S-fotocellerne sig ved sin brugervenlighed.

Med det intuitive betjeningskoncept, BluePilot, kan sensorerne indstilles på blot få sekunder ved hjælp af en tryk- og drejemekanisme og tilpasses den specifikke anvendelse.

En blå LED-skærm giver direkte feedback om den optimale justering af sensoren. Hvis detektionskvaliteten mindskes på grund af tilsmudsning eller vibrationer, vil brugeren modtage en advarsel fra en let synlig LED. Dette gør det muligt at tackle eventuelle forstyrrelser tidligt og forhindre anlægsfejl.

Forøget produktivitet med nyskabende Smart Sensor-funktioner
Den nye generation af W4S NextGen registrerer et væld af ydelsesparametre såsom temperatur og driftstimer samt remissions- og afstandsværdier.

Registreringen af disse parametre danner grundlaget for automatisk tilstandsovervågning, og disse data kan tilgås via IO-Link, hvilket kan være medvirkende til at undgå unødige driftstop.

Via IO-Link kan selv avancerede sensorindstillinger foretages i realtid, hvilket giver en stor fleksibilitet og mulighed for hurtig tilpasning af sensorens parametre i forhold til applikationen.

-lipe

8/11 2023
 • Europas største maskine til foldekarton indviet i Sverige

  Europas største maskine til foldekarton indviet i Sverige

  maskiner ›Metsä Board har på produktionsanlægget i Örnsköldsvik kommune øget kapaciteten på sin BM1-maskine. Den kan nu producere 600.000 tons folkekarton om året og er den mest moderne af sin slags i hele Europa
 • Ny løsning til pluk af alle størrelser

  Ny løsning til pluk af alle størrelser

  maskiner ›Siemens, Universal Robots og Zivid har sammen udviklet en logistikløsning der strømliner lagerautomatiseringen og løser vedvarende udfordringer ved intralogistiske "fulfillmentopgaver". Løsningen er i fuld gang med at blive præsenteret på messer og ved forskellige arrangementer
 • Lyras udnævner sin hidtidige kommercielle chef til direktør

  Lyras udnævner sin hidtidige kommercielle chef til direktør

  maskiner ›Virksomheden bag pasteuriseringsteknologien med UV-lys har udnævnt tidligere CCO, Mark Kalhøj Andersen til ny CEO. Han overtager den øverste ledelse fra grundlægger og hovedaktionær Rasmus Mortensen, som fortsætter som udviklingschef og glæder sig til at fortsætte det gode samarbejde
 • igus lancerer kompakt energikæde til skuffer og racks

  igus lancerer kompakt energikæde til skuffer og racks

  maskiner ›Producenten af motion plastics har til kabelføring i applikationer med en lav grad af bevægelse udviklet draw-e-chain. Med sin reducerede og mere velproportionerede størrelse kan energikæden spare brugerne 30 procent af omkostningerne
 • Odense Robotics StartUp fund kåret som en af de bedste

  Odense Robotics StartUp fund kåret som en af de bedste

  maskiner ›Fondens og dens inkubator ved Teknologisk Institut er på den britiske avis Financial Times' liste over Europas bedste startup hubs og accelerator programmer. Tilmed er den danske StartUp Fund den eneste, som udelukkende er dedikeret til robotteknologi
 • Ny løsning til overvågning af produktion og emballering i realtid

  Ny løsning til overvågning af produktion og emballering i realtid

  maskiner ›Virksomheden GEA lancerer på Anuga FoodTec messen en ny cloud-baseret webapplikation til fødevareforarbejdnings- og emballeringslinjer. Løsningen skal optimere produktion og ressourcer i fødevareindustrien
 • SOCO System leverer total pakkeløsning for genanvendt plastfilm

  SOCO System leverer total pakkeløsning for genanvendt plastfilm

  maskiner ›Den danske virksomhed har for tyske POLICYCLE bygget et fuldautomatisk pakke- og palleteringsanlæg til f.eks. plastiksække af genanvendt forbrugerplast. Se video:
 • Styr på kakaomassen

  Styr på kakaomassen

  maskiner ›Q-Interline har fået sin første ordre til måling af kakao, og dermed bevæger virksomheden sig ind i et nyt fødevaresegment indenfor konfekture