FA og Panorama i fokusMarketing & Communication Manager hos Nilpeter, Anne Emborg, her sammen med den nye Nilpeter FA.

FA og Panorama i fokus

Nilpeter var med på årets Labelexpo-messe i Bruxelles, hvor opmærksomheden samlede sig om de to trykmaskiner FA og Panorama Hybrid

Af Hans Windeløv

Det var flexotrykmaskinen, FA, og trykmaskinen Panorama Hybrid, som er baseret på digital InkJet-teknologi, som var i fokus på Nilpeters stand på Labelexpo i Bruxelles.

FA bygger videre på FA-4 og er en alsidig trykmaskine, som med en intuitiv brugerflade og mobil styring, lever op til trykkeriernes stadig stigende krav. Maksimal stabilitet, høj effektivitet og den tætteste registertorerance skaber fantastiske resultater uanset hvilke materialer man trykker på.

FA er baseret på Nilpeters ’Clean-Hand’ design. Trykmaskinen sikrer et helt rent og gnidningsfrit forløb under opgaverne, idet man ikke skal indstille og styre den manuelt med ’hands-on’ under processerne. Alle data bliver gemt automatisk og man fremkalder nemt jobs.

Effektive processer og reduceret materialespild

- Automatiske processer fylder mere og mere på trykkerierne. Flere og flere trykkerier stiller krav om at man skal kunne styre trykmaskinerne med mobile enheder og at man heller ikke skal have en hånd med i alle indstillinger og omstillinger. Vores løsninger gør det muligt for trykkerne at styrer hele arbejdsflowet med en tablet.

Det betyder ikke nødvendigvis at alle kan blive dygtige trykkere blot de kan bruge en tablet. Medarbejderne på trykkerierne er rigtigt dygtige og ved godt, hvad det er de har brug for, for at kunne levere høj kvalitet til deres kunder. De automatiske løsninger og den mobile styring hjælper netop med dette.

De sørger nemlig for at man hurtigere kommer i gang med de enkelte trykopgaver og får et stabilt arbejdsflow, så trykkerne nemmere kan overvåge kvaliteten og den overordnede drift. Det effektiviserer processerne, øger kvaliteten og reducerer materiale- og farvespild. På den måde får man en meget hurtigere eksekvering og levering af opgaverne, siger Anne Emborg, som er Marketing & Communication Manager hos Nilpeter.

Panorama er eftertragtet

Hun var en af de mange medarbejdere som bemandede Nilpeters stand på Labelexpo. På standen kunne man også se den nye Panorama Hybrid, som er en opgradering af den digitale inkjetbaserede trykmaskine, Panorama, som blev lancerede på den forrige Labelexpomesse i 2015.

Opgraderingen består i et redesign af converterings- og flexomodulerne, lige som softwaren til den digitale trykenhed er opdateret.

- Salget af Panorama-maskinerne er gået over al forventning siden de blev lanceret på sidste Labelexpomesse. Mange trykkerier er dog interesserede i at kombinere flere  forskellige efterbehandlingsmoduler, så som stans, hot foil og embossing i inlineproduktionen af etiketter. Det bliver muligt med med Panorama Hybrid, som vi allerede har modtaget flere ordrer på, siger Anne Emborg.

-hawin

 

 

20/12 2017