Inkjet printere skaber masser af mulighederAgfas Inkjet-løsninger udgjorde en vigtig del af Agfas stand på Drupa messen. Agfa har for nylig vist den nye inkjet printer, Jeti Ceres RTR3200 LED på Sign & Print-Scandinavia-messen i Stockholm.

Inkjet printere skaber masser af muligheder

Agfas inkjet-printere åbner nye muligheder for trykkerier og brandowners. Print i høj hastighed, i store størrelse og brug af ink godkendt til fødevareemballage skaber optimale resultater for slutkunder i mange brancher

Af hans Windeløv

Siden Agfa Graphics i år 2000 med forbedret ink- og printteknologi gik ind på Largeformat / POS markedet for blandt andet også fødevareemballage, er det kun gået en vej, og det er fremad. Med udstyr, der omfatter både inkjet printere, ink, skæremaskiner, printmaterialer, software og meget andet udstyr til print og efterbehandling af mange forskellige opgaver i industrisegmentet, er virksomheden full-line leverandør i stort set hele verden.

Et marked i forandring

Det mærker man også i Danmark, hvor flere og flere kunder efterspørger løsningerne fra Agfa Graphics. Agfas hurtige inkjet-printere skaber en effektiv produktion af print på såvel emballage, display-karton, bølgepap, skilte, etiketmateriale og andre substrater i ethvert tænkeligt format.

- Den digitale teknologi i tryk- og printindustrien skaber en situation, hvor det er muligt for brandowners at få lavet personaliserede og kundespecifikke printløsninger i selv små oplag fra den ene dag til den anden. Markedet er i forandring, og kunderne hilser teknologien, der gør de mindre oplag muligt, velkommen. Det skaber en situation, hvor man kan forny og forbedre design og løsninger løbende, uden at slutkunderne brænder inde med store oplag af færdige print af emballage og displays. Og dermed har de meget større muligheder for eksempelvis at teste enkelte løsninger, inden de søsætter målrettede kampagner. Man bestiller simpelthen blot de få eksemplarer, man har brug for. Den slags opgaver klarer trykkerierne, uden at det koster en formue at starte produktioner op, siger René Johansson, Country Manager i Danmark.

Innovative tiltag

Hos Agfa optimerer man hele tiden løsningerne. Nye innovative tiltag sørger for, at udstyr og løsninger lever op til de stigende krav, som slutkunderne og deres grafiske designere stiller.

- Det er trykkerierne opmærksomme på, og derfor får vi rigtigt mange henvendelser fra virksomheder, der har brug for inkjet teknologien som et supplement til de øvrige løsninger, man har. Både om full-line løsninger med inkjet printere og efterbehandlingsudstyr og om løsninger, hvor eksempelvis en eller flere inkjet printere indgår i en sammenhæng med udstyr fra andre leverandører. Vi leverer ink, der er anvendeligt til fødevareemballage, og vores nyeste inkjet-teknologi med brug af LED lamper og ink udviklet til LED-teknologien gør det muligt at printe på en lang række forskellige materialer, siger René Johansson.

LED-lampernes kolde lys påvirker ikke printmaterialerne, som varmt lys fra glødepærer gør. Dermed undgår man at printmaterialerne strækker, vrider og udvider sig eller ændrer form på anden vis. Det sikrer et ensartet print, og gør det endvidere muligt at printe i høj hastighed. Og så gør LED-teknologien det muligt at stoppe og starte produktionen, uden at man skal vente på, at systemet varmer op.

- At teknologien på den måde er ressourcebesparende, er også noget kunderne går mere og mere op i, slår René Johansson fast.

Inkjet løser mange forskellige opgaver

Michael Boeriis, Key Account Manager hos Agfa Graphics forklarer, at Agfa har haft stor succes med inkjet printerne, som udfører mange af de opgaver, som man tidligere benyttede offset trykmaskiner og serigrafi teknologien til.

- Vi oplever, at rigtig mange trykkerier i Norden benytter sig af de muligheder, som inkjet printerne giver for øget effektivitet, print i store størrelser og mere miljørigtige processer. Det er blevet muligt at løse mange forskellige kreative opgaver med en superhøj billedkvalitet. At vi samtidig selv udvikler forskellige printmaterialer øger anvendelsesmulighederne for at printe såvel transportemballage, fødevareemballage, etiketter, displaymateriale, POS-løsninger og meget andet.

Salg, service og partnerskaber

- Sammenholdt med de løsninger vi laver til prepress industrien, har virksomhederne i den grafiske industri og trykindustrien rigtig mange muligheder for at få leveret udstyr fra en og samme leverandør, siger Michael Boeriis.

Da Agfa sælger sine løsninger og udstyr fra egne kontorer i såvel Norden som i resten af verden, kan kunderne også komme helt tæt på løsningerne i samarbejdet og i dialogen med producenten. Det skaber de rette forudsætninger for at kunne levere de helt skræddersyede løsninger.  

- Vælger kunderne os som leverandør eksempelvis af en full line-løsning, bliver det også nemmere for kunden, da vores teknikere kan lave service på Agfa Acorta skærebord – Agfa Anapurna-serien, Agfa Jeti-serien, Agfa Asanti Workflow med Storefront løsninger som cloud baserede løsninger. Og Agfa Finans kan stå for det hele, da Agfa har kernekompetencerne i tilgangen til udstyret og den komplette løsning. Dermed er der de bedste muligheder til stede for at udvikle et stærkt partnerskab, som gavner begge parter fremadrettet, siger Michael Boeriis.

 

 

17/3 2017