Forædlet tryk til emballageindustrien

Forædlet tryk til emballageindustrien

CGS lancerede for fem år siden et proofing og mock-up system for emballage industrien. Systemet bygger på skæreprintere fra Roland som kan printe hvid og metallics, i kombination med inks med extended gamut og særlige medier som er tæt på de originale materialer i emballage industrien

Den partielle lak kan fremstilles både som gloss og matte, den hævede tekst eller grafik kan være drip-off, soft-touch effekter og kan kombineres med hvid, farver eller neutral. Tykkelsen er ligeledes variabel.

Coldfoil optionen kan kombineres med partiel lak og hævet tekst samt overprintes ved hjælp af heattransfer film for avancerede effekter.

ORIS FlexPack //WEB har nu på verdensplan en installeret base på over 400 systemer, heraf er 60 systemer udbygget med partiel lak og hævet tekst som option. Kunderne er prepress afdelinger, producenter af kartonemballage og fleksible emballager samt brand owners.

Særligt indenfor konfekture og tobaksindustrien har man efterspurgt en mulighed for at producere emballager, proofs og mock-ups med rigtig guld- eller sølvfolie.

Denne option er nu tilgængelig ved hjælp af det partielle lak-system. Den originale grafik printes på Roland Vsi serie printer og monteres via lock-huller på et register i en Roland UV printer (LEF 200/300).

Herefter printes coldfoil områderne med partiel lak uden UV, folien påføres via en kold-laminator, og hærdes efterfølgende med UV lamperne i Roland printeren.

Medieudvalget består blandt andet af heattransfer foil som kan påføres som et usynligt printlag på de originale materialer såsom bølgepap, klar folie, perlemorsfolie samt metalplader som efterfølgende stanses og extruderes til dåser og bægre. Etiketter kan fremstilles med selvklæbende vinyl og skæres i Roland Vsi printeren.

Flasker og bægre kan fremstilles med shrinkfoil som enten dampes eller varmes med varmeblæsere til de følger emnet. Svejsbar folie i klar eller sølvudgave bruges til fremstilling poser.

Æsker kan printes direkte på matte eller gloss karton og påføres bukkestreger og skæres på Roland Vsi printeren for fuldt færdige emballageprøver uden brug af ekstern skærebord.

 

Eksempler på fremstilling af proofs og mockups kan ses på informative youtube videoer:

Emboss/Varnish

Shrinkfoil

Sheetmetal

 

13/9 2017