Europæisk kunde installerer fem Océ Colorado-printere

Europæisk kunde installerer fem Océ Colorado-printere

efter en vellykket testfase har Comdatek GmbH i Tyskland valgt at installere hele fem Océ Colorado 1640 64" rulle-til-rulle-printere for at sætte skub i væksten

Sammen med de første to printere, der blev installeret tidligere i år, vil yderligere tre Océ Colorado 1640-printere med den nye Canon UVgel-teknologi blive installeret på Comdateks produktionsanlæg i Hückelhoven i nærheden af Mönchengladbach ved udgangen af 2017.

Virksomheden, der specialiserer sig i digitalt printet reklame- og kampagnemateriale, tog den første Océ Colorado 1640-printer i brug ved siden af deres eksisterende flåde af latex- og eco-solvent-printere med henblik på at øge produktiviteten og som en del af en ambitiøs plan om at fastholde deres vækst.

Den første Océ Colorado-printer blev installeret hos Comdatek i marts 2017 - inden printerens officielle lancering på FESPA 2017 - og er blevet testet meget omhyggeligt af Comdatek-teamet på en række applikationer, med særlig vægt på plakater og backlit materiale. Ud fra printerens stærke performance og Canons omfattende support under testfasen, valgte Comdateks ledelse at udvide deres printerflåde og investere i flere Canon-løsninger.

Comdatek blev oprindeligt præsenteret for Océ Colorado 1640 af Canon-partner Heinrich Steuber GmbH, der fandt frem til, at Canon UVgel-teknologien kunne være en potentiel løsning på Comdateks behov for højproduktive output-teknologier til en bred vifte af medier.

Heinrich Steuber-teamet var overbevist om, at printerens evne til at fremstille højkvalitetsprint ved 150 kvadratmeter i timen kunne booste Comdateks output-kapacitet, mens det høje automatiseringsniveau og mediealsidigheden ville opfylde det travle produktionsmiljøs høje krav.

Begrænsningerne ved de gængse rulle-til-rulle-teknologier var en vigtig faktor i Comdateks indledende beslutning om at introducere Canon UVgel-teknologien i virksomheden, hvilket ejer og administrerende direktør Viktor Kelm forklarer:

- De traditionelle teknologier er gennemprøvede, men de har deres begrænsninger, når de skal anvendes til applikationer af højere kvalitet. For eksempel kan farvegengivelsen være inkonsistent, og banding er et tilbagevendende problem. Vores solvent- og latexsystemer kræver også en hel del daglig vedligeholdelse, hvilket bliver lidt af en udfordring, eftersom vi får flere kundeforespørgsler, og fordi vi i stigende grad arbejder med treholdsskift på de fleste enheder.

Comdatek kan fejre 10-års jubilæum i branchen i 2017, og den unge virksomhed er vokset fra tre til 200 medarbejdere og opererer fra et 6.000 kvadratmeter stort produktionsanlæg. Digital produktion er i dag kernen i virksomhedens vækststrategi.

De afprøver løbende innovative teknologier, som vil forbedre deres evne til at levere højkvalitetsprodukter til marketingkunder, der er opsat på at minimere time-to-market for deres kampagnemateriale.

Viktor Kelm fortsætter:

- Med Océ Colorado 1640 mener vi, at Canon har leveret et unikt rulle-til-rulle-system, som åbner op for mange fremtidige forretningsmuligheder. Colorado-printerne fremstiller højkvalitets- og holdbart output dobbelt så hurtigt som vores eksisterende solvent-printere, hvilket er et utroligt stort boost for vores produktivitet. Blækforbruget er lavere sammenlignet med eksisterende teknologier, og UVgel-systemets lave temperatur sætter os også i stand til at arbejde med flere forskellige medier, herunder billigere ikke-coatede medietyper.

Produktionen er overvejende automatiseret vha. Hot Folders, der håndterer opgaver, som kommer fra Comdateks webportal, mens Océ Colorado 1640's automatiserede dyserensning og det enkle skift mellem medieruller betyder, at printerne kræver et minimum af manuel indblanding fra teamet, så produktionen kan stort set fortsætte uden opsyn.

Det intuitive interface har også givet Comdatek muligheden for at uddanne flere teammedlemmer i at bruge printeren, hvilket øger virksomhedens fleksibilitet yderligere.

Hans Dalmeijer, produktchef hos Canon Danmark, udtaler:

- Comdatek har været utroligt proaktiv og har allerede på et tidligt stadie taget Canon UVgel-teknologien til sig. De har arbejdet tæt sammen med vores produktspecialister og løbende givet konstruktiv feedback om deres erfaringer med Océ Colorado 1640-printeren. Dette har til gengæld hjulpet os til at finjustere maskinens performance på tværs af en række medier og applikationer.

- Vi er utroligt glade for, at Comdateks erfaringer med Océ Colorado har været så positive, og at fordelene ved Canon UVgel-teknologien har vist sig at være så overbevisende, at de har valgt at installere fire printere til. Det er meget givende at vide, at Canons storformat-produktionsløsninger nu vil spille en afgørende rolle i Comdateks dynamiske, fremtidige vækstplaner.

-hawin

 

 

 

 

 

 

 

18/12 2017
  • Canon satser stort på etiket- og emballagemarkedet

    Canon satser stort på etiket- og emballagemarkedet

    tryk-og-print ›Med et mål om at blive en stor spiller indenfor digitalt printede etiketter og emballage dedikerer Canon en hel zone på årets Drupa messe i næste måned. Her bliver bl.a. præsenteret nyheder til tryk på etiketter, bølgepap og foldekarton
  • Kunstig intelligens i fokus på KOMM Dagen

    Kunstig intelligens i fokus på KOMM Dagen

    tryk-og-print ›Brancheforeningen GRAKOM inviterer til sin årlige konference den 25. april. Her er mulighederne og udfordringerne med AI en væsentlig del af programmet
  • Inkjet, mulighedernes verden

    Inkjet, mulighedernes verden

    tryk-og-print ›Teknologianalytikeren, tyske Ralf Schlözer mener, at de udviklingsmuligheder er knytter sig til inkjet-teknologien kan fjerne risikoen ved at bevæge sig ind i nye printapplikationer og gøre det muligt at udforske nye muligheder for print. I indlægget neden for uddyber han sine synspunkter
  • Fujifilm præsenterer ny, kombineret inkjetblæk på drupa 2024

    Fujifilm præsenterer ny, kombineret inkjetblæk på drupa 2024

    tryk-og-print ›Virksomheden har videreudviklet sin patenterede AQUAFUZE inkjet blækteknologi, som kombinerer vandbaseret og UV-hærdende blæk til bredformat inkjet printapplikationer. Det nye UV-hærdende vandige blæk vil åbne nye muligheder for inkjet printapplikationer i bredformat
  • Fogra-certificerede Canonprintere rykker i EMEA

    Fogra-certificerede Canonprintere rykker i EMEA

    tryk-og-print ›Siden lanceringen i henholdsvis december 2022 og maj 2023 er der installeret over 1.600 printere fra Canons imagePress V900-serie og over 120 imagePress V1350-printere i EMEA. Tildelingen af Fogras1 PSD certificeringen har været med til at øget salget
  • UPM Raflatac lancerer nye selvklæbende produkter på FESPA

    UPM Raflatac lancerer nye selvklæbende produkter på FESPA

    tryk-og-print ›Som et del af sit Graphics Solutions-produktsortiment præsenterer den finske virksomhed i disse dage en række selvklæbende film og beskyttelseslaminater, der er specielt udviklet til applikationer inden for storformatprint
  • HP-serie optimerer kvalitetsprint for små virksomheder

    HP-serie optimerer kvalitetsprint for små virksomheder

    tryk-og-print ›Den nye HP Color LaserJet Pro 3000 serie har et kompakt design og kan ifølge producenten levere hastighed, skarpe farver og energieffektivitet til kunder, der kræver høj ydeevne på begrænset plads
  • Først i Norden med HP Indigo V12

    Først i Norden med HP Indigo V12

    tryk-og-print ›Det svenske trykkeri, Nordvalls har som det første i Skandinavien investeret i den højteknologiske løsning til print af etiketter