Heavy Duty er faktisk en let løsning
Arne Hammer med et af de otte meter lange ark, der vejer i omegnen af 50 kg, og som kan blive til en usædvanligt stor transport- eller eksportemballage.

Heavy Duty er faktisk en let løsning

Bølgepappet Heavy Duty er ikke blot stærkt, alsidigt og stort men er også let, og derfor et godt valg til transport- og eksportemballage

BØLGEPAP På den kommende Scanpack 2015 messe i Gøteborg 20.-23. oktober demonstrerer Farusa Emballage A/S, hvor store, stærke og lette Heavy Duty emballager kan være.

Bølgepaparket hos Farusa Emballage A/S måler hele 2,40 x 8 m. – Derfor er vi i stand til at fremstille de største kasser i et stykke, lyder det fra fabrikant Arne Hammer, der står i spidsen for familievirksomheden, der siden 1968 har fremstillet emballager i Heavy Duty bølgepap, hvilket i dag er virksomhedens primære kassemateriale.

- Hvor konventionel bølgepap slutter ved en dobbeltbølge med en C/C-fluting, hvilket betyder, at den er 8 mm tyk og sjældent vejer mere end 800 g/m2, så starter Heavy Duty ved en 9 mm A/C-fluting og kan gå op til en Triple A, - altså tre lag A-fluting, der tilsammen giver en pap på 15 mm i tykkelsen og op til 2525 g/m2, forklarer Arne Hammer.

– Samtidig er det kendetegnende for Heavy Duty, at pappet er vejrbestandigt, hvilket vil sige, at kraftlineren er vandafvisende og at lagene er føjet sammen med vandfast lim. Derfor vil materialet tørre op igen, hvis det får en byge, og det er godkendt til oversøisk transport af det tyske prøvningsinstitut BFSV. Men det skal dog understreges, at det stadig kan recirkuleres fuldt ud og dermed fx blive RESY-mærket, siger han.

Men Arne Hammer lægger dog især vægt på det kendetegn, at Heavy Duty har stort set samme styrke som transportemballager af træbaserede materialer, mens det vejer langt mindre.

– Heavy Duty bølgepapkasser vejer mindre end halvdelen af almindelige krydsfinérkasser og er således et godt alternativ til trækasser, krydsfinérkasser og pallerammer, fastslår han og påpeger at Heavy Duty-emballagen gør stor forskel i håndteringen, når den enkelte medarbejder ikke har problemer med at løfte rundt på den, og at den faktisk også kan tjene sig selv hjem via vægtbesparelsen ved flytransport.

Langt størstedelen af Heavy Duty emballagerne fra Farusa Emballage er skræddersyet til opgaven, og hver eneste dag udvikler man i størrelsesordenen 8-10 nye emballager.

– Heavy Duty-kasser kan naturligvis limes eller tapes, men hæftningen sikrer den største styrke, siger Arne Hammer, der slår fast at virksomhedens kasser sælges på performance og teknisk formåen.

Farusa Emballage er den eneste producent i Skandinavien med 100% fokus på Heavy Duty og er en såkaldt "sheet plant", hvor man konverterer bølgepapark. Virksomheden har også rådighed over et testlaboratorium.

Besøg Farusa EmballageScanpack 2015
Stand B04:74

-jk

18/9 2015