Stibo fusionerer med tysk trykkerikoncern Søren Henriksen, CEO i Stibo Complete Group.

Stibo fusionerer med tysk trykkerikoncern

Danske Stibo Complete Group fusionerer med den tyske trykkerikoncern Eversfrank Gruppe. Målet er at blive det førende grafiske supermarked i Nordeuropa inden for en kort årrække

Del artiklen på

De to store trykkerikoncerner, danske Stibo Complete Group og tyske Eversfrank Gruppe, fusionerer.

Det tilgodeser, ifølge partnerne i fusionen, kunder i Nordeuropa, som køber grafiske produkter.

Sammen kan de to virksomheder tilbyde serviceydelser inden for hele den grafiske værdikæde: fra udvikling og design, finansiering via annoncesalg, produktion, sourcing, distribution og installation af fysiske og digitale grafiske løsninger til lager- og logistikydelser.

De to virksomheder er lige store og omsætter samlet set for 335 millioner Euro årligt, og har mere end 1000 medarbejdere og produktionssteder i Skandinavien og Tyskland. 

Omstillingsparat til nye kundebehov
Kundernes behov for grafiske løsninger ændrer sig hele tiden.

Et grundvilkår for at vinde ordrer og klare sig godt på markedet handler om konstant udvikling af nye ydelser til kunderne - og altid til konkurrencedygtige priser.

- De to forretninger passer godt sammen. Der er oplagte synergier og muligheder for, at vi sammen kan vinde nye ordrer og høste stordriftsfordele.

- Og der er masser af forretningsmuligheder i dag og i fremtiden – også selv om printmarkedet samlet set falder.

- I Skandinavien har vi i dag en markedsandel på under 10 %, og i Tyskland har Eversfrank Gruppe en markedsandel på under fem %, forklarer Søren Henriksen, CEO i Stibo Complete Group og Philipp Lerchner fra Eversfrank Gruppe, som bliver Executive Vice President i det nye set up.

Førende grafisk supermarked
Fusionen hviler på et stærkt grundlag. Der er tale om to virksomheder, som har konkurreret med hinanden gennem mange år.

Begge parter går ind i fusionen med gensidig tillid og respekt samt en klar, fælles plan for fremtiden.

Efter fusionen, hvor Stibo Fonden bliver hovedaktionær, forfølges et fælles mål om at blive det førende grafiske supermarked i Nordeuropa.

Stibo Complete Group har i mange år gået konsolideringsvejen og er i dag Skandinaviens største grafiske supermarked.

Samtidig har Eversfrank Gruppe i de senere år har gennemført en meget fokuseret og succesfuld turnaround af hele printforretningen og står i dag som en af de helt stærke spillere i Tyskland.

Eversfrank Gruppe skal bruge sit stærke navn og netværk til at skabe vækst på det store tyske marked og i Benelux, hvor den fulde version af det grafiske supermarked har vækstmuligheder.

I Skandinavien er der fortsat rigtig gode muligheder for at tage markedsandele under brandet Stibo Complete og datterselskabet GigantPrint – både med hensyn til digitale samt fysiske print- og distributionsløsninger.

Forretningsperspektivet ved fusionen er langsigtet og understøttes af et stærkt fondsejerskab hos Stibo samt Evers familien, som forbliver langsigtet investor.

Klar til fremtiden
- Med fusionen står vi stærkere end nogensinde før.

- Vi har moderne produktionsplatforme, der supplerer hinanden, nærhed til de primære markeder og ikke mindst 1000 dygtige og engagerede medarbejdere, der leverer høj kvalitet og service til en konkurrencedygtig pris.

- Vi er med fusionen endnu bedre rustet til fremtiden, siger Søren Henriksen og Philipp Lerchner i en fælles erklæring.

Formalia er, at de tyske konkurrencemyndigheder nu skal godkende fusionen. Godkendelsesproceduren forventes at tage en måneds tid.

- Den faglige vurdering fra vores rådgivere er, at fusionen ikke antager en størrelse, som er problematisk rent konkurrencemæssigt, forklarer Søren Henriksen og Philipp Lerchner. 

-hawin

10/10 2023
 • Ny CEO positionerer Visutech til fremtidige udfordringer

  Ny CEO positionerer Visutech til fremtidige udfordringer

  tryk-og-print ›-Efter en fornem karriere på mere end tre årtier meddeler Visutech Digital AB, at virksomhedens grundlægger og CEO, Jan-Olof Jungersten, vil overdrage CEO-rollen til Johan Lidström. Denne strategiske ændring markerer en ny æra for virksomheden, samtidig med at den bygger på et solidt fundament af erfaring og succes.
 • ECO3 hæver overliggeren for automatisering af avisproduktion

  ECO3 hæver overliggeren for automatisering af avisproduktion

  tryk-og-print ›I forbindelse med at ECO3 fejrer Arkitex' 20 års jubilæum, har virksomheden lanceret yderligere forbedringer til workflow-løsningen til avisudgivere. Nu er version 6 klar til trykkerier og deres samarbejdspartnere
 • Nej-tak-ordningen til reklamer fortsætter

  Nej-tak-ordningen til reklamer fortsætter

  tryk-og-print ›Regeringen har på baggrund af en undersøgelse besluttet at fastholde den nuværende Nej-tak-ordning for hustandsomdelte reklamer frem for en ny Ja-tak-ordning
 • Fujifilm præsenterer Revoria Press GC12500 i Europa

  Fujifilm præsenterer Revoria Press GC12500 i Europa

  tryk-og-print ›Revoria Press GC12500 er markedets første digitale B2-arkpresse, der bruger tørtonerteknologi. I begyndelsen det kommende år annoncerer Fujifilm den første europæiske demonstration ved en Peak Performance Print-event i Tyskland
 • Tauro injektprinter og Anuvia blæk opnår 3M Performance Guarantee

  Tauro injektprinter og Anuvia blæk opnår 3M Performance Guarantee

  tryk-og-print ›Agfa har meddelt, at 3M har anerkendt den 'exceptionelle kvalitet' af Tauro bredformatprinterserien og Anuvia 1551 blækket og givet begge det særlige, blå ydelsesgaranti-stempel
 • Brother lancerer en hurtig og effektiv serie af s/h-laserprintere

  Brother lancerer en hurtig og effektiv serie af s/h-laserprintere

  tryk-og-print ›Brother er nu klar med en ny serie af s/h-laserprintere, der er designet til at gøre print i mindre virksomheder, på kontoret eller hjemme kontorer hurtigere og nemmere
 • Ny 3D-printet løbesko fra HP

  Ny 3D-printet løbesko fra HP

  tryk-og-print ›HP har netop præsenteret en bred vifte af nye innovative produkter og løsninger, herunder en helt ny 3D-printet løbesko, der er udviklet og produceret i samarbejde med Brooks Running
 • Nyt medlem af labelprinterporteføljen

  Nyt medlem af labelprinterporteføljen

  tryk-og-print ›Canon har netop præsenteret en forpremiere på Canon LabelStream LS2000, en ny 40 m/min inkjet-labelprinter, på Canon Expo i Yokohama, Japan