Stibo fusionerer med tysk trykkerikoncern Søren Henriksen, CEO i Stibo Complete Group.

Stibo fusionerer med tysk trykkerikoncern

Danske Stibo Complete Group fusionerer med den tyske trykkerikoncern Eversfrank Gruppe. Målet er at blive det førende grafiske supermarked i Nordeuropa inden for en kort årrække

De to store trykkerikoncerner, danske Stibo Complete Group og tyske Eversfrank Gruppe, fusionerer.

Det tilgodeser, ifølge partnerne i fusionen, kunder i Nordeuropa, som køber grafiske produkter.

Sammen kan de to virksomheder tilbyde serviceydelser inden for hele den grafiske værdikæde: fra udvikling og design, finansiering via annoncesalg, produktion, sourcing, distribution og installation af fysiske og digitale grafiske løsninger til lager- og logistikydelser.

De to virksomheder er lige store og omsætter samlet set for 335 millioner Euro årligt, og har mere end 1000 medarbejdere og produktionssteder i Skandinavien og Tyskland. 

Omstillingsparat til nye kundebehov
Kundernes behov for grafiske løsninger ændrer sig hele tiden.

Et grundvilkår for at vinde ordrer og klare sig godt på markedet handler om konstant udvikling af nye ydelser til kunderne - og altid til konkurrencedygtige priser.

- De to forretninger passer godt sammen. Der er oplagte synergier og muligheder for, at vi sammen kan vinde nye ordrer og høste stordriftsfordele.

- Og der er masser af forretningsmuligheder i dag og i fremtiden – også selv om printmarkedet samlet set falder.

- I Skandinavien har vi i dag en markedsandel på under 10 %, og i Tyskland har Eversfrank Gruppe en markedsandel på under fem %, forklarer Søren Henriksen, CEO i Stibo Complete Group og Philipp Lerchner fra Eversfrank Gruppe, som bliver Executive Vice President i det nye set up.

Førende grafisk supermarked
Fusionen hviler på et stærkt grundlag. Der er tale om to virksomheder, som har konkurreret med hinanden gennem mange år.

Begge parter går ind i fusionen med gensidig tillid og respekt samt en klar, fælles plan for fremtiden.

Efter fusionen, hvor Stibo Fonden bliver hovedaktionær, forfølges et fælles mål om at blive det førende grafiske supermarked i Nordeuropa.

Stibo Complete Group har i mange år gået konsolideringsvejen og er i dag Skandinaviens største grafiske supermarked.

Samtidig har Eversfrank Gruppe i de senere år har gennemført en meget fokuseret og succesfuld turnaround af hele printforretningen og står i dag som en af de helt stærke spillere i Tyskland.

Eversfrank Gruppe skal bruge sit stærke navn og netværk til at skabe vækst på det store tyske marked og i Benelux, hvor den fulde version af det grafiske supermarked har vækstmuligheder.

I Skandinavien er der fortsat rigtig gode muligheder for at tage markedsandele under brandet Stibo Complete og datterselskabet GigantPrint – både med hensyn til digitale samt fysiske print- og distributionsløsninger.

Forretningsperspektivet ved fusionen er langsigtet og understøttes af et stærkt fondsejerskab hos Stibo samt Evers familien, som forbliver langsigtet investor.

Klar til fremtiden
- Med fusionen står vi stærkere end nogensinde før.

- Vi har moderne produktionsplatforme, der supplerer hinanden, nærhed til de primære markeder og ikke mindst 1000 dygtige og engagerede medarbejdere, der leverer høj kvalitet og service til en konkurrencedygtig pris.

- Vi er med fusionen endnu bedre rustet til fremtiden, siger Søren Henriksen og Philipp Lerchner i en fælles erklæring.

Formalia er, at de tyske konkurrencemyndigheder nu skal godkende fusionen. Godkendelsesproceduren forventes at tage en måneds tid.

- Den faglige vurdering fra vores rådgivere er, at fusionen ikke antager en størrelse, som er problematisk rent konkurrencemæssigt, forklarer Søren Henriksen og Philipp Lerchner. 

-hawin

10/10 2023
 • Genbrugsmaling udvider farvepaletten på Roskilde Festival

  Genbrugsmaling udvider farvepaletten på Roskilde Festival

  tryk-og-print ›Roskilde Festival er lige op over, og igen støtter Nordsjö festivalen med maling. I år er en stor del af de ca. 6.000 liter genbrugsmaling, som ellers ville blive destrueret. Dermed kommer der mange flere farver fra Nordsjö end de velkendte orange-sorte i omløb på festivalen
 • Sikker optimering

  Sikker optimering

  tryk-og-print ›Svenske Sandéns Security Printing udvider sit samarbejde med Visutech. Det skete ad trykkeriet har på den nyligt overståede drupa-messe investerede printbar-systemet fra Fujifilm
 • Komposterbar fødevareemballage indtog drupa

  Komposterbar fødevareemballage indtog drupa

  tryk-og-print ›Plastfri, bionedbrydelig og komposterbar emballage trykt med specialiserede plantebaserede trykfarver er resultatet af et samarbejde mellem polske Chespa, Esko og Asahi
 • Heidelberg og Canon i nyt inkjet-samarbejde

  Heidelberg og Canon i nyt inkjet-samarbejde

  tryk-og-print ›Heidelberg går ind på det voksende marked for industrielt digitaltryk med Jetfire-familien, baseret på inkjet-teknologi fra Canon, og tilbyder kunderne en hybrid produktionsløsning
 • AI-baseret hærdningsløsning præsenteres på drupa

  AI-baseret hærdningsløsning præsenteres på drupa

  tryk-og-print ›Fujifilm har indgået et samarbejde med IST METZ om at lancere SMARTcure den aktuelle messe. Den fælles innovation, SMARTcure, er en banebrydende digital hærdningsassistent baseret på kunstig intelligens
 • Fremtidens løsninger er lige om hjørnet

  Fremtidens løsninger er lige om hjørnet

  tryk-og-print ›Heidelberg viser, hvordan kunderne kan udfolde potentialet i deres egne virksomheder ved hjælp af de mange løsninger, som bliver vist på standen i Hal 1 på drupa 2024
 • Faller Packaging satser på digitaltryk af brochurer

  Faller Packaging satser på digitaltryk af brochurer

  tryk-og-print ›Virksomheden har samlet sit knowhow inden for foldere på fabrikken i Binzen. Og for at forbedre fleksibiliteten og pålideligheden anvender Faller nu en ny, økonomisk og bæredygtig teknologi til de mindre oplag: digitaltryk i forbindelse med efterbehandling
 • Xeikon lancerer ny inkjet etikettrykmaskine på drupa

  Xeikon lancerer ny inkjet etikettrykmaskine på drupa

  tryk-og-print ›Xeikon kaster lys over den seneste evolution inden for Panther inkjet-teknologien og annoncerer samtidig lanceringen af en ny 1200 dpi digital inkjettrykmaskine til etiketter på drupa