Skyhøje forventninger til digitalt tryk

Skyhøje forventninger til digitalt tryk

Den nye Cloudbaserede Prinect version 2020 fra Heidelberg danner rygraden i digitaliseringen i trykkerier og gør både produktionen mere effektiv og kvaliteten høj

Heidelberger Druckmaschinen AG, Heidelberg, gør det nu endnu lettere for Prinect-brugere at køre deres trykprocesser med de nye og delvist Cloud-baserede funktioner i Prinect-produktions-arbejdsflowet.

- Et stigende antal Prinect-funktioner overgår gradvist til skyen. Ved at tegne en abonnementsaftale kan kunderne få adgang til dem efter behov, baseret på de fordele de tilbyder. Der er jo tale om en Software as a service-løsning, og på den baggrund danner arbejdsflowet med Prinect rygraden i digitaliseringen af trykkerierne, siger Jacob Hededam, der er ansvarlig for Prinect i Heidelbergs nordeuropæiske afdeling.

Mere automatisering, lavere omkostninger

Automatisk planlægning i Prinect 2020 gør det endnu lettere at optimere jobsekvenser. Trykmateriale, specielle farver, foldningslayouts og meget mere bliver taget i betragtning i den digitale planlægning og bliver overført direkte til Prinect Press Center. Det reducerer de omstillingsprocedurer, man skal udføre på trykmaskinen.

Operatører behøver ikke længere at udvælge og tilpasse opgaver fra maskinkøen. Det reducerer muligheden for fejl.

Som noget nyt bliver Push-to-Stop-konceptet også understøttet i postpress. Det betyder, at rigtigt konfigurerede foldemaskiner kan arbejde igennem flere job efter hinanden, samtidig med at status på arbejdet gentagne gange bliver rapporteret tilbage til Prinect-systemet. Dermed kan de produktivitetsgevinster, som Push-to-Stop bidrager med i trykprocessen, nu også opnås i selve efterbehandlingen.

Oprettelse af ’Gang Forms’

Et vigtigt bidrag, som Prinect yder til at sænke omkostningerne og øge produktiviteten, handler om oprettelsen af ’Gang Forms’, altså puljejobs, hvor Gang-serveren udvælger job fra en pulje i henhold til forudindstillede filterkriterier og derefter bruger disse kriterier til at optimere udarbejdelsen af de rette Gang-formularer.

Eventuelle Gang Forms produceret på den måde, som ikke opfylder kriterierne, bliver ikke videresendt til produktion. De bliver i stedet annulleret og kombineres derefter med andre jobs, forudsat at der kan oprettes en optimal Gang Form.

- I stedet for at lave et pladesæt til hvert job, laver man altså et pladesæt til flere jobs, hvor der eksempelvis er sammenfald af papirtype og leveringstid. Systemet sørger for at pulje de jobs, hvor der er tale om ensartethed. Det er særligt relevant i dag, hvor trykkerierne er langt nede i oplag. Dermed sparer man  både masser af tid og mange ressourcer, siger Jacob hededam. 

Plader til tiden

Den nye Prinect Plate Pilot arbejder med den yderligere forbedrede ’Prinect Scheduler’ til automatisk at fremføre trykplader, som bliver placeret på vogne i den rigtige rækkefølge. Dermed bliver de klar ved trykmaskinen til det planlagte tryktidspunkt.

Operatører kan overvåge processen via Plate Pilot Widget i Prinect Portal, som også giver dem mulighed for at gribe ind i processen efter behov.

Løsningen sætter en stopper for den kedelige proces med at sortere trykplader, hvorved man undgår de skader og ridser, der ellers kan opstå.

Understøtter produktion af bøger i hardcover

Produktionen af indbundne bøger og andre komplekse produkter involverer en række trin, der går ud over de sædvanlige processer inden for kommercielt tryk. Den nye version af Prinect understøtter de specielle arbejdsgange, der er specifikke for bogproduktion i både produktion og MIS-operationer.

Med øjeblikkelig virkning gør Prinect det muligt at indregne disse trin i den fuldautomatiske omkostning af bogen. Det sker i Business Manager, som efterfølgende overleverer jobbet til Prinect-produktionssystemet og til den automatiske behandling.

SmartBi forbedrer den samlede effektivitet

Den cloudbaserede software Prinect SmartBi understøtter analyse og brug af data genereret i trykkerier.

Når det kommer til stykket genererer enhver aktivitet, enhver produktionsproces og hvert job data, men mange virksomheder overser enten værdien og nytten af disse oplysninger eller udnytter ikke deres potentiale fuldt ud.

Prinect SmartBI hjælper trykkerier med at åbne og bruge disse virksomheds- og produktionsdata hurtigt og let og hjælper Prinect-brugere med at generere, filtrere, klargøre og visualisere deres data.

Version 2020 af Prinect styrker endvidere samarbejdet mellem virksomheder. For eksempel er Prinect Portal blevet lanceret for at imødekomme efterspørgslen efter en bred samarbejdsplatform, som kan bruges af trykkerimedarbejdere til at etablere effektiv online kommunikation både i deres egen virksomhed og med kunder og leverandører.

Emballagesektoren er med

For at understøtte Push-to-Stop i emballageindustrien tilbyder Prinect en ny funktion, der giver kunderne mulighed for at bruge skæreværktøjet, som et kriterium for optimering af produktionsplanlægningen. Det sikrer, at det samme værktøj ikke genanvendes flere gange, hvilket forbedrer produktiviteten og maskinens tilgængelighed markant.

Omkostningsbesparelser og produktivitetsgevinster, der opnås ved at bruge Gang Forms, er også tilgængelige for emballagetrykkerier, der arbejder ud fra et eksisterende stanseværktøj og filterkriterier.

Først opretter man Gang Forms, som man herefter enten opbevarer eller afviser, afhængigt af om de opfylder forudindstillede kriterier.

Nye funktioner til CAD

Muligheden for at angive alle dele af et emballagedesign på en tegning sikrer, at der kan tages højde for den gensidige afhængighed mellem de enkelte dele. Det gør designprocessen lettere og hurtigere at gennemføre. Når det kommer til mere kompleks emballage og displays, er der også mulighed for at oprette monteringsinstruktioner for at gøre tingene lettere at opbygge eller opsætte. Derudover understøtter Prinect pudeboksemballage, som nu kan simuleres som en 3D-model og eksporteres som en animeret 3D PDF.

Online support

Lanceringen af HTML-baseret online support giver brugerne direkte adgang fra applikationen til det aktuelle bibliotek med Prinect-softwaredokumentation på alle tidspunkter plus til et voksende antal forklarende videoer. Alt dette gør Prinect endnu lettere at bruge.

Prinectplatformen har udviklet sig over de seneste 20 år. Det bliver opdateret to gange årligt og for halvandet år siden ændrede man strategi for salget. Det har været en stor succes.

- Tidligere solgte vi licenser til systemet. Men nu er det udelukkende forbruget, og altså ’klik’ om man vil, man betaler for. Alle værktøjer er tilgængelige, når man anskaffer ’Prinect-pakken’. Man tilkøber så træningen i de forskellige moduler. Og prisen varierer fra modul til modul alt efter, hvor lang tid træningen er berammet til, siger Jacob Hededam.

Som han forklarer, har kunderne taget rigtigt godt imod den form for løsning, hvor man selv kan skalere brugen af det op og ned.

- Det har fået salget til at eksplodere. Vi har solgt mere end 600 systemer siden omlægningen. Heraf en del i både Danmark og Sverige.   

-hawin

 

 

 

6/12 2019