Ny Roland inkjetprinter skærer igennem

Ny Roland inkjetprinter skærer igennem

Roland DG hæver overliggeren for alsidig on-demand produktion med ny VersaUV LEC2-300 printer-skærer

Roland DG, der producerer storformat inkjetprintere og print- og cut-maskiner, har lanceret UV print/cut maskinen ??VersaUV LEC2-300, som printer på materialer i op til 30 tommers bredde.

Den nye maskine leverer print i høj kvalitet og er perfekt til on-demand produktion af kundespecifikke labels og emballageprototyper. Og så kan LEC2-300 også bruges til skræddersyede POS- og skilteløsninger.

Unikke specialeffekter

LEC serien er i stand til at skabe unikke specialeffekter ved hjælp af UV blæk og konturskårede billeder printet on-demand. Det fortæller Jens Hjorth, Produkt Specialist hos Roland DG.

- Siden vi introducerede LEC-serien i 2008 er printerne blevet brugt af en lang række trykkerier, kopicentre og printshops til mange forskellige slags opgaver, herunder print af klæbemærkater, labels og klistermærker, individuelt merchandise og designprototyper. Den nyligt lancerede LEC2-300 bygger på de bedste egenskaber i serien, hvilket gør det både let og økonomisk at fremstille højkvalitetsprint selv i så små mængder som et enkelt tryk. Som den nyeste model i serien er den også fyldt med funktioner, inklusiv et nyudviklet printhoved og LED-lamper. En række opdaterede funktioner gør endvidere print i endnu højere kvalitet muligt i et kompakt og stilfuldt design, siger Jens Hjorth.

Printet grafik skæres i alle former

LEC2-300's UV-blæk er designet til at klæbe til overfladen på materialet, hvilket gør det muligt at printe på en lang række medier, fra klæbeark, klistermærker og etiketter til PET- eller PVC-baserede substrater og endda tekstiler, tyndt papir, lærred, presenning med mere. Foruden CMYK-blæk kan LEC2-300 bruges med klar lak og hvide blækkonfigurationer, der, ifølge Roland DG, gør det muligt at printe i exceptionel høj kvalitet, og endvidere skabe fuldfarveprint med mat eller glansfuld finish, simuleret ’doming’ og andre effekter til kundespecifikke teksturer.

Konturskærefunktionen er blevet yderligere forbedret til at skære printet grafik ud i alle former med det, Roland DG selv betegner som enestående præcision. Den automatiserede proces eliminerer behovet for stanseforme for at skære klæbemærkater, etiketter og klistermærker til.

En perforeret udskæringsfunktion (Perf-Cut) gør det muligt at printe så mange etiketter, som man ønsker og derefter pille spildet fra og anvende produkterne. Kombineret med den nye Multiple Print-funktion og et mere avanceret take-up system giver det mulighed for højere printvolumen uden opsyn.

Hurtigere hærdning

Den optimerede teknologi tilfører printopgaverne dybe og levende farver. Det nyudviklede printhoved øger kontrollen af blækoverførsel til mediet, mens de nye kraftfulde LED-lamper skaber en endnu hurtigere hærdning af blækket. Kombinationen giver en fantastisk finish i printet, lige fra de små detaljerede tekster og grafik og til rigt strukturerede mønstre og gradueringer. Densiteten for hvid blæk er øget med op til 40 % i forhold til den tidligere model for at give meget højere opacitet og dækning.

- I rigtig mange industrier ser vi, at forbrugernes behov bliver mere forskelligartede og individualiserede, forklarer Jens Hjorth og kommer ind på, at evnen til at skabe unikke varer med den helt rigtige fornemmelse for eksklusivitet på det rigtige tidspunkt er vigtigt for kunderne i trykindustrien, for at kunne klare sig i konkurrencen.

- Vi har udviklet LEC2-300 for at styrke vores kunder til hurtigt at kunne producere kreative design i så mange formater og med så mange metoder som muligt. På den måde håber vi, at den nye printer bidrager til yderligere vækst og udvikling af trykindustrien.

-hawin

 

12/6 2020