Jørgen Windelev fylder 80

Jørgen Windelev fylder 80

Jørgen Windelev, fabrikant og kemigraf, Skodsborg, fylder 80 år lørdag 10. november

Allerede i 1960 blev Jørgen Windelev selvstændig - efter læretiden i den grafiske branche og tre år som semiprofessionel cykelrytter i Sydeuropa. 

I 1974 etablerede han firmaet Jørgen Windelev A/S, der ligger på Valhøjs Allé i Rødovre og har speciale i klicheer og trykmateriale til emballage.

De senere år har virksomheden med 25 ansatte opbygget en stærk position som en af verdens førende leverandører til producenter af sodavands- og øldåser med salg til mere end 50 lande i Asien, Mellemøsten og Afrika foruden Europa og Nordamerika.

Senest har Jørgen Windelev A/S i efteråret - kort før grundlæggerens runde dag - investeret et millionbeløb i dels en ny lasergravermaskine, dels en specialfremstillet og robotstyret CNC-fræser. Den sikrer, at klicheerne kan monteres på trykmaskinerne langt mere præcist - og på kortere tid - end tidligere.

I forvejen har virksomheden gennem en årrække været leverandør til emballageindustrien, som for eksempel fremstiller bægre, tuber, plastikspande, bæreposer og papirsposer med trykmateriale fra Jørgen Windelev A/S.

For to år siden blev datteren Louise Windelev ansat som administrerende direktør, men Jørgen Windelev deltager dagligt i virksomheden, blandt andet i salgsarbejde på internationale grafiske messer og ved kundebesøg på trykkerier. 

Privat har Jørgen Windelev bevaret ungdommens interesse for cykling. 80 års dagen fejres i Fjernøsten som deltager i Bali Audax-løbet på 410 km over to dage. Motionsløb er en anden passion, og for en måned siden var Jørgen Windelev blandt de få løbere, som havde været med i samtlige 50 af dagbladet BT's Eremitageløb siden 1969.

Rejser og vin er andre store interesser, gerne i kombination. Jørgen Windelev har i selskab med vinhandlere været på flere indkøbsture til sydfranske vingårde, gerne i Bourgogne-distriktet, han har selv en velassorteret vinkælder i hjemmet i Skodsborg i Nordsjælland og er æresmedlem af vintjenernes Dansk Sommeliers Forening.

Fødselsdagen er ikke genstand for nogen større markering, i stedet er planen i foråret 2020 at samle personale, forretningsforbindelser og samarbejdspartnere til 60 års jubilæet som selvstændig.

-hawin

7/11 2018