Aflyst drupa 2021 går online som 'virtual.drupa'

Aflyst drupa 2021 går online som 'virtual.drupa'

Efter tæt dialog med udstillere og partnere bliver 2021-udgaven af drupa aflyst på grund af coronaviruspandemien. Den næste begivenhed finder sted som planlagt fra 28. maj til 7. juni 2024

For at bevare momentum indtil da vil arrangørerne afholde en fire-dages digital begivenhed med titlen 'virtual.drupa', der finder sted fra 20. til 23. april 2021, altså i løbet af den tidsramme den udsatte drupamesse oprindeligt planlagt til.

- Pandemien har skabt stor usikkerhed blandt udstillere og besøgende med hensyn til deres deltagelse i drupa 2021. Rejsebegrænsninger og budgetbegrænsninger har yderligere forværret situationen i trykindustrien, forklarer Erhard Wienkamp, COO i Messe Düsseldorf.

- Vi har taget beslutningen i samråd med vores partnere, som støtter den fuldt ud. Forud var gået en detaljeret proces med vurdering af de nuværende forhold og branchens behov.

Sabine Geldermann, projektdirektør Print Technologies, tilføjer:

- Vores primære mål er fortsat at støtte branchen på enhver måde, som gør det muligt for den at holde kontakten på nationalt og internationalt niveau, og videreudvikle netværk og skabe kontakter. Til dette formål afholder vi en midlertidig begivenhed fra 20. til 23. april, hvor vi giver vores udstillere og besøgende en ekstra salgskanal som gør det muligt for dem at lægge planer sammen.

Claus Bolza-Schünemann, formand for König und Bauer og præsident for drupa, glæder sig over tilgangen:

- En virtuel begivenhed er det helt rigtige format i den aktuelle situation. At deltage i drupa ud fra de sædvanlige parametre var en alt for stor risiko for mange udstillere i betragtning af faldende eksport- og omsætningstal og på baggrund af de betydelige rejsebegrænsninger, som også ville påvirke besøgende. Det nye digitale forum er en virtuel platform, der giver et stærkt ståsted og en mulighed for at opretholde værdifuld kommunikation inden for branchen indtil 2024.

Drupa-platformen, der blev lanceret i oktober, giver allerede et indtryk af, hvordan 'virtual.drupa' vil se ud. Det vil give virksomhederne mulighed for at blive eksponeret og vise deres innovationer virtuelt, samt opretholde eksisterende kontakter og etablere nye via matchmaking-funktionen. Derudover vil konferenceplanen for de fem drupa-hotspots også blive gennemført.

- Vores medlemmer fortæller os, at der stadig er stor efterspørgsel efter messer til at understøtte deres forretninger. Drupas værdi og appeal forbliver intakt. Beslutningen om at suspendere den i 2021 skyldes helt og holdent pandemien, understreger dr. Markus Heering, administrerende direktør for VDMA Printing and Paper Technology Association.

- På lang sigt er det vigtigt for os alle at opretholde drupa som en international platform i Europa, da den viser mangfoldigheden i vores branche. 200 års ekspertise er forankret i Europa og skal fortsætte. Vi glæder os dog over introduktionen af den nye digitale platform som en midlertidig løsning frem til 2024.

-hawin

4/12 2020