Plastprisen 2019 til Camilla Haustrup HermansenCamilla Haustrup Hermansen flankeret af Thomas Drustrup , adm. dir. i Plastindustrien (th) og og Søren Ulstrup (tv), bestyrelsesformand i Plastindustrien.

Plastprisen 2019 til Camilla Haustrup Hermansen

Direktøren for forretningsudvikling i den fynske familievirksomhed fik årets pris for sit store engagement i og arbejde med bæredygtig plastemballage

Af Lisbeth Petersen

Plastprisen blev uddelt torsdag aften som sidste punkt på Plastindustriens årlige Plastdag i Industriens Hus i København.

Camilla Haustrup Hermansen ejer og leder sammen med sin bror Plus Pack som fjerde generation i virksomheden, der blev etableret i 1914 i Odense. Og selv om Camilla Haustrup Hermansen for fire år officielt satte sig i direktørstolen på kontoret for forretningsudvikling og marketing, har hun markeret sig lige så meget uden for huset, som engageret forkæmper og udvikler af mere bæredygtig plastikemballage.

Plus Pack har i dag en vision om, at virksomheden i 2030 vil producere 100 procent genanvendelige materialer, som ikke udleder CO2. Hermansen var også en af de fremtrædende kræfter i Forum for cirkulær plastemballage, som sidste år fremlagde en række anvisninger og manualer, der indgik i den politiske handlingsplan ’ Plastik uden spild’. Desuden er hun aktiv i projektet ’Fra Filantropi til Forretning’, hvor forskellige virksomheder arbejder med at inkorporere FNs verdensmål i deres forretningsmodeller.

Man tager stilling...
På Plastdagen, som havde fået så mange tilmeldinger, at der ligefrem var venteliste til pladserne i konferencesalen i Industriens Hus, deltog Camilla Haustrup Hermansen tidligere på dagen i en debat om, hvordan man som virksomhed konkret arbejder med grøn omstilling.

- Man tager stilling til, om man tror på de meldinger, der kommer fra forskere, organisationer m.fl.  om, at vi er på vej til at være 11 milliarder mennesker på jorden og at miljøproblemerne er enorme. Så sætter man sig sammen med bestyrelsen, beslutter sig for at gøre noget, og skriver bæredygtighed ind i forretningsplanen. Det er nødvendigt, hvis vi stadig vil have en virksomhed om 10 eller bare to år, og vi skal være parate til at tænke og gøre ting helt anderledes, end vi har gjort de sidste 30 år, for det går ikke længere, lød det fra direktøren, som heller ikke lagde skjul på, at virksomhederne ikke kan klare problemerne alene:

- Men vi skal læne os frem i debatten og ’opdrage’ politikerne, sagde Camilla Haustrup Hermansen, som senere i sin takketale ved prisoverrækkelsen dedikerede hæderen til alle sine kolleger og medarbejdere på Plus Pack.

Det er Plastindustriens medlemmer, som ved afstemning vælger årets modtager af Plastprisen. Den består af en statuette og en check på 50.000 kr.

 

24/5 2019