Mere genanvendelse er ikke helt sort

Mere genanvendelse er ikke helt sort

Superfos tilbyder nu en ny type sort plastemballage, der kan opdages i affaldssystemerne og dermed genanvendes

Sort er en eftertragtet farve til plastemballage, men i den traditionelle udgave kan den i de fleste tilfælde ikke detekteres af de sorteringsanlæg, der håndterer brugt plast. For at styrke genanvendelsen af plastemballage tilbyder Superfos, en virksomhed i Berry Global, nu en bæredygtig sort farve til både food og non-food emballage.

Den nye løsning er baseret på en sort masterbatch, der ikke indeholder den farvekomponent, der kaldes carbon black.

En sort emballageløsning uden carbon black har den fordel, at den kan detekteres af de scannere, der bruges i affaldssorteringen. Det betyder, at sort plastemballage uden carbon black kan blive set, sorteret fra og genanvendt.


Sort og samtidig genanvendelig
Fødevareproducenter og producenter af non-food har altså nu mulighed for at vælge mere bæredygtighed til ved at bidrage til mere cirkulær økonomi, når de vælger plastemballage. Den nye carbon-fri sorte farve er egnet til uigennemsigtige emballageløsninger, som er fremstillet af enten polyethylen (PE) eller polypropylen (PP).

Flemming Madsen, fabrikschef hos Superfos i Wetteren, Belgien, er en del af det team, som har udviklet det nye sort. Han er særdeles tilfreds med, at Superfos nu kan tilbyde sine kunder denne mulighed:

-Superfos bruger en sort masterbatch i en meget høj kvalitet. Den er fri for carbon black og indeholder særlige pigmenter, der gør det nemmere at detektere og sortere plasten ved hjælp af NIR-anlæg (Near Infrared). Det er perfekt for at øge genanvendelse af sort plast. Når man vælger en sort plastemballage uden carbon black, bidrager man til at reducere mængden af plast, som ikke kan genanvendes, i affaldsstrømmen.

-lipe

 

6/6 2020