Folkemøde med masser af plastdebatFoto: Joshua Tree, fra Folkemødet i 2018

Folkemøde med masser af plastdebat

Bæredygtighed vil - også - fylde på de fire dages arrangementer i Allinge. Coop etablerer en plastiksti, og arrangerer lige som Plastindustrien en række debatter

 

Af Lisbeth Petersen

Den aktuelle plastdebat er med blandt de omkring 100.000 deltagere, som fra i dag og til på søndag forventes at tage turen til Allinge.

Coop er en af de organisationer, som er med til at sætte emnet på dagsordenen:

- Årets Folkemøde bliver for alvor i klimaets og bæredygtighedens tegn, og det er en enestående chance for at mødes og flytte noget sammen. Jeg er på Folkemødet for at møde nogle af Coops 1,8 mio. medlemmer og medejere, og for at drøfte idéer og holdninger til nye fælles løsninger, siger formanden for Coop, Lasse Bolander

På Folkemødet arbejder Coop, Røde Kors, Dansk Retursystem og Foreningen Folkemøde sammen om at samle pant ind til fordel for verdens udsatte. Der er også bæredygtighed på skemaet for de børn, som lægger vejen forbi til en GoCook-workshop og blandt andet kan lære at bygge skrotrobotter og at lave mad med plantefars. Og på 'Plastikstien' ved Allinge Røgeri kan man under hele Folkemødet blive klogere på, om plastik kan være en bæredygtig vej at gå.

En ond og en frelst
Brancheorganisationen Plastindustrien er traditionen tro også aktiv på Folkemødet, både som arrangører af - eller deltagere i forskellige debatter mv.

Fredag byder Plastindustrien f.eks. til 'Er Plastic Fantastic', hvor organisationens miljøpolitiske chef, Christina Busk vil debattere både plastikkens gode egenskaber, og de miljøproblemer, den forårsager.

Og Christina Busk er med igen sammen med lørdag til arrangementet 'Mød en ond plastlobbyist og en frelst treehugger' . Her er sidstnævnte repræsenteret ved
Sine Beuse Fauerby, som er miljøpolitisk seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening.

Der bliver dog næppe tale om større tumult og ondskabsfuld mudderkastning, da begge kvinder længe har kæmpet for, at affaldssorteringen skal ensrettes på tværs af kommunegrænserne for at øge plastgenanvendelsen.

13/6 2019
 • BrochurerDOWNLOAD
 • Lim Tech

  Lim Tech

  Samler brikkerne
 • Flexopack

  Flexopack

  BVM Pakkemaskiner
 • Kongskilde

  Kongskilde

  Håndtering af procesaffald
 • Superfos

  Superfos

  En Berry Global virksomhed, designer og fremstiller innovativ plastemballage.
 • Schur

  Schur

  Det kan mærkes overalt
 • DS Smith

  DS Smith

  Emballageløsninger der optimerer jeres forsyningskæde
 • Stok Emballage

  Stok Emballage

  Plastemballage til alle formål - og til hele Europa.
 • Grathwol

  Grathwol

  Din emballagepartner