Bæredygtige løsninger i spandevis

Bæredygtige løsninger i spandevis

Plastemballageproducenten RPC Superfos har udviklet en ny formel til fremstilling af spande med en høj andel af genanvendt plast. Der er fokus på kvalitet, høj driftssikkerhed og bæredygtighed.

At fremstille nye nyttige, alsidige og stærke emballageløsninger med brugt plast er velkendt praksis for plastemballageproducenten RPC Superfos.

Men nu har virksomheden udviklet en ny formel til en serie spande i flere størrelser og former, der alle kan fremstilles med en meget høj andel af genanvendt plast. Det gælder non-food spande som Paintainer, SuperCube, SuperLift og SuperFlex.

Masser af ansvarlighed og genanvendt plast

Søren Marcussen, Nordisk Direktør hos RPC Superfos, siger:

- RPC Superfos har lang erfaring med at bruge genanvendt plast i emballageløsninger til non-food markedet, og det gør os til en efterspurgt og kompetent rådgiver for vores kunder. Det handler om at finde den rette balance, for hvis man ikke tager hensyn til de mekaniske egenskaber, kan det gå ud over emballagens driftssikkerhed.

- Med vores nye formel og vores ansvarlige tilgang til emballageproduktion, kan vi i visse tilfælde komme op på en meget høj andel af genanvendt plast. Det vil dog altid være sådan, at vi på vores kunders vegne fokuserer på driftssikkerhed, kvalitet og effektiv logistik. For os er det vigtigt ikke at love mere, end vi kan holde – det ser vi som vores erklærede opgave som rådgiver og forretningspartner.

Sammen med kunden kommer RPC Superfos frem til den rette andel af genanvendt plast, for sammensætningen afhænger af, hvad emballagen skal bruges til.

Da der er store forskelle på, hvad en emballage bliver anvendt til, er en tæt dialog med kunden altafgørende for et vellykket resultat. Under alle omstændigheder er spande med genanvendt plast et tiltag, der understøtter udviklingen af den cirkulære økonomi.

Årelang erfaring og anerkendelse for innovation

Mange års målrettet arbejde med innovation og genanvendelse har betydet, at RPC Superfos har opnået den anerkendelse, det er få nomineret en spand fremstillet med genanvendt plast til en bæredygtighedspris, ”Sustainable Innovation Award from the British Coating Federation” i 2015.

Janni Langkjær Pedersen, Sustainability Communication Manager hos RPC Superfos, siger:

- Det er ikke spor nyt for RPC Superfos at tænke bæredygtigt, og når vi bruger genanvendt plast, er det bare en af måderne, vi gør det på. Vi er meget tilfredse med, at markedet for tiden bevæger sig i retning af mere bæredygtighed. Samtidig kommer der ny lovgivning på europæisk plan om plast i samfundet, som vi også tager hensyn til.

- Og i det lys er RPC Superfos glad for at tilbyde en serie kvalitetspande med genanvendt plast, som egner sig helt perfekt til maling, lak, byggematerialer, haveprodukter osv. Plast har mange stærke egenskaber – fx er det holdbart, let og stærkt og bidrager markant til at nedsætte CO2-udslippet.

Vi skal blive bedre til at indsamle og bruge plastaffald

For tiden udvider RPC Superfos sit samarbejde med forskellige udbydere af plastgranulat af plastaffald. Desuden gennemfører man diverse kundeprojekter sammen med RPC PLASgran, en af de førende plastgenanvendelsesvirksomheder i Storbritannien.

Det drejer sig bl.a. om at udvikle en velfungerende infrastruktur til at styrke indsamling af brugt PP (polypropylen). RPC PLASgran er ligesom RPC Superfos en del af RPC Group, UK.

Samarbejdsprojektet går også ud på at udvikle metoder til sikkert at integrere genanvendt plastmateriale i nye fødevareemballage. For at genanvendt PP kan bruges som fødevarekontaktmateriale, skal man sikre sig, at dets kilde kan spores og at materialet har en meget høj kvalitet.

Det er en udfordring for alle i plastindustrien, og RPC Superfos ser sig klar til at løfte opgaven gennem flere forskellige arbejdsprocesser og virksomhedens omfattende ekspertise.

 

15/4 2019