Universal Robots forbedrer UR10e's løfteevne med 25 procent

Universal Robots forbedrer UR10e's løfteevne med 25 procent

UR's bedst sælgende robot, bliver nu relanceret med en løfteevne på nu 12,5 kg mod tidligere 10 kg. en øget løfteevne på 25 procent. Forbedringen af UR-klassikeren skaber nye anvendelsesmuligheder inden for palletering, maskinpasning og pakning.

-Universal Robots udvikler løbende vores produkter baseret på samtaler med vores kunder samt vores forventninger til nye udviklinger inden for automatisering. Vores kunder har allerede implementeret UR cobots i en bred vifte af palleteringsfunktioner. De har samtidig identificeret nye muligheder for at anvende vores UR10e i opgaver med tungere løft, siger Kim Povlsen, president for Universal Robots og fortsætter:
-Som svar på dette behov har vi forbedret UR10e-robotten til at håndtere tungere emner. Dermed giver vi kunderne en række nye anvendelsesmuligheder.

Flere tunge opgaver fjernes fra medarbejderne
Den forbedrede UR10e bevarer sit lille format, intuitive brugergrænseflade, stabilitet og gennemtestede ydeevne. Men den forbedrede løfteevne bevirker, at brugerne nu kan udføre flere opgaver med robotten.

UR10e kan eksempelvis indsættes i palleteringsfunktioner, hvor man kan implementere en griber på op mod 2,5 kg og stadig have 10 kg. ydeevne til rådighed. Den nye version af robotten fjerner også mere vægt og gentagne løft fra medarbejdernes skuldre og kan dermed forbedre ergonomien og arbejdsmiljøet på danske arbejdspladser.


- Mennesker er ikke designet til gentagne løft, men vores cobots klarer let opgaven. Ved at overtage slidsomme løft, kan UR cobots øge produktiviteten, styrke kvaliteten og hjælpe virksomhederne med i højere grad at udnytte medarbejdernes kreative evner, mens de skaber bedre et bedre arbejdsmiljø, siger Kim Povlsen.

Positive tilbagemeldinger
Feedbacken fra UR-partnere rundt om i verden har været yderst positive. Eksempelvis har MBO Postpress Solutions i Tyskland integreret UR10e som en del af virksomhedens skræddersyede stablingsløsning.

- Med forbedringen af UR10e gør vi vores løsning endnu mere profitabel for vores kunder, da de kan inkludere tungere pakker i deres flows, eksempelvis indbundne kataloger og brochurer, siger Sebastian König, Head of Research & Development hos MBO Postpress Solutions GmbH.
Den opdaterede UR10e er også kompatibel med produkter fra UR+økosystemet, hvor eksterne udviklere løbende tilføjer nye hard- og softwareapplikationer, som konstant øger robotternes anvendelsesmuligheder og gør det lettere at komme i gang med automatisering.

-lipe

18/5 2021