Teradyne udpeger ny topchef for Universal Robots

Teradyne udpeger ny topchef for Universal Robots

Kim Povlsen bliver global President for UR. Han bidrager med ledererfaringer fra et højteknologisk såvel som et kommercielt perspektiv og vil lede den næste fase i virksomhedens vækst og innovation. Udpegelsen forstærker Teradynes tilknytning til Universal Robots’rødder i Odense og fortsatte opbakning til det lokale robotmiljø

Kim Povlsen tiltræder sin nye stilling hos Universal Robots den 1. marts 2021.

- Jeg er begejstret for at introducere Kim Povlsen som ny President for Universal Robots, siger Greg Smith, President for Teradynes Industrial Automation Group og fungerende President for Universal Robots, og fortsætter:

- Kim kombinerer fantastiske resultater som en dynamisk topleder med endyb interesse i robotteknologi. Med Kim ombord, er Universal Robots positioneret til at styrke sin førerposition i det globale marked for kollaborative robotter. Med Kims lederskab kan vi accelerere væksten inden for nye applikationer og vækstmarkeder for cobots.

Universal Robots var et af de oprindelige selskaber i kernen af Odenses innovative robotmiljø, og vores globale kunder anerkender den innovation og kvalitet, som udspringer af denne danske arv. Jeg er derfor meget glad for at have en dansk topchef i spidsen for Universal Robots, som kan bygge videre på vores resultater og understøtte den videre udvikling af vores nye hovedsæde i Odense.

Højeste niveau indenfor innovation og potentiale
Kim Povlsen har varetaget diverse teknologisk funderede toplederstillinger hos Schneider Electric, en global energistyrings- og
automatiseringsvirksomhed. Senest har han haft titel af Vice President, Strategy & Technology, hvor han har været ansvarlig for den teknologiske strategi og eksekvering i en global organisation med enomsætning på adskillige mia. dollars. Kim Povlsen bor i Aarhus og har en kandidatgrad i Ingeniørvidenskab og informationsteknologi fra Syddansk
Universitet, som også har udklækket andre kandidater, der har drevet den danske robotklynge fremad.

- Jeg har fulgt og været imponeret af Universal Robots lige fra starten, siger Kim Povlsen og fortsætter:

- For mig repræsenterer selskabet det højeste niveau indenfor innovation og potentiale, og jeg var begejstret, da jeg blev tilbudt
denne unikke lederrolle. Virksomheden har ikke blot udviklet en hel kategori af kollaborative robotter og skabt et globalt økosystem af partnerteknologier samt etableret et globalt distributionsnetværk.
Universal Robots har også potentialet til fundamentalt at genskabeautomatisering på tværs af de globale økonomier. Jeg ser frem til atblive en del af Universal Robots, møde mine nye kolleger, lære af deres erfaringer og skabe nye resultater sammen med dem.

Om Teradyne
Teradyne (NASDAQ:TER) hjælper ny teknologi så som smartphones, medicinsk udstyr og dataopbevaringssystemer hurtigere på markedet.
Virksomhedens avancerede test af integrerede kredsløb, elektroniske systemer, trådløse enheder og meget andet sikrer, at de fungerer, som de skal. Virksomhedens løsninger inden for industriel automatisering inkluderer kollaborative og mobile robotter, som hjælper både små og store virksomheder med at styrke produktiviteten og sænke omkostningerne. I 2020 havde Teradyne en omsætning på 3,1 mia. USD og beskæftiger i dag 5500 ansatte globalt. For yderligere information
besøg teradyne.com [1].
Teradyne® er et registreret varemærke af Teradyne, Inc. i USA og andre lande.

Om Teradynes Industrial Automation Group
Teradynes Industrial Automation Group blev dannet i 2020 og inkluderer Universal Robots, Mobile Industrial Robots (MiR) og AutoGuide.
Virksomhederne i Industrial Automation Group er innovative markedsledere, som anvender kollaborative automatiseringsteknologier til at transformere fremstilling og materialehåndtering.

Om Universal Robots
Universal Robots (UR) blev stiftet i 2005 med ambitionen om at gøre robotteknologi tilgængelig for alle ved at udvikle små, bruger- og prisvenlige, fleksible kollaborative robotter (cobots), der er sikre at arbejde med.
Siden lanceringen af den første cobot i 2008 har virksomheden oplevet betydelig vækst, og de brugervenlige cobots
sælges nu over hele verden. Virksomheden, der er en del af Teradyne Inc., har hovedkvarter i Odense samt regionale kontorer i USA, Tyskland, Frankrig, Spanien, Italien, Storbritannien, Tjekkiet, Polen, Ungarn, Rumænien, Rusland, Tyrkiet, Kina, Indien, Singapore, Japan, Sydkorea, Taiwan og Mexico. I 2020 havde Universal Robots en omsætning på 219 mio. amerikanske dollars.

-lipe

17/2 2021