Robotter forbedrer arbejdsmiljøet hos Kohberg

Robotter forbedrer arbejdsmiljøet hos Kohberg

Bageriet har igenne årene taget robotter og automatisering til sig for at forbedre både arbejdsforholdene og produktionen. Sammen med seks andre virksomheder deler Kohberg sine erfaringer i en rapport af Teknologisk Institut, som også har produceret en video fra brødproduktionen:

Aflastning af personale, en mere attraktiv arbejdsplads og generelle ressourceudfordringer.

Ovennævnte parametre er blandt årsagerne til, at Kohberg Bageriet har valgt at kaste sig over robotter og automatisering i produktionen.

I dag er dele af produktionsprocesserne automatiseret hos virksomheden, og det har gjort en stor forskel – i særdeleshed når det kommer til at minimere medarbejdernes tunge arbejde, så kompetencerne i højere grad kan bruges til kontrol af produkter og kvalitet.

– Gevinsterne ved at indføre robotter og automation generelt er jo at få bagerne væk fra det tungere arbejde og forbedre arbejdsmiljøet. Og så handler det også om at få en ensartet kvalitet, som automation typisk kan give os, fortæller Peter Dam Krag, som er seniorprojektleder ved Kohberg.

Se video om, hvordan virksomheden bl.a. bruger robotter og automatisering i produktionen:

Virksomheden har sammen med seks andre virksomheder delt ud af sine erfaringer og givet et indblik i, hvordan de har grebet automatiseringen an, og hvilke barrierer man skal være opmærksom på. Det har Kohberg Bageriet gjort i rapporten "Robotteknologi og kunstig intelligens i dansk industri: Udbredelse, potentiale og udfordringer"

Automatiseret produktionslinje
Hos Kohberg har man benyttet sig af robotter i over 20 år, og for 3-4 år siden begyndte bageriet også at implementere kollaborative robotter – også kendt som cobots.

I dag har Kohberg højteknologiske produktionslinjer, hvor cirka 500 medarbejdere til dagligt arbejder for at producere nogle af de fødevarer, du finder i supermarkederne. Og her er mange af de manuelle og tungere opgaver for bagerne blevet reduceret betydeligt.

Bagernes hovedopgave på produktionslinjen i dag er at overvåge processerne og eventuelt foretage mindre, manuelle justeringer af de færdige produkter, hvis der er behov for det. Den tunge og ensformige del af arbejdet er overtaget af robotter og automationssystemer, men der er stadig potentiale til at øge automatiseringen yderligere.

– Automatiseringsgraden her hos Kohberg vil jeg anskue til at være omkring 50-60 procent. Vi har stadig mange steder, hvor vi kan indsætte robotter og yderligere automatisere vores anlæg, lyder det fra Peter Dam Krag.

-lipe

13/8 2024
  • Kongskilde Industries fejrer 75 år med innovation og ekspertise

    Kongskilde Industries fejrer 75 år med innovation og ekspertise

    maskiner ›Kongskilde Industries, der leverer luftdrevne løsninger og materialehåndteringssystemer, annoncerer sit 75-års jubilæum og fejrer en bemærkelsesværdig arv af teknisk ekspertise, brancheinnovation og kundepartnerskaber
  • Fleksibel sizing og batching

    Fleksibel sizing og batching

    maskiner ›Scanvaegt Systems udvider produktprogrammet med en ny serie graders, der i kraft af høj præcision, fleksibilitet og konkurrencedygtig pris optimerer danske fødevareproducenters råvareudnyttelse
  • Kraftfuld maskine med dobbelt teknologi til flaskevask

    Kraftfuld maskine med dobbelt teknologi til flaskevask

    maskiner ›Producenten Sidel lancerer Hydra Ultrasonic, der kombinerer kemisk- og ultralydsteknologi for at opnå ekstra høj ydeevne. Flaskevaskeren skal både reducere produktionsomkostningerne og miljøaftrykket ved genbrugsflasker
  • Arla Foods Ingredients gennemfører opkøb i Wales

    Arla Foods Ingredients gennemfører opkøb i Wales

    maskiner ›Arla Foods Ingredients har gennemført opkøbet af Volacs Whey Nutrition-forretning, efter det tidligere blev godkendt af de britiske konkurrencemyndigheder
  • Bryggere og vinmagere - foren jer

    Bryggere og vinmagere - foren jer

    maskiner ›‘Hvad der passer sammen - fermenterer sammen’. Det er sloganet for den del af drikkevaremessen BrauBeviale, som følger op på, at det øgede fokus på vinindustrien var en klar succes på sidste års messe
  • AI-baseret fjernovervågning til fødevarebranchen

    AI-baseret fjernovervågning til fødevarebranchen

    maskiner ›Ishida lancerer Sentinel 5.0 - en AI-drevet software til fjernovervågning og -rapportering. Den skal hjælpe fødevareproducenter og -fremstillere med at sikre maksimal kapacitet, ydeevne, effektivitet og værdi på produktionslinjerne
  • Universal Robots lancerer AI Accelerator til cobots

    Universal Robots lancerer AI Accelerator til cobots

    maskiner ›Den danske producent af kollaborative robotter har udviklet et nyt brugervenligt hardware- og software-værktøjssæt, der kan bruges til at bygge nye applikationer, fremskynde forskning og gøre det hurtigere at bringe AI-produkter på markedet
  • Forbedret Pouch System overflødiggør manuel håndtering

    Forbedret Pouch System overflødiggør manuel håndtering

    maskiner ›BEUMER Group har udviklet en innovativ AutoDrop-funktion til automatisk aflæsning af poserne i virksomhedens BG Pouch System. Den nye teknologi kan strømline og reducere pladsen i produktionen og muliggøre zero-touch i hele håndteringsprocessen