Nyt navn til Nordens største hydraulikvirksomhed

Nyt navn til Nordens største hydraulikvirksomhed

Siden 2016 har danske Hydra-Grene og svenske Specma arbejdet i samme koncern. Nu samles de to under ét brand med ny direktør og et navneskifte til HydraSpecma. En virksomhed med 1.250 medarbejdere i 10 lande med +2 mia. kr. i omsætning

- Navneskiftet er et naturligt næste skridt og giver mening i forhold til vores langsigtede strategi, siger HydraSpecmas nye adm. direktør, Morten Kjær, og tilføjer:

- HydraSpecma-navnet giver et stærkere signal til vores kunder og leverandører. Det gør, at vi agerer som en større og mere komplet aktør i markedet. For eksempel satser vi på et fælles produktsortiment - og det skaber især øget værdi i Finland og Sverige, hvor alle nu får adgang til nordens stærkeste webshop.

Fælles identitet
I årene op til opkøbet af Specma, havde danske Hydra-Grene haft succes med at vokse organisk og var gået fra at være blandt de største i Danmark til at være blandt de mindste på den globale markedsplads. I dag er HydraSpecma Nordens største hydraulikvirksomhed. Navneskiftet har til formål at skabe et stærkere globalt brand udadtil og en fælles identitet indadtil.

- Opkøbet af Specma havde i sin tid til formål at give virksomheden flere muskler. De muskler, vil vi nu gøre endnu tydeligere med ét samlet HydraSpecma, samtidig med at vi løfter vores markedsandel i Skandinavien, siger adm. direktør Morten Kjær.

Sammen har HydraSpecma et mål om at blive en endnu mere prominent, global spiller inden for hydraulikløsninger til både globale OEM'ere og eftermarkedskunder.

Direktørskifte
11. december 2019 kunne de børsnoterede ejere af HydraSpecma, Schouw & Co, ligeledes meddele, at HydraSpecma ville få ny adm. direktør. Efter 22 år i direktørsædet og 45 år i Hydra-Grene giver Erik Lodberg stafetten videre til Morten Kjær, der indtil nu har været direktør for den svenske del af HydraSpecma og i sin tid spillede en afgørende rolle i opkøbet af Specma.

- Under Erik er Hydra-Grene gået fra otte ansatte og en omsætning på fem millioner kroner til 1.250 medarbejdere og en omsætning på over to milliarder kroner. Jeg glæder mig til at fortsætte i samme spor, siger Morten Kjær, der i slutningen af 2020 vender tilbage til HydraSpecmas hovedsæde i Skjern.

Erik Lodberg fortsætter som bestyrelsesmedlem.

Fakta:
Prisen var 680 millioner kroner, da Hydra-Grene i 2016 opkøbte svenske Specma
HydraSpecma har kunder i blandt andet industri-, vind-, marine- og offshore-sektoren
Hydra-Grene blev etableret som selvstændig virksomhed i 1974 og har været en del af Schouw & Co.- koncernen siden 1988
Specma blev grundlagt i 1918 og har siden 2016 været en del af Schouw & Co.
HydraSpecma har hovedkontor i Skjern. Faciliteter i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Polen, England, Kina, Indien, USA og Brasilien.

-lipe

 

30/1 2020