Nyt e-kædekoncept med dynamiske pins

Nyt e-kædekoncept med dynamiske pins

igus har udviklet lokchain energikæden med udvidende og sammentrækkende pins, der giver sikker styring i enhver retning

Målet med det nye lokchain energiforsyningssystem fra igus er en automatisk øgning af driftsikkerheden. Dette rummer
et potentiale for genopdagelse af effekt, data og medieforsyning i mange dynamiske anvendelser.

Automatisk udvidende pins holder e-kæden sikkert i styringen, og tillader helt nye løsninger til vertikale, hængende eller cirkulære bevægelsesanvendelser.

Uanset om det er hightech eller lowtech anvendelser, søger igus konstant efter nye energikædeløsninger der opfylder specielle krav til industrielle anvendelser til fleksibilitet, driftsikkerhed og lave omkostninger. Derfor har motion plastics specialisten udviklet lokchain, et nyt koncept bestående af en e-kæde med automatisk udvidende pins og et kompakt styr til en dynamisk styring af energikæder. Dette tillader hængende, vertikal eller sidemonteret brug af systemet, med eller uden lateral acceleration.

Selv lange bevægelsesveje ved bevægende nedre løb er mulig ved fastgørelse af lokchain i øvre løbs kanal. Systemet kan også benyttes i vertikale cirkulære anvendelser. lokchain er for eksempel et åbenlyst valg til brug i kompakte områder ved roterende C-arm på røntgenscannere. Fleksibiliteten i kædengiver brugeren en mulighed for at udvikle helt nye koncepter for maskindesign.

lokchain princippet: automatisk låsepins system
Grundprincippet for lokchain er enkelt: pins er integreret i sideled og holder energikæden fast i styrekanal. Når kædeleddet er bøjet i en radius, trækkes pins automatisk sammen og frigør kæden fra styret. Når kædeleddet forlader radius og engagerer kanalen, udtrækkes pin og styres automatisk tilbage i kanalen. Dette eliminerer behovet for mere kostbare kanalsystemer. Herved sparer maskinkonstruktøren penge.Stille drift og længere levetid, selv ved små bøjeradier
Grundet den specielle konstruktion af lokchain er der næsten ingen nedbrydning og slitage, så levetiden for e-kæden er øget. Prototypen beviste sin styrke gennem en udholdenhedstest der blev udført på det 2.750 kvadratmeter store testlaboratorium hos igus. En anden fordel ved e-kædesystemet er mobiliteten af kædeleddene.

Dette sikrer at energikæden fungerer sikkert og lydløst, selv ved små bøjeradier og over store bevægelsesafstande. Den nye e-kæde er aktuelt i prototypefasen, der giver kunderne mulighed for at hjælpe med til at forme de påkrævede størrelser og designs. Individuelle anmodninger er altid velkomne og vil blive implementeret hurtigt - fra prototyper og små
batches og op til volumenproduktion.

8/10 2018