Nyt coatingpulver får produktionen til at glide

Nyt coatingpulver får produktionen til at glide

For at øge levetiden for metalkomponenter, har igus udviklet et nyt coatingmateriale, der beskytter glideflader og følsomme og små lejepunkter. Den blå coating er godkendt til fødevareteknologi og har i tests vist fire gange længere levetid end sin forgænger

Det er svært at forestille sig fødevareindustrien uden automatiserede systemer. Men hvad sker der hvis en flaske vælter på fyldningslinjen eller en pakke suppe bliver fanget i slisken og rives op? Det er scenarier der fører til ikke-planlagt nedlukning, og koster tid og penge.

For at give føringsplader, metalliske slidsker eller komponenter med komplekse geometrier en høj slidstyrke, har igus derfor udviklet et nyt coatingmateriale specielt til brug i fødevareteknologi. Den højtydende IC-05 polymer opfylder FDA krav og EF10/2011 regulativer og er derfor ideelt egnet til fødevarekontakt.

Den blå farve gør den optisk synlig og materialet reducerer markant
friktionskoefficienten for de coatede komponenter og øger levetiden og
tilgængeligheden for udstyret. Det forbedrer også produktsikkerheden og reducerer omkostninger, og brug af smøremidler kan helt undgås.

Pulvermaterialet kan enten sprøjtes på de ønskede komponenter af brugeren eller af igus. Der er mulighed for lag i tykkelser på 60 til 120 µm.

-Specielt på steder hvor der ikke er plads til et glideleje, er coating af bevægelige dele der er udsat for slitage, en god ide, forklarer Stefan Loockmann-Rittich, leder af iglidur glideleje divisionen hos igus GmbH.

Fire gange længere levetid
igus har testet slidstyrken på de coatede komponenter på det interne 3.800 kvadratmeter testlaboratorium i Köln.
Her blev en komponent coatet med IC-05 sammenlignet med en identisk komponent coatet med standardmaterialet IC-01 i diverse testopsætninger. Den FDA-konforme komponent imponerede med hele fire gange længere levetid.

Udover IC-05 tilbyder igus fem andre coatingmaterialer, for eksempel, for applikationer i højtemperatursområde eller med høj kemisk resistens.

-lipe

7/4 2021