Nyt beslag fra igus øger sikkerheden ved cobots

Nyt beslag fra igus øger sikkerheden ved cobots

Universalbeslag til energikæder og beskyttelsesslanger kan monteres på få sekunder med velcro

Når mennesker og maskiner står skulder ved skulder i produktionen, er sikkerheden vigtig. igus har derfor udviklet et nyt beslag til energikæder og beskyttelsesslanger på cobots. Lean Robotics beslaget produceres ved sprøjtestøbning, og har en ensartet dimension der gør det meget økonomisk. Beslaget kan installeres på sekunder ved hjælp af Velcrobånd. Det nye beslag leveres i tre udgaver og tillader en universel sikker føring af kabler til data og energi.

Cobots bliver ikke alene benyttet af store industrielle aktører, men i stadigt stigende omfang også af små og mellemstore virksomheder.

De kollaborerende robotter arbejder tæt sammen med mennesker. Sensorer, kameraer og et energiforsyningssystem garanterer sikkerheden i processen og igus har udviklet den tredimensionelle triflex energikædeserie for at sikre at kabler og slanger føres driftssikkert og kompakt frem i cobots.

For en sikker fastgørelse af energikæde eller beskyttelsesslange på robotten, kan brugeren nu benytte det nye Lean Robotics beslag fra igus. Det universelle beslag med Velcrolukning er fleksibelt i form og tilpasser sig til enhver robotarm. Et slankt design med afrundede kanter øger sikkerheden på arbejdspladsen ved at mindske risikoen for skader, når mennesker er i kontakt med robotten.

Hurtig montering
Lean Robotics beslaget fastgøres direkte på robotten i to trin: der skal blot føres Velcro omkring robotarmen, og så skal den fastgøres.

- Takket være Velcrolukningen kan brugeren benytte det nye beslag uden værktøjer på enhver robot. Med den fleksible plast, kan de også monteres på andre robotter på ethvert tidspunkt, forklarer Matthias Meyer, leder af Robotics Industry Management hos igus, og tilføjer:

- Da vi producerer beslagene ved sprøjtestøbning er de yderst økonomiske.

De nye Lean Robotics beslag kan leveres i tre versioner: standardversionen har to kontinuerligt justerbare Velcrostropper i en universal dimension og en indvendig gummiforing, så stroppen fastgøres på armen uden risiko for forskydning. Denne version kan også leveres med et monteringsbeslag med eller uden trækaflastning. I en tredje version, kan beslaget udstyres med en beskyttelse for yderligere sikkerhed. Det nye beslag er egnet til brug med triflex R serier TRC/TRE/TRL 30, 40 og 50 samt alle beskyttelsesslanger på markedet og i alle dimensioner.

- lipe

3/11 2019