MiR fordobler produktion af pallerobotter

MiR fordobler produktion af pallerobotter

Produktionen af den nye MiR500 bliver fordoblet efter blot en måned, og forleden blev virksomheden kåret som EY Entrepreneur Of The Year i region Fyn

Da Odense-klyngens hurtigst voksende robotvirksomhed MiR lancerede sin første mobile robot til paller, MIR500, i juni, vakte den så stor opsigt, at ordrebøgerne næsten med det samme blev fyldt. Det betød, at produktionskapaciteten i Odense ramte loftet, da produktionen startede 1.oktober. Derfor fordobler virksomheden nu sin produktion, så alle kunder kan få produkter leveret deres MiR500 i år:

- Allerede nu kan vi sige, at vi kommer til at fordoble produktionen i denne måned. Det kommer til at ske ved, at vi optimerer vores produktion og fortsat ansætter nye medarbejdere. Siden nytår er vi vokset fra 55 medarbejdere til over 125. Så da jeg for nylig kom hjem efter fem uger i Kina, kunne jeg sige velkommen til 17 nye medarbejdere. Samtidig tager vi vores egen medicin og kigger ind i at automatisere vores egen produktion yderligere, siger CEO Thomas Visti.

Han ser også optimistisk på mulighederne for at udvide markedet yderligere:

- En moderne produktionsvirksomhed skal være mere customized end tidligere. Den skal kunne lave mange flere varianter af produktioner. Man går derfor fra linjeproduktion til celleproduktion, som giver en enorm fleksibilitet. Men det kræver effektiv og fleksibel intern transport mellem cellerne og her er mobile robotter eminente.

Samtidig går vi med MiR500 ind på helt nye områder på baggrund af den gennemprøvede, stærke teknologi og sikkerhed, som har gjort os til den førende leverandør af autonome mobile robotter globalt. Vi er i gang med at supplere vores position som markedsleder indenfor mobile robotter i produktion med nye områder som logistik og lager, hvor MiR500 optimerer transport af tunge emner og paller. Det støtter vi yderligere med de to nye fleksible palleløftere, vi netop har lanceret til de to mest brugte typer paller.

Patrick Garin, CEO i Cabka North America, en af de største plastikpalle-producenter i verden, fortæller:

- MiR500 er virkeliggørelsen af en af vores drømme: Vi har store planer for alt det, vi kan bruge den til, fra at stable de paller, vi producerer, til at forberede vareforsendelser om natten, mens produktionen står tom.

Han bakkes op af Jakob Klokker, produktionsteknisk ansvarlig fra Kverneland Group Denmark AS, der udtaler:

- En af grundene til, at vi har valgt netop MiR500 er, at den er selvkørende og kollaborativ. Den kører frit og sikkert mellem både trafik på hjul og gående mennesker. Samtidig er den brugervenlig, og vi kan nemt planlægge, hvor vi ønsker, den skal køre, og hvor den ikke må.

Vores MiR500 kører i en rute fra en procescelle, hvor den transporterer emner på paller, der skal til videre bearbejdning på fabrikken. Robotten afhenter, transporterer og leverer paller automatisk og åbner selv porte på sin vej gennem produktionen. Så den overtager den daglige transport af emner, der skal fra A til B, og frigiver personale til produktionen i stedet for.

-lipe

5/11 2018