Koniske tandhjul i plast kører smørefrit om hjørnerne

Koniske tandhjul i plast kører smørefrit om hjørnerne

Specielt til simple opgaver, hvor kræfter skal overføres i en 90 grader vinkel, har igus udviklet koniske tandhjul fremstillet af to slidstærke, holdbare højtydende plastmaterialer. De er ikke kun lette og økonomiske, men også helt fri for smøring og dermed et godt alternativ til løsninger af metal

De kan foretage formatjusteringer i fødevareindustrien, for eksempel via en 90 graders vinkel, udstøde pakker i logistik, og gøre samlebånd i ressourceforsyningsafdelinger og bilindustrier fleksible og hurtigt justerbare.

Tandhjul bruges i vid udstrækning som drivelementer: i urværk, i e-bikedrev og i aktuatorer og låsesystemer. Men hvis kræfter skal overføres rundt om hjørner, er koniske tandhjul det foretrukne middel.

igus har nu udviklet koniske tandhjul fremstillet af to højtydende plastmaterialer specielt til brug ved lave og mellemstore belastninger.

-Med iguform S270 og igutek P360 har vi to materialer i vores sortiment, som allerede har bevist sig inden for tandhjul og også er ideelle til brug som koniske tandhjul, siger Steffen Schack, chef for forretningsenheden iglidur tandhjul hos igus GmbH.

iguform S270 er kendetegnet ved en lav friktionskoefficient og en lav fugtabsorbering. Koniske tandhjul af igutek P360 har en meget høj slidstyrke og sejhed, hvilket gør drivelementerne ufølsomme for stød. De koniske tandhjul, der er fremstillet af den tribologisk optimerede plast, er populære hos brugerne, fordi de er omkostning økonomiske, lette og i modsætning til metalfasede tandhjul ikke kræver eksterne smøremidler. Dette reducerer vedligeholdelsesintervaller på maskiner og systemer og øger hygiejnen og renligheden.

Individuelle specialserier fra sprøjtestøbning

-Ved hjælp af simuleringsværktøjer og data fra vores 3.800 kvadratmeter testlaboratorium kan vi give kunderne individuel rådgivning og støtte til valg af det rigtige materiale og tandhjulsgeometri, fra prototype til serieproduktion, forklarer Steffen Schack .

Alle koniske tandhjul leveres i seks forskellige transmissionsforhold plus syv moduler til kraftoverførsel. Hvis standardmålene ikke passer, kan igus producere dele internt med over 800 sprøjtestøbemaskiner og egen værktøjsfremstilling.

-Vi kan producere kundespecifikke specialdele økonomisk inden for få uger ved hjælp af vores nye master molding system for tandhjul, forklarer Steffen Schack.

-lipe

12/11 2021